Νικηφόρε ήταν από καντράν 1.3 XLi αλλά μοντέλο 1993.Τοθ αδερφού μου είναι 1.3 XLi 1995 και συγκεκριμένα μηχανή 4e-fe και κωδικός EE101L.Το θέμα είναι πως το καντράν μου είχε υποδοχή για οικονομόμετρο απλά δεν έρχεται στην φίσα από την μηχανή ή τον εγκέφαλο η πληροφορία!Το pin που έβγαζε το άλλο καντράν ήταν το A3 ενώ το δικό μου βγαίνει το Α1 αλλά εκεί η φίσα δεν έχει καλώδιο να έρχεται.
Και κάτι άλλο βασικό!Νικηφόρε,σχετικά με τον MAP ή ΜΑF!Εγώ ακολούθησα ότι μου είπε ο Ιάσωνας και βρήκα τον αισθητήρα πάνω στην μετωπη της μηχανής με το σωληνάκι που έρχεται από το καπάκι της μηχανής!Νομίζω πως τον λενε MAP.Στα αγγλικά τον λένε SENSOR ASSY, VACUUM (FOR E.F.I.).Το θέμα είναι πως τα καλώδια του εγκεφάλου για να τα βρούμε και να τα πειράξουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι για το χρώμα!Εκτός αν γαμώτο την πέρνει από τον λ αλλά αν πάρω σήμα παράλληλα από τον λ μήπως επηρεαστεί η πληροφορία προς εγκέφαλο και αλλάξει συμπεροφορά!Κοίτα να δεις τι παθαίνω για μια τόση δα πλακετίτσα!Νικηφόρε βασίζομαι σε εσένα για το σχέδιο του καντράν!
Όσο για τον λ αυτός παίζει με τάση από 0-1v μέγιστο οπότε πάλι σε εγκέφαλο καταλήγουμε!Παιδιά λέτε να χρειαστεί να βγάλω εγκέφαλο για να κάνουμε εγχείρηση σε καλώδιάκι?Ο εγκέφαλος τελικά βρίσκεται κάτω από την κεντρική κονσόλα πίσω από αναπτήρα?Προβλέπω δουλειές μεγάλες να ανήγουν.Θα το πάω και στην ΤΟΥΟΤΑ εδώ στην γειτονιά να μου πούνε!Θα περιμένω μήπως κανένας βρει καμία λύση στο θέμα.
Εδώ βλέπουμε και το καντράν
http://imageshack.us/f/230/dscf2254ic8.jpg/