Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002> |
|
|
|
|
|
28-08-10, 08:10
|
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS
Εγω βαζω 4.4 και παει στο max, και το λαδι το αφηνουν αρκετη ωρα να στραγγίξει. Μαλιστα επειδη στα συνεργεια μου βαζουν παντα κατα βούληση, τους παω 4 λίτρα λαδι και μόλις φύγω συμπληρωνω μονος αλλα 400ml.
Στο ιντερνετ βρηκα αυτο
ENGINE LUBRICATION
Oil capacity (drain and refill),
L (qt., Imp. qt.):
1.8 L 4- cylinder (1ZZ- FE) engine
With filter 4.2 (4.4, 3.7)
Without filter 4.0 (4.2, 3.5)
1.8 L 4- cylinder (2ZZ- GE) engine
With filter 4.4 (4.7, 3.9)
Without filter 4.2 (4.4, 3.7)
4.4 λεει οτι παιρνει με αλλαγη φιλτρου και 4.7 οταν ειναι drain (εντελως στεγνο δηλαδη) που συμβαίνει μετα απο rebuilt κινητηρα. Τελος παντων δε θελω να επιμεινω, για να λες οτι τοσο πηρε κατι θα ξερεις. Απλα εγω βαζω 4.4 και παει στο μαξ
|
To αμάξι είναι παρκαρισμένο στο γκαράζ.......όταν έρθω από την δουλεία θα πάω να μετρήσω τα λάδια
αλλά θυμάμε καλά απο τότε που το πήρα πάντα έβαζα 4,8+ πάντα με αλλαγή φίλτρου λαδιού.............τσεκαρισμένο............... ...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MARMEL
ρε φανταζεσαι μουντζες που θα ριχναν αμα εβλεπαν την 101 μου?
|
πλάκα κάνεις ρε πάνο..............................
ισά ίσα που θα καλά καλά
Δέν έχεις κάνει και λίγα έχεις ένα διαμάντι................... κάτω απο το 101
Και
απλά εσύ χαλάς φταλέ για δύναμη
και εγώ για βιτρίνα ............μέχρι στιγμής .......
Ελπίζω και θέλω να πυστεύω οτι τελείωσα από βιτρίνα
Πάντως σύμφωνα με το progect μου πάει καλά αν δε το πουλήσω(που δεν παίζει)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 28-08-10 στις 16:15.
Αιτία: Συγχώνευση posts...
|
28-08-10, 16:45
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Σύμφωνα με το manual, το TS παιρνει 4,4 lt με αλλαγή φίλτρου.
Όταν μου αλλάζουν λάδι, στο 1-λιτρο μπουκάλι μένει πάντα λιγωτερο από την μέση, αλλά το λάδι καβαλάει συνήθως τη γραμμή max όταν ειναι κρυο στο παρκινγκ μου. Ειναι λογικό να μην περιμένουν άπειρο χρονο στο συνεργειο να κατασταλάξει, αλλά και το manual λέει ότι η σωστη μέτρηση ειναι με ζεστο λάδι (π.χ. 5 min αφού σβησει ο κινητήρας). Τελικά, μετά από κάθε αλλαγή έχω μια αβεβαιότητα αρκετών mm για το που ακριβώς πήγε η στάθμη του λαδιού!
|
28-08-10, 18:11
|
|
|
|
|
πρίν λίγο πήγα καο μέτρησα τα λαδια
το αμαξι έχω να το βάλω μπροστά από εχθές το πρωί που γύρισα απο την τουοτα
ειναι περίπου 3 με 4 χιλιοστά πιο πάνω απο τ max το έβαλα μπροστά για 10 sec το έσβησα και μετησά πάλι και τα λάδια είναι στο max.
τι λέτε να κάνω?
|
28-08-10, 18:57
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Εγω δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο που βαζουν λαδι. Το αμαξι παιρνει 4.4 λιτρα λαδι, τι ελεγχουν οταν το βαζουν? Υπαρχει περιπτωση να ξεχειλωσε το καρτερ και να παρει παραπανω? Και εστω οτι θελουν να το ελεγχουν? Με το να βαζουν το λαδι και να ελεγχουν αμεσως τη βεργα, απο τη στιγμη που το κρυο λαδι δεν εχει ροη σημαντικη τι περιμενουν να γινει?
Νεοκλη, η αποσταση min-max στη βεργα ειναι 1,5 εκατοστο και αντιστοιχει σε 1,5 λιτρο. Ειναι περιπου 100ml/χιλιοστο. Τα 4 χιλιοστα παραπανω που λες ειναι περιπου 400 ml. Εγω στη θεση σου θα τα εβγαζα. Το σηκωνεις, ανοιγεις λιγο την ταπα και βγαζεις 400 ml
|
|
|
|
28-08-10, 19:04
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω τον τροπο που βαζουν λαδι. Το αμαξι παιρνει 4.4 λιτρα λαδι, τι ελεγχουν οταν το βαζουν? Υπαρχει περιπτωση να ξεχειλωσε το καρτερ και να παρει παραπανω? Και εστω οτι θελουν να το ελεγχουν? Με το να βαζουν το λαδι και να ελεγχουν αμεσως τη βεργα, απο τη στιγμη που το κρυο λαδι δεν εχει ροη σημαντικη τι περιμενουν να γινει?
Νεοκλη, η αποσταση min-max στη βεργα ειναι 1,5 εκατοστο και αντιστοιχει σε 1,5 λιτρο. Ειναι περιπου 100ml/χιλιοστο. Τα 4 χιλιοστα παραπανω που λες ειναι περιπου 400 ml. Εγω στη θεση σου θα τα εβγαζα. Το σηκωνεις, ανοιγεις λιγο την ταπα και βγαζεις 400 ml
|
άλλο τρόπο να τα βγάλω το αμάξι τα μόνα χλμ. που θα κάνει είναι:
δευτέρα απο δραπετσώνα -θηβών
και τρίτη η τετάρτη απο θηβών στο γιαννήτσα για να μου αλλάξουν τα πίσω έμβολα απο τα φρένα,,,,,
τι λέτε τι να κάνω?
να περιμένω μέχρι την τετάρτη?
η να τα βγάλω και πώς?
|
28-08-10, 19:05
|
|
|
|
|
εγω θα σου ελεγα να πας στην αντιπροσωπεια και να τους πεις να δηαβασουν το manual και να ξεστραβοθουν..
να εχεις μαζι σου κ το μπουκαλι για να δουν ποσο εχει μεινει απο το λιτρο..και να σου βγαλουν αυτοι την παρα πανω ποσοτητα
δηλαδη 6 χρονια τωρα σου βαζουν 4,8?
να μην ανχωνομαι που καμια φορα μου πεφτει λιγο παραπανω κ εμενα ε?δεν παθενει τιποτα..
|
28-08-10, 19:12
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpesikos
εγω θα σου ελεγα να πας στην αντιπροσωπεια και να τους πεις να δηαβασουν το manual και να ξεστραβοθουν..
να εχεις μαζι σου κ το μπουκαλι για να δουν ποσο εχει μεινει απο το λιτρο..και να σου βγαλουν αυτοι την παρα πανω ποσοτητα
δηλαδη 6 χρονια τωρα σου βαζουν 4,8?
να μην ανχωνομαι που καμια φορα μου πεφτει λιγο παραπανω κ εμενα ε?δεν παθενει τιποτα..
|
ίσως να έκανα λάθος εγώ ξανακατέβηκα τώρα και έιχα περίπου 600γραμ. απο την περασμενή αλλαγη....................λαλακιες έλεγα
|
28-08-10, 19:19
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Δε καταλαβα τελικα? Δεν σου βαλαν παραπανω?
|
28-08-10, 19:23
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Δε καταλαβα τελικα? Δεν σου βαλαν παραπανω?
|
μιλάω για την περασμενη αλλαγή
|
28-08-10, 19:26
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Α οκ, παντως μην αγχωνεσαι, 400 ml δεν ειναι παρα πολυ αλλα ουτε και λιγο. Απλα με 1η ευκαιρια πηγαινε να στα βγαλουν
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16773510 seconds (82,79% PHP - 17,21% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:56. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|