Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-09-09, 14:57
Το avatar του χρήστη harbov
harbov Offline:

Μοντέλο: Corolla G6 '99
Περιοχή: Πάτρα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 268
harbov είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
τότε γιατί πληρώνουμε αυξημένα ασφάλιστρα οσοι δηλώνουμε κοτσαδορο και ρυμουλκο?
Μαλλον γιατι εχετε περισσοτερες πιθανοτητες να προκαλεσετε ζημιες σε αλλα οχηματα.

Εγω παντως ελπιζω να μην πεσω ποτε πανω σε αλλον ειτε εχει κοτσαδορο ειτε οχι. Αν παντως με χτυπησει καποιος με κοτσαδορο και φταιει τοτε μαλλον θα του τον βαλω στον @@@@.

Θα προσπαθησω να μαθω και εγω τι συμβαινει επισημα με το θεμα. Αν βρω κατι θα ενημερωσω...

I am not normally a religious man, but if you are up there, save me Superman

One day i want to become B.E.A.M.S.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 00:22
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harbov Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαλλον γιατι εχετε περισσοτερες πιθανοτητες να προκαλεσετε ζημιες σε αλλα οχηματα.

Εγω παντως ελπιζω να μην πεσω ποτε πανω σε αλλον ειτε εχει κοτσαδορο ειτε οχι. Αν παντως με χτυπησει καποιος με κοτσαδορο και φταιει τοτε μαλλον θα του τον βαλω στον @@@@.

Θα προσπαθησω να μαθω και εγω τι συμβαινει επισημα με το θεμα. Αν βρω κατι θα ενημερωσω...
ειλικρινά τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις καθόλου?αν θέλεις να ξέρεις φίλε μου από τη στιγμη που θα αγοράσεις κάποιο ρυμουλκούμενο (γιατί τουλάχιστον εγώ και ο πατέρας μου σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε) και θα τοποθετήσεις και τον κοτσαδόρο είσαι αναγκασμένος να το δηλώσεις στην ασφάλειά σου γιατί στην ουσία η μπαγαζιέρα,το τροχόσπιτο ή το τρέιλερ για το σκάφος που μπορεί να έχεις στην κατοχή σου είναι ένα όχημα.και όπως γνωρίζεις ολα τα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα.
τώρα αν εσύ την έχεις πατήσει επειδή σου έχουν κάνει ζημιά κάποιοι που είχαν κοτσαδόρο οι υπόλοιποι δεν σου φταίμε σε τίποτα.
όταν παρκάρω και σου κάνω ζημια είτε με το κοτσαδόρο είτε με το προφυλακτήρα μου σε πληρώνω.νομίζεις ότι αμα δεν έχει κοτσαδορο ο άλλος δεν θα σου κάνει ζημια άμα στην κάτσει?για ρώτα κανεναν παθον (πχ εμενα) να δεις.το ίδιο και το αυτό είναι.άμα ο άλλος είναι άσχετος και δεν το κατέχει το τιμόνι άστα να πάνε.

όσο για το τελευταίο που αναφέρεις ότι θα κάνεις εγώ σου λέω ότι δεν θα του κάνεις τίποτα απολύτος και απλά θα περιμένεις να σου κάνει δήλωση και να το φτιάξεις.και πριν προλάβεις να πεις οτιδήποτε στο λέω αυτό φιλικά γιατί πολύ απλά έτσι όπως έχουν γίνει οι μηνύσεις σουρχετε από εκεί που δεν το περιμένεις και το φυσάς και δεν κρυώνει.

και όπως έγραψες ότι θα προσπαθήσεις να μαθεις περισσότερα για το θέμα έπρεπε ήδη να το έχεις κάνει από το να κάθεσε και να λες όσα είπες στο τελευταίο ποστ.
εγώ πάντως μαγείρεψα πριν πεινάσω όπως έχω ξανα αναφέρει.έχω μιλήσει με την ασφάλεια μου και μου είπαν ότι η μόνη περίπτωση να πληρώσω είναι να βάλω όπισθεν και να χτυπήσω τον πίσω μου (πχ σε παρκαρισμα) που σε αυτή τη περίπτωση και πάλι θα τον πλήρωνα.
τέλος θα ξανα αναφέρω ότι όταν ο τροχονόμος που μου έκανε έλεγχο και δεν έβρισκε κάτι να με γράψει μου είπε για τον κοτσαδόρο και οτι ειναι παράνομος κλπ κλπ μόλις του έβγαλα άδεια και του είπα να κοιτάξει πίσω στο ασφαλιστήριο τι γράφει άρχισε και το γύρναγε το παραμύθι ότι και καλά πρέπει να τον αντικαταστήσω ή να τον κόψω αλλά και στο κτεό επειδή δεν λάδωσα με ρώτησαν αν έχω άδεια για τον κοτσαδόρο τους την έδειξα και τελειωσε

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 00:45
harbov Offline:

Παράθεση:
ειλικρινά τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις καθόλου?
Προφανως τα σκεφτομαι.

Παράθεση:
τώρα αν εσύ την έχεις πατήσει επειδή σου έχουν κάνει ζημιά κάποιοι που είχαν κοτσαδόρο οι υπόλοιποι δεν σου φταίμε σε τίποτα.
Δεν την εχω πατησει κ δεν μου εχουν κανει ζημια καποιο με κοτσαδορο γιατι τοτε θα ηξερα ακριβως τι ισχυει πανω σε αυτο το θεμα.

Παράθεση:
όταν παρκάρω και σου κάνω ζημια είτε με το κοτσαδόρο είτε με το προφυλακτήρα μου σε πληρώνω.νομίζεις ότι αμα δεν έχει κοτσαδορο ο άλλος δεν θα σου κάνει ζημια άμα στην κάτσει?για ρώτα κανεναν παθον (πχ εμενα) να δεις.το ίδιο και το αυτό είναι.άμα ο άλλος είναι άσχετος και δεν το κατέχει το τιμόνι άστα να πάνε.
Προφανως ασ' τα να πανε αλλα δεν ειναι το ιδιο να σε χτυπησει καποιος με τον προφυλακτηρα και το ιδιο με κοτσαδορο. Ο κοτσαδορος θα προκαλεσει πολυ μεγαλυτερη ζημια στον προφυλακτυρα σου. Εκτος αν σε βαρεσει τοσο δυνατα ωστε να στο κανει κομματια...

Παράθεση:
όσο για το τελευταίο που αναφέρεις ότι θα κάνεις εγώ σου λέω ότι δεν θα του κάνεις τίποτα απολύτος και απλά θα περιμένεις να σου κάνει δήλωση και να το φτιάξεις.και πριν προλάβεις να πεις οτιδήποτε στο λέω αυτό φιλικά γιατί πολύ απλά έτσι όπως έχουν γίνει οι μηνύσεις σουρχετε από εκεί που δεν το περιμένεις και το φυσάς και δεν κρυώνει.
Καταλαβαινεις πολυ καλα οτι αυτο το εγραψα λογω κεκτημενης ταχυτητας... Εννοοντας οτι θα με αποζημιωσει μεχρι τελευταιας δεκαρας

Παράθεση:
και όπως έγραψες ότι θα προσπαθήσεις να μαθεις περισσότερα για το θέμα έπρεπε ήδη να το έχεις κάνει από το να κάθεσε και να λες όσα είπες στο τελευταίο ποστ.
Και εσυ λες πολλα χωρις να ξερεις αν ισχυει ο νομος οπως ο ιδιος ειπες σε αλλα σου ποστ.

Παράθεση:
ολα τα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα.
Προφανως εχεις δικιο γι αυτο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 01:25
harbov Offline:

Αυτα γραφει το autotriti

http://www.autotriti.gr/data/magazin...hema/32940.asp

Αυτος ειναι ο κ.ο.κ.

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Ο ασφαλιστης μου ειπε οτι και αν πεσεις επανω σε καποιον με κοτσαδορο τοτε ζητας συνυπαιτιοτητα του αλλου οδηγου ισχυριζομενος οτι η ζημια θα ειναι μικροτερη εαν δεν υπηρχε ο κοτσαδορος.

Εντελως φιλικα Κωσταντινε και χωρις να θελω να καυγαδισω μαζι σου. Στην αδεια που σου εδωσαν και σου σφραγισαν γραφει και για τον κοτσαδορο, η μονο οτι μπορεις με το αυτοκινητο σου να ελξεις το συγκεκριμενο φορτιο?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 01:28
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δεν λέω πολλά στο συγκεκριμένο θεμα φιλε μου.λέω απλά πως έχουν τα πράγματα.μιλάω αν έχεις προσέξει ξεκάθαρα και με παραδείγματα χωρίς να λαμβάνω καν υπόψιν μου τη φωτοτυπια του νομου που εχω ανεβασει,η οποια εχει μπει απο τη πρωτη στιγμή στο συρτάρι για τον λογο που ανεφερα και πανω στο οποιο πατας για να πεις αυτά που θελεις να πεις (δεν γνωριζω το κατα ποσο εγγυρη ειναι δηλαδη).
σε αντιθεση με εσενα που απλά με τα ποστ σου το μονο που κανεις στην προκειμενη περιπτωση ειναι να προσπαθεις να μου αποδειξεις οτι ειμαι παρανομος,που εχω μονιμα τον κοτσαδορο πανω, μη γνωριζοντας τι ισχυει και τι οχι και χωρις να εχεις και αποδειξεις για να το τεκμηριωσεις,εγω οτι γνωριζω το έγραψα,όπως θα γραψω και οτι επιπλεον μαθω για να είναι ενημερα ολα τα μελη του club πανω στο θεμα του κοτσαδορου.
προσωπικά αυτό που κάνω είναι να βοηθησω τα μελη και τιποτα παραπάνω αλλά απο οτι φαινεται κάποιοι δεν θελετε να μαθετε και μαλλον ασχολουμε αδικα

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harbov Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτα γραφει το autotriti

http://www.autotriti.gr/data/magazin...hema/32940.asp

Αυτος ειναι ο κ.ο.κ.

http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Ο ασφαλιστης μου ειπε οτι και αν πεσεις επανω σε καποιον με κοτσαδορο τοτε ζητας συνυπαιτιοτητα του αλλου οδηγου ισχυριζομενος οτι η ζημια θα ειναι μικροτερη εαν δεν υπηρχε ο κοτσαδορος.

Εντελως φιλικα Κωσταντινε και χωρις να θελω να καυγαδισω μαζι σου. Στην αδεια που σου εδωσαν και σου σφραγισαν γραφει και για τον κοτσαδορο, η μονο οτι μπορεις με το αυτοκινητο σου να ελξεις το συγκεκριμενο φορτιο?
η αδεια ειναι μια και αφορα το οχημα σου ( οπως πρεπει να ειναι για να ελξει το ρυμουλκο) και το ρυμουλκο, η οποια σφραγιζετε και υπογραφετε απο μηχανολογο.αυτη εχουμε ολοι στα χερια μας (τουλαχιστον οσοι χρησιμοποιουν πραγματικα τον κοτσαδορο τους.το autotrith το αναφερει και αυτο "ξεκαθαρα"
επίσης μια διορθωση και μια ερώτηση.το autotrith αναφερει το επιτρεπτο ανωτατο οριο ταχυτητος γενικα για ρυμουλκα και οχι για την κατηγορια που εχουμε οι περισσοτεροι,τα ελαφρα ρυμουλκα.και η ερώτηση μου ειναι που αναφερετε στον ΚΟΚ για τον κοτσαδορο γιατι με τη μεθοδο της αναζητησης δεν μου το εβγαλε.
τελος θα ήθελα να ρωτήσεις τον ασφαλιστή σου τι γινεται στην περιπτωση που εσύ που θα πεσεις πάνω μου και θα ζητήσεις συνηπετειοτητα και εγώ που την εφαγα κάνω αρνητική δήλωση και βάλω τον δικηγορο μου να σε κυνηγησει,για τραυματισμό,ανικανοτητα να μετακινηθώ στη δουλεια μου,ανικανοτητα να δουλεψω γιατι εχω ηλιγκους και για αυτο φοραω το ρυμαδι το κολαρο και άλλα πολλά.στο λέω αυτό γιατί εσύ εκείνη την ώρα για να σώσεις την κατάσταση αυτό θα πεις (δηλαδή για να τη βγάλεις πιο φτηνα).απο τη μερια μου εγώ θα πω άλλα.θα μπλέξουμε με δικαστήρια κλπ κλπ κλπ και μετά τι?για κανε μια ερώτηση για αυτο για να δεις τι θα σου απαντησει.
θα μου πεις τι καθομαι και γράφω?δεν γράφω,ζωγραφίζω.τι ζωγραφιζω?παραθυρακια,τρυπες κλπ κλπ.ελπιζω να καταλαβαίνεις ότι το θεμα για το οποιο συζητάμε δεν ειναι τοσο απλο οσο μια κουβεντα του ασφαλιστή σου ή του δικου μου ασφαλιστή

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 08-09-09 στις 02:15.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 14:47
Το avatar του χρήστη corollapatra
corollapatra Offline:
Administrator

Μοντέλο: T Sport 5d facelift
Ευχαρίστησε: 1
Δύναμη Σεβασμού: 883
corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα corollapatra έχει πασίγνωστο όνομα
Διαβάζοντας το θέμα από την αρχή και μετά από λίγο ψάξιμο στο net, κατέληξα στην εξής προσωπική ερμηνεία: η απόφαση Υ.Α. 16823/78 (την οποία όσο και εάν προσπάθησα δεν μπόρεσα να την βρω) προβλέπει με ποιο τρόπο χορηγείται άδεια ρυμούλκησης σε οχήματα και ελαφρά φορτηγά, άδειες οι οποίες χορηγούνται από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου το οποίο εδρεύει στον τόπο διαμονής του ενδιαφερομένου. Από όσο έψαξα, δεν προκύπτει πουθενά ότι αυτή η απόφαση καθορίζει επιπλέον εάν επιτρέπεται ο κοτσαδόρος να είναι επάνω στο όχημα ακόμα και εάν δεν ρυμουλκεί. Αυτό το γράφει μόνο το έγγραφο του Υπουργείου που ανέβασε ο Κώστας και το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει και δεδομένο. Το ίδιο το έγγραφο με την 3η παράγραφο αναιρεί αυτά που γράφει στη 2η…!!! Εξάλλου, εάν ένα τέτοιο θέμα τραβηχτεί τόσο πολύ που να φτάσει στις αίθουσες δικαστηρίων, θεωρώ ότι ο πρόεδρος θα λάβει πιο σοβαρά υπόψη του τον Νόμο, δηλαδή τον Κ.Ο.Κ. και το άρθρο του 82 παρ. 4 περί μη τοποθέτησης εξαρτημάτων που προεξέχουν, παρά ένα έγγραφο του Υπουργείου που αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση ή μία απόφαση του 1978 που δεν ξέρουμε εάν αναφέρει κάτι σχετικό με την ύπαρξη του κοτσαδόρου σε περιπτώσεις μη ρυμούλκησης…

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτά που γράφει το link του autotriti και λογικά σκεπτόμενος, θεωρώ ότι ο κοτσαδόρος θα πρέπει να είναι αφαιρούμενος και το κομμάτι που θα παραμένει ως αναμονή να μην προεξέχει του οχήματος. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ…

Παράθεση:
αν θέλεις να ξέρεις φίλε μου από τη στιγμη που θα αγοράσεις κάποιο ρυμουλκούμενο (γιατί τουλάχιστον εγώ και ο πατέρας μου σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε) και θα τοποθετήσεις και τον κοτσαδόρο είσαι αναγκασμένος να το δηλώσεις στην ασφάλειά σου γιατί στην ουσία η μπαγαζιέρα,το τροχόσπιτο ή το τρέιλερ για το σκάφος που μπορεί να έχεις στην κατοχή σου είναι ένα όχημα.και όπως γνωρίζεις ολα τα οχήματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα.
Με αυτή την διαδικασία ασφαλίζεις το ρυμουλκούμενο όχημα, όχι τον κοτσαδόρο σου… Έτσι δεν είναι; Τα παραπάνω ασφάλιστρα τα πληρώνεις στην ασφάλεια του αυτοκινούμενου οχήματος (δηλαδή του αυτοκινήτου σου) επειδή αυτό είναι που κινεί το ρυμουλκούμενο, αφού το τελευταίο δεν είναι αυτοκινούμενο. Άρα δεν ασφαλίζεις το επιπρόσθετο εξάρτημα του αυτ/του σου αλλά το ρυμουλκούμενο όχημα πακέτο με το αυτ/το σου…
Παλιά 08-09-09, 19:27
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
εύχομαι να μη σας κάτσει ποτέ η φάση να πέσετε πάνω σε κάποιον που είναι σταματημένος και έχει κοτσαδόρο και να περιμένετε να πληρωθείτε κιολας ενώ εσείς προκαλέσατε το ατύχημα.
Προφανώς δεν θα πληρωθούμε! Αλλά δεν θα πληρωθει κι αυτός αν του πάρει σασί!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από corollapatra Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα παραπάνω ασφάλιστρα τα πληρώνεις στην ασφάλεια του αυτοκινούμενου οχήματος (δηλαδή του αυτοκινήτου σου) επειδή αυτό είναι που κινεί το ρυμουλκούμενο, αφού το τελευταίο δεν είναι αυτοκινούμενο. Άρα δεν ασφαλίζεις το επιπρόσθετο εξάρτημα του αυτ/του σου αλλά το ρυμουλκούμενο όχημα πακέτο με το αυτ/το σου…
Είναι λογικό τα ασφάλιστρα να μην είναι ίδια αν οδηγείς 4 μέτρα ή 10 μέτρα όχημα. Αφού κλιμακώνονται και με τον κυβισμο!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπάρχει περίπτωση να έχεις κοτσαδόρο και να μην εξέχει? Δλδ που να ειναι? Μέσα απο τον προφυλακτήρα?
ι...
Έχω δει διάφορες περιπτώσεις που δεν εξεχει, π.χ. σε Jimny φίλου.
Υπάρχουν με αποσπώμενο κομμάτι όπως ειπώθηκε πιό πριν και νομίζω και αναδιπλούμενοι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ranger : 09-09-09 στις 12:16.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 20:27
Το avatar του χρήστη tzou
tzou Offline:
Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ101
Περιοχή: Πετρούπολη
Δύναμη Σεβασμού: 239
tzou είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
παιδια ο νομος λεει οτι οτι προεξεχει απο το οχημα ειναι παρανομο οι εχοντες αποσπομενο κοτσαδορο ειναι υποχρεομενοι να αφαιρουν το αποσπομενο μερος οταν δεν ρυμουλκουν καποιο οχημα,οι εχοντες μη αποσπομενο καλο θα ειναι να βγαζουν την μπιλια απο πανω αν δεν τον χρησιποποιουν ή τον χρησιμοποιουν μια φορα το χρονο(δεν ειναι τιποτα 2 βιδες εχει)οχι για να μην προξενησουν ζημια σε αλλα οχηματα (λαμαρινες ειναι ολα φτιαχνονται)αλλα για να σωσουν τη ζωη σε καποιο πεζο που ισως σκονταψει και πεσει πανω,σε καποιον με μηχανη που πεσει στο πισω μερος του οχηματοσ(το ιδιο ειναι να χτυπησει με το κρανος στον προφυλακτηρα και το ιδιο στην μπιλια του κοτσαδορου?) και ακομα χειροτερα σε καποιο παιδακι που κανει ποδηλατο και αυτα 100% δεν φορανε κρανος. αυτη ειναι η αποψη μου. φιλικα Βασιλης.
Παλιά 08-09-09, 20:30
CTS03 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 318
CTS03 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Στον ΚΟΚ γράφει τα παρακάτω (Άρθρο 82, παρ.4 & 5). Μετά προφανώς είναι θέμα ερμηνείας από μία εγκύκλιο το τι ακριβώς θα κάνει το ΚΤΕΟ ή ο τροχονόμος με τους κοτσαδόρους. Και προφανώς δεν περιμένεις να γνωρίζουν όλοι τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν! Αν έχεις μία άδεια μπορεί και να καθαρίζεις με το πρόστιμο.
----------------------------------------------------

Άρθρo 82
Eιδικές διατάξεις
4. Tα μηχανoκίνητα oχήματα, τα μoτoπoδήλατα και τα ρυμoυλκoύμενα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξoπλισμένα κατά τρόπoν ώστε να περιoρίζεται κατά τo δυνατόν, σε περίπτωση ατυχήματoς, o κίνδυνoς, τόσo για τoυς επιβαίνoντες αυτών όσo και για τoυς λoιπoύς πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς. Iδιαιτέρως τα oχήματα αυτά πρέπει να μην φέρoυν στo εσωτερικό και εξωτερικό τoυς μέρoς διακoσμητικά ή άλλα αντικείμενα πoυ πρoεξέχoυν και τα oπoία είναι δυνατόν να καταστoύν επικίνδυνα για τoυς επιβάτες ή τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ.
5. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί όχημα, το οποίο δεν πληροί τις απαιτήσεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.
--------------------------------

Το όριο ταχύτητας με ελαφρά ρυμουλκούμενο είναι 100 εκεί που κανονικά είναι 130.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-09, 23:47
harbov Offline:

Παράθεση:
και η ερώτηση μου ειναι που αναφερετε στον ΚΟΚ για τον κοτσαδορο γιατι με τη μεθοδο της αναζητησης δεν μου το εβγαλε.
Το αναφερει στο σημειο που λεει για αντικειμενα που εξεχουν απο το οχημα κ μπορουν να προκαλεσουν ζημια σε τριτους (Για να μην ρωτησεις τι βλαβες δες τις βλαβες που ανεφερε ο tzou).

Παράθεση:
τελος θα ήθελα να ρωτήσεις τον ασφαλιστή σου τι γινεται στην περιπτωση που εσύ που θα πεσεις πάνω μου και θα ζητήσεις συνηπετειοτητα και εγώ που την εφαγα κάνω αρνητική δήλωση και βάλω τον δικηγορο μου να σε κυνηγησει,για τραυματισμό,ανικανοτητα να μετακινηθώ στη δουλεια μου,ανικανοτητα να δουλεψω γιατι εχω ηλιγκους και για αυτο φοραω το ρυμαδι το κολαρο και άλλα πολλά.στο λέω αυτό γιατί εσύ εκείνη την ώρα για να σώσεις την κατάσταση αυτό θα πεις (δηλαδή για να τη βγάλεις πιο φτηνα).απο τη μερια μου εγώ θα πω άλλα.θα μπλέξουμε με δικαστήρια κλπ κλπ κλπ και μετά τι?για κανε μια ερώτηση για αυτο για να δεις τι θα σου απαντησει.
Δηλαδη μου λες οτι θα σκαρφιστεις 1000 ψεματα για να καλυψεις το οτι εχεις κοτσαδορο πανω στο οχημα σου. Ωραια νοοτροπια........

Αλλα μαλλον δεν θελεις να δεις τι αυμβαινει, απλα να εχεις τη συνειδηση σου καθαρη που τον εχεις πανω και οχι να βοηθησεις τα ατομα του club που εχουν μια απορια.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Περιβαλλοντικό Τέλος: Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται & διαδικασία loukia OFF TOPIC 2 19-08-20 23:28
Αλλαγή Καταλύτη, πότε; agrileza TOYOTA COROLLA 111(G6) 7 09-01-20 21:56
Κοτσαδόρος corolla e12 aldou SUPPORT 5 03-09-12 18:26
Πότε αλλαγή Ελαστικών? teoNOKIA TOYOTA COROLLA E 12 58 15-05-12 20:12

Page generated in 0,20752501 seconds (85,38% PHP - 14,62% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:11.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com