ναι ετσι ακριβως ειναι!
τα εχω παρει στο κρανιο με αυτο το θεμα! απο τοτε που αρχισαν οι ζεστες και εμφανιστηκε δεν θυμαμαι απο ποτε Απριλιο ή Μαιο μου εχει σπασει τα νευρα, καθε μερα πρεπει να σκεφτομαι αυτο το προβλημα! λες και δεν εχω αλλα!!!
οταν αλλαχτηκε η φλαντζα ηταν Ιανουαριος και ειχε κρυο και ετσι δεν ειχε προβλημα + οτι δεν ειχα οργανο να βλεπω θερμοκρασιες οποτε δεν το καταλαβαινα!
Να πω τι εκανα λοιπον.
1. Εβγαλα την μπεκιερα, την καθαρισα οσο μπορουσα και τα μπεκ και εβαλα νεα λαστιχα 3 σε καθε μπεκ. Ηταν διαλυμενα ολα!!!
2. Εβγαλα την πεταλουδα και αλλαχτηκαν σωληνακια παραφλου δυστυχως η Toyota ηθελε ενα μηνα να τα φερει οποτε μπηκε του εμποριου 6mm.
3. Kαθαρισμα σωματος πεταλουδας με σπρευ injection-καρμπυρατερ καθαριστικο, ανοιξα και το κατω μερος να δω για βουλωματα , το σωληνακι επιστροφης ειχε πολυ τοιχωμα σκουριας και εβαλα και την αντλια νερου 12V να περασω νερο να δω αν περναει ευκολα. Καθαρισμα και εσωτερικα εννοειτε.
Παντως δεν ηταν βουλωμενη.
4. Περασα νερο κυκλωμα τουρμπινας παραφλου με την αντλια ολα καλα μπαινοβγαινε σφαιρα, σωληνακια οκ καθαρα ολα.
5. Αλλαχτηκε ενα κολαρο του καλοριφερ που παει πισω απο θερμοστατη, επισης πολυ χαλια το τοιχωμα του ολο σκουρια ειχε κολλησει.
6. Μπηκε νεο παραφλου αν και ηταν πολυ καθαρο αυτο που ειχα γιατι ειχε και λιγα χλμ.
7. Νεο φιλτρο βενζινης.
8. Αλλαχτηκε ο ανταπτορας σκαστρας με νεο αλουμινιου αντι ανοξειδωτο οπως και μια ανοιχτη καμπυλη μετα, οποτε πλεον ειναι ολα αλουμινια, εκτος το κατεβασμα απο τουρμπινα που ειναι μεταλλικο (οχι inox).
Διαφορες :
1. Aποκριση στο γκαζι (χωρις τουρμπισμα) απλα δεν το εχω ξαναδει ετσι!!!!
2. Το ρελαντι δειχνει οκ τωρα δεν μενει δλδ ψηλα οπως πριν.
Δυστυχως το προβλημα θερμοκρασιας παραμενει....
οπως ολα δειχνουν βλεπω φουσκες στο παραφλου οταν το βαλω μπροστα χωρις ταπα στο ψυγειο απο την αρχη δλδ χωρις να εχει θερμοκρασια ακομα και να μην εχει ανοιξει καν ο θερμοστατης!
Στο ρελαντι αν το αφησω πολυ ωρα πχ μιση με ανοιχτο καπο και καλοριφερ μπορει να φτασει 140 βαθμους το οργανο!
Νομιζω οτι καπως περνανε καυσαερια στο παραφλου αλλα πως χωρις να εχει καει η φλαντζα? γινεται αλλιως?
Την σταθμη δεν την βλεπω να κατεβαινει στο ψυγειο αλλα στο δοχειακι ειναι χαμηλα, την ειχα ομως χαμηλα γιατι κανει υπερχειλιση οταν βραζουν και ετσι δεν ξερω αν πηρε καθολου απο εκει.
Η μετρηση συμπιεσης οπως τα βλεπω δειχνει να ειναι οκ.
Επισης κοιταξα τα πιστονια και ειναι ολα μαυρα, ενω τοτε που ειχε καψει φλαντζα το 1ο ηταν χρωμε, δλδ το επλενε το νερο.
Τα πιστονια τα κοιταξα με φακο απο τις τρυπες των μπουζι.
Τα μπουζι ηταν οκ, τοτε του 1ου κυλινδρου ειχε ασπρισει!!!
Αρα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι ειναι φλαντζα κεφαλης, και αυτο με τις φουσκες το εκανε απο την αρχη που επισκευαστηκε.
Ερωτησεις τωρα μηπως εχει ρηγμα? υπαρχει περιπτωση καποιο ρηγμα να ανεβαζει θερμοκρασια χωρις αλλα συμπτωματα?
και ρηγμα που ομως? κυλινδροκεφαλη ή μπλοκ?
Εχω αλλο μοτερ (μισο) 4ΕFE οποτε εχω ανταλλακτικα και κανουν και σε 4EFTE που το εχω ψαξει (μιλαω για μπλοκ και κεφαλη).
Το προβλημα μου ειναι οτι αυος που το εφτιαξε δεν το παραδεχεται και δεν ξερω τι να κανω...θα παω αυριο να του δειξω τι εκανα απο δοκιμες-αλλαγες να δω τι θα λεει.
Αυτα λένε τιποτα?
https://store.gobdp.com/head-gasket-sealer-38386/
Σχετικα με τις φωτος :
Ανεβασα και την συμπιεση οπως βλεπουμε ειναι κοντα ολοι οι κυλινδροι.
Μετα ειναι η πεταλουδα που εχω ανοιξει και το κατω μερος, απο τα 4 σωληνακια που εχει απο κατω ειναι 2 υποπιεσης και αλλα 2 εισαγωγη και επιστροφη του παραφλου.
Στις φωτος εχει καθαριστει βλεπουμε και τις φλαντζες.
Στην φωτο που φαινεται και το μπλε σιλικονης, ειναι η εισαγωγη παραφλου εκεινο με το σφιχτηρακι που εχω κατεβασει λιγο, ερχεται απο την σωληνα αλουμινιου της αντλιας νερου και αυτο που εχω βγαλει παει στην βαση του θερμοστατη.
Μετα ειναι η αντλια νερου 12V ενυδρειου που εκανα τις δοκιμες για το κυκλωμα της πεταλουδας και της τουρμπινας για να δω αν εχει σωστη κυκλοφορια και δεν ειναι βουλωμενα μεσα.
Στην αλλη ειναι το σωληνακι επιστροφης παραφλου της πεταλουδας ηταν λιγο χαλια οπως και το σωληνακι.
Και τελος ειναι η βαση θερμοστατη το στομιο για το κολαρο καλοριφερ ειναι χαλια μεσα το τοιχωμα.
και μερικες ακομα :
επειδη τα λαστιχα στην μπεκιερα ηταν χαλια ελεγα μπας και εχει σχεση με τις θερμοκρασιες αλλα οχι τελικα.
Τα ανταλλακτικα λαστιχα - φλαντζες ολα λενε made in Japan, το φιλτρο βενζινης ειναι imitation αν και δεν εχει να κανει με το θεμα.
Επισης βλεπουμε την μπεκιερα πριν και μετα, και ειδικα στα μπεκ μεγαλη διαφορα! επεσε πολυ τριψιμο....
τα λαστιχα των μπεκ που πατανε στο μοτερ διαλυμενα!
Μπορει να ειναι το αποτελεσμα των υψηλων θερμοκρασιων αλλα και τουλαχιστον οσο ειχα εγω το κεφτεκ απο το 2003 δλδ δεν ειχαν αλλαχτει ΠΟΤΕ!
αλλα σιγουρα οι μεγαλες θερμοκρασιες τα χαλανε!