Καλορίζικο και καλοτάξιδο! Κάποια δικά μου σχόλια
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από roko
ο προκάτοχος είχε βάλει ζάντες 18", με λάστιχα 215/40. Λόγω χτυπημάτων, κραδασμών και θόρυβου(βουητού) στην πορεία,
|
Ένα έντονο βουητό σε σταθερή πορεία είναι φυσιολογικό και μηχανικής προέλευσης. Με ενοχλεί πολύ όποτε αποφασίζω να πάω ήρεμα, οπότε η λύση είναι συνεχείς επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις για προσπεράσεις σε σχετικά δύσκολους δρόμους.
Παράθεση:
ο προκάτοχος είχε βάλει ζάντες 18", με λάστιχα 215/40.
|
Αν έχει καλά ελαστικά, προτείνω να κάνεις "πρακτική" κατ' αρχάς στο υπάρχον σπορ στήσιμο και μετά αλλάζεις.
Παράθεση:
Γνωστός, μου πρότεινε 16'' ζάντα, με 205/55 ελαστικά, τα οποία βλέπω ότι είναι αρκετά φτηνά) .
|
Για τον ίδιο λόγο πριν 4 χρόνια έβαλα Michellin pilot sport3 205/55/16, ενώ πριν είχα Exalto 205/50/16. Αρχικά αισθάνθηκα ότι σχετικά έγινε "βάρκα", μετά τα συνήθισα και τώρα είμαι μπερδεμένος. Βελτιώθηκε σε άνεση και το σημαντικότερο αυξάνει την απόσταση από το έδαφος που είναι πρόβλημα για όσους έχουμε χαμήλωμα και TTE spoiler μπροστά.
Τα 205/55 "τρώνε" σε ένα σημείο για 1-2 εκατοστά τους μπροστά θόλους καθώς οδηγείς. Και θα είναι αδύνατο να βάλεις αλυσίδες, αν σου χρειάζονται.
Με οδηγικά κριτήρια προτιμότερα τα 205/50/16.