Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

TOYOTA COROLLA T-SPORT 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-08-10, 00:55
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 414
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Wink

Όταν δουλεύει ένας κινητήρας κοντά στις 8400σαλ, η λίπανση είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία και την "επιβίωσή" του.
Απλά, καλό είναι μετά τα πρώτα 6 services του αυτοκινήτου να γίνεται μία αλλαγή στην αντλία λαδιού και να χρησιμοποιούνται γρανάζια καλύτερης ποιότητας από τα εργοστασιακά.
Επίσης, η αλλαγή των δύο βιδών του lift (κόστος ~2€) κάθε 45000km είναι κάτι που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία.
Αααα! Και πάντα αλλαγή λαδιών (καλών, συνθετικών) μαζί με φίλτρο κάθε 7500km. Οι τσιγκουνιές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρώς και δια ροπάλου.
Πάνος.
ΥΓ: Και πάντα όταν ξεκινάμε ζεσταίνουμε σταδιακά το μοτέρ και δεν το "σκίζουμε" κρύο, αλλιώς και εκείνο θα ασελγήσει στην τσέπη μας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 06:33
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 432
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν δουλεύει ένας κινητήρας κοντά στις 8400σαλ, η λίπανση είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία και την "επιβίωσή" του.
Απλά, καλό είναι μετά τα πρώτα 6 services του αυτοκινήτου να γίνεται μία αλλαγή στην αντλία λαδιού και να χρησιμοποιούνται γρανάζια καλύτερης ποιότητας από τα εργοστασιακά.
Επίσης, η αλλαγή των δύο βιδών του lift (κόστος ~2€) κάθε 45000km είναι κάτι που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία.
Αααα! Και πάντα αλλαγή λαδιών (καλών, συνθετικών) μαζί με φίλτρο κάθε 7500km. Οι τσιγκουνιές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ αυστηρώς και δια ροπάλου.
Πάνος.
ΥΓ: Και πάντα όταν ξεκινάμε ζεσταίνουμε σταδιακά το μοτέρ και δεν το "σκίζουμε" κρύο, αλλιώς και εκείνο θα ασελγήσει στην τσέπη μας.
Tα είπες όλα............................................... ................ doctor
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 11:23
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 242
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos_adamo Εμφάνιση μηνυμάτων
Να μεινει απο λαδι γτ???Τσιμπανε??
Φυσικα και τσιμπάει λάδι. Ξέρετε πολλά μοτερ που να δουλεύουν πάνω απο 8000 στροφές και να μην τσιμπάνε λάδι?
Όσα έχουν σπάσει είναι γιατι κάναν αλλαγες καθε 15.000 χωρίς να τσεκαρουν καν λάδι και το αμάξι στεγνωνε. Για φαντασου ένα μοτερ να γυριζει στις 8+ και να μην εχει λαδι μεσα τι έχει να γινει.
Το αμαξι θελει καλο λαδι και αλλαγες καθε 7500 χιλιομετρα για να εχει καλη ροη. Επισης έχουν σπασει μοτερ απο κατεβάσματα , πχ να εχεις 5η και αντι να κατεβασεις 4η να βαλεις 2α. Σε αυτη την περιπτωση το μοτερ θα παει σε πολύ ψηλές στροφές και φυσικα θα σπασει. Επισης αυτο που ειπε ο Πανος για τις βιδες είναι κατι φτηνο που πρεπει να περιλαβεις στην κανονικη συντηρηση του αυτοκινητου καθε 60.000 χιλιομετρα περιπου.

Αυτα τα 3 πραγματακια να κοιτας και εισαι οκ. Επισης μη λεμε τσιμπαει λαδι λες και ειναι κατι κακο. Τα πολυστροφα μοτερ (και οχι μονο αυτα) ετσι ειναι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 16:27
Το avatar του χρήστη nikos_adamo
nikos_adamo Offline:

Μοντέλο: E11 G6 3ZZ-FE
Περιοχή: Ίλιον
Δύναμη Σεβασμού: 205
nikos_adamo είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δλδ Παυλο ποσο περιπου τσιμπαει?? στα 7500χλμ. ??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 16:34
neoklis Offline:

Δύναμη Σεβασμού: 432
neoklis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
δλδ Παυλο ποσο περιπου τσιμπαει?? στα 7500χλμ. ??
ανάλογα το πόσο το σκίζεις......................
έμενα πάντος δεν μου τσιμπάει σχεδόν καθόλου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 16:53
Το avatar του χρήστη nikos_adamo
nikos_adamo Offline:

Μοντέλο: E11 G6 3ZZ-FE
Περιοχή: Ίλιον
Δύναμη Σεβασμού: 205
nikos_adamo είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikos ts Εμφάνιση μηνυμάτων
ανάλογα το πόσο το σκίζεις......................
έμενα πάντος δεν μου τσιμπάει σχεδόν καθόλου
στο περιπου? στα 7500χλμ ποσα ml λαδι????????... Sorry που σας ζαλιζω αλλα με τον κινητηρα 3zz την πατησα και δν θελω να παθω παλι τα ιδια...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 17:39
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
στο περιπου? στα 7500χλμ ποσα ml λαδι????????... Sorry που σας ζαλιζω αλλα με τον κινητηρα 3zz την πατησα και δν θελω να παθω παλι τα ιδια...
Ένα αμάξι που δουλευει σε αυτες τις στροφες το λάδι του καταπονείται. Για αυτο και το λάδι που καίει δεν παει αναλογικα με τα χιλιόμετρα. Στα πρωτα 1500-2000 χιλιομετρα το λάδι που καίει ειναι ελάχιστο, δε το μετρας ευκολα. Μετα που το λαδι εχει δουλευτει καιγεται πιο ευκολα και ειδικα μετα τα 5000 χιλιομετρα.

Το ποσο θα σου τσιμπισει παιζει με το πως το πας. Το λάδι καίγεται πιο ευκολα στα αποτομα βυθισματα του γκαζιου και φυσικα στις ψηλες στροφες. Εγω ελεγχω το λάδι πολύ συχνα και πάντα φροντίζω να είναι στο max, ο λογος που το κανω ειναι για καλυτερη απαγωγη θερμότητας, διοτι οσο πιο πολυ λαδι έχεις τόσο πιο χαμηλη θερμοκρασια λαδιου έχεις. Δηλαδη κατα τη γνωμη μου παντα δεν ειναι καλο να πεσει πχ μισο λιτρο και να το συμπληρωσεις μια και καλη. Καλύτερα να το συμπληρώνεις λίγο λίγο ώστε να ειναι παντα στο max.

Θα σου πω τις δικες μου μετρησεις. Με οδηγηση γρήγορη, δηλαδή να μπαινεις συχνα λιφτ κλπ, το αμαξι καιει περιπου 150-200 ml/1000 χιλιομετρα. Αν το πηγαινεις ήρεμα καίει περίπου 100-150 ml/1000 χιλιομετρα. Στην τελευταια αλλαγη που θα κάνω τώρα μου έκαψε στα 7500 1200 ml ακριβώς. Σε παλιότερη αλλαγη μου έχει τύχει και 1μιση λίτρο.

Τα άλλα παιδια με τις TS λένε ότι δε τους καίει καθόλου. Δε το αμφισβητώ φυσικά αλλά εγώ σου λέω τι ισχύει στο δικό μου. Και αυτο ισχύει απο τα 46.000 που το έχω στα χέρια μου μέχρι και τα 96.000 που έχω τώρα, χωρίς να έχει αυξηθεί η κατανάλωση.

Χωρις να σημαινει οτι αυτα που λέω είναι σωστα, απο όσα έχω διαβάσει σχετικά με λάδια (και έχω διαβάσει αρκετα) έχω καταλήξει ότι είναι πολύ δύσκολο να λες ότι ένα αμάξι δεν καίει καθόλου λάδι. Απο φυσικής και μονο πλευράς είναι αδυνατο να έχεις μηδενική έλειψη λαδιού, και ακόμα και αν στο δείκτη βλέπεις να μη λείπει είναι γιατι ένα μέρος του λαδιού έχει αναμιχθεί με προιόντα της καύσης και με υγρασία. Το ότι ένα αμάξι δε τσιμπάει καθολου μα καθόλου λάδι δε σημαίνει απαραίτητα ότι δουλευει ρολόι, ίσως σημαίνει ότι το συγκεκριμένο λάδι δε δουλεύει και δε λιπαίνει σωστά (έχω ακούσει περιπτωση να βαζει στον 2zz 20w60 προκειμενου να του μειώσει την καταναλωση...)

Για να μη σε κουράζω, σου ειπα την κατανάλωση που έχω αλλά μη το συγκρίνεις με τον 3zz που ειπες γιατι μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μοτέρ. Όλα τα πολυστροφα τσιμπάνε, και το Type R και το s2000. Δεν ειναι κατι να σε αγχωνει

EDIT: χρησιμοποιώ Motul 8100 xcess (5w40)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 21:31
PeterIoannou Offline:

PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Με ENEOS 5W40 συνθετικά, δεν μου καίει σχεδόν τίποτε από αλλαγή σε αλλαγή.
Σήμερα, μάλιστα, μετά το service των 75000km, το λάδι ήταν μόλις κάτω από την ανώτερη κουκίδα του δείκτη (μόλις που δεν την ακουμπούσε).
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 22:37
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PeterIoannou Εμφάνιση μηνυμάτων
Με ENEOS 5W40 συνθετικά, δεν μου καίει σχεδόν τίποτε από αλλαγή σε αλλαγή.
Σήμερα, μάλιστα, μετά το service των 75000km, το λάδι ήταν μόλις κάτω από την ανώτερη κουκίδα του δείκτη (μόλις που δεν την ακουμπούσε).
Πάνος.
Πανο, με άλλο λάδι σου έκαιγε? Η προ f/l σου έκαιγε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-08-10, 23:12
PeterIoannou Offline:

Ούτε 100ml από αλλαγή σε αλλαγή (τρία με τέσσερα χιλιοστά κάτω από την ανώτερη μπίλια του δείκτη) με τα aral που έβαζα αλλά και με τα motul που είχα δοκιμάσει.
Η προηγούμενη, είχε αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση -λίγο μεγαλύτερη που έφτανε τα περίπου 200 ή 250ml από αλλαγή σε αλλαγή- μέχρι τα περίπου 84000km που μου την τράκαραν.
Μεγάλη σημασία έχει να σέβεσαι το αυτοκίνητο για να σε σεβαστεί και να σε προσέξει και εκείνο.
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA T-SPORT

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προβλημα με P/S GiannisHerbalife ΦΟΡΟΥΜ 6 29-11-15 04:38
προβλημα με ABS gi@nn@kis CARINA - AVENSIS - CELICA - RAV4 27 09-07-08 13:12
Προβλημα Elefsinaaaara_CorollaPowe SUPPORT 4 11-10-05 18:59
Προβλημα σε g6 eleni TOYOTA COROLLA 111(G6) 18 24-09-05 16:07
Προβλημα ? diafanh-psyxh ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 9 17-06-04 02:01

Page generated in 0,18539906 seconds (83,01% PHP - 16,99% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:30.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com