Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Aπαντηση
Παλιά 22-07-10, 17:06
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 273
keichi είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Aπαντηση

Περιμενε μεχρι να αρχισει να χει καμια διαρροη ο καθρεφτης σου, να φαγωθει καμια γλυστρα, να κολλησει κανας τεντωτηρας και θα καταλαβεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-07-10, 17:11
Το avatar του χρήστη sotoskap
sotoskap Offline:
Moderator

Περιοχή: Βέροια
Δύναμη Σεβασμού: 391
sotoskap είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από keichi Εμφάνιση μηνυμάτων
Περιμενε μεχρι να αρχισει να χει καμια διαρροη ο καθρεφτης σου, να φαγωθει καμια γλυστρα, να κολλησει κανας τεντωτηρας και θα καταλαβεις...
Με αυτό το σκεπτικό όμως αν κοπεί ο ιμάντας θα καταλάβεις πιο καλα!!!

Και μην πείτε ότι δεν κόβεται και αν τον αλλάζεις κανονικά κλπ...έχω δει και έχω ακούσει περιστατικά με κόψιμο ιμάντα μόλις την 2η ήμερα της τοποθέτησης και μέχρι και πριν την αλλαγή!!

Επίσης αν υπολογίσεις το κοστος της αλλαγης ιμάντων μέχρι να χαλάσει μια καδένα και τα περιφερειακά της...ασ΄το καλύτερα!

Τέλος η νέα τεχνολογία δείχνει ότι το μέλλον είναι στην καδένα...δεν είναι τυχαίο που σχεδόν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές πλέον σχεδιάζουν κινητήρες με καδένα.

Υ.Γ : Και είναι και αθόρυβες πλεον!

Που & Που είναι καλό να κάνουμε μια παύση από την αναζήτηση της ευτυχίας και απλώς να είμαστε ευτυχείς....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sotoskap : 22-07-10 στις 17:36.
Απάντηση με παράθεση
Aπαντηση
Παλιά 23-07-10, 16:06
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

Aπαντηση

Στους περισσοτερους κινητηρες και να κοπει ο ιμαντας δεν ''καρφωνουν βαλβιδες''... Στο Μ3 του γαμπρου μου ομως κοπηκε η καδενα και αλλαξε μοτερ...Δεν εμεινε τιποτα ορθιο...Και εμενα το αμαξι μου αλυσιδα εχει...Κι ομως...Ιμαντας και παλι ιμαντας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 16:19
vaggosss1 Offline:
Κυριλέ Μέλος

Περιοχή: Καρδιτσα
Δύναμη Σεβασμού: 256
vaggosss1 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
και εμενα ο ιμαντας μου αρεσει...τορα γιατι στα καινουρια βαζουν καδενες
δεν κσερο...η καδενα μου θυμιζει παπακι παντος...πολυυυ δυσκολα παντος
κοβοντε και τα 2...για να κοπει ο ιμαντας πρεπει να εχεις πανο απο 300.000
χιλιομετρα και το αμακσι να ειναι 20ετιας+...σε κατι λαντα και τετοια
κοβοντε οι ιμαντες...σε κανενα <καινουριο> δεν εχει δει
να κοπει ιμαντας!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 19:09
mpriskot Offline:
Μέλος

Δύναμη Σεβασμού: 201
mpriskot είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
καθίστε ρε παιδιά,

εγώ ξερω πως ο ιμαντας γενικα κόβεται ενω η καδενα ποτέ.
και αμα σου κοπεί ο ιμαντας... γεια σας!!
επισης ο ιμαντας αλλαζεται, ενω η καδενα ποτε.

τι πλεονεκτήματα έχει ο ιμαντας από την καδένα; το λιγότερο βάρος και θόρυβο μόνο; ποσο μεγαλυτερο βαρος; 3 κιλα;

παντως απο θορυβο δεν καταλαβαινω που λετε...

καδένα και πάλι καδένα
Απάντηση με παράθεση
απαντηση
Παλιά 23-07-10, 21:46
keichi Offline:
Θεϊκό Μέλος

απαντηση

Απο εκει και περα πιστευω οτι μετραει και το γουστο του καθενος παιδια...Εγω προτιμω ιμαντα...Κανεις μια αλλαγη καθε 100000χλμ και τελειωνει η ιστορια...Αν τον αλλαζεις στα χιλιομετρικα διαστηματα που οριζει ο κατασκευαστης ΔΕΝ ΚΟΒΕΤAI...H αλυσιδα ειναι πιο πολυπλοκη...Πολυπλοκοτερος μηχανισμος=Μεγαλυτερη στατιστικα πιθανοτητα παρουσιασης προβληματος...Απλα τα πραγματα...
Για παραδειγμα αν στην αλυσιδα παρουσιαστει διαρροη στον καθρεφτη(συχνο προβλημα) δε καθαριζεις ουτε με 200ευρω...Εχει πολυ εργασια...Και μονος δε μπορεις να το φτιαξεις γιατι θελει αεροκλειδο να βγουν οι τροχαλιες...Ή αμα φαγωθει καμια γλυστρα? Αλλο πακετο και αυτο...
Ενω με τον ιμαντα πας και περνεις εναν με 30 ευρω, τον αλλαζεις στις 100000χλμ του πετας και ενα καινουργιο ρουλμαν αν σφυριζει και τελειωσε η ιστορια...Επισης και καμια τσιμουχα εκκεντροφορων μπορει να χρειαστει(σπανιο σχετικα) η οποια εχει μονο 10 ευρω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-07-10, 23:20
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1033
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Συμφωνώ με τον keichi βασικά αλλά να συμπληρώσω ότι συνήθως δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε μόνοι μας! θέλει κόλπο για το πως θα μπει, γιατί αν χαλάσουμε τον χρονισμό στροφαλοφόρου με εκκεντροφόρους, αντίο μοτερ! και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αν και θεωρητικά έχω βρει τι πρέπει να κάνουμε για να τον αλλάξουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-10, 00:39
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Δύναμη Σεβασμού: 416
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vaggosss1 Εμφάνιση μηνυμάτων
...πολυυυ δυσκολα παντος
κοβοντε και τα 2...
Έχω την εντύπωση πως η αλυσίδα κόβεται σαφώς δυσκολότερα από έναν ιμάντα ελαστομερούς -με ό,τι άλλο περιέχει μέσα, ακόμα και ίνες κέβλαρ ενίοτε-. Μπορεί να κάνω και λάθος -που δεν νομίζω-.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vaggosss1 Εμφάνιση μηνυμάτων
...για να κοπει ο ιμαντας πρεπει να εχεις πανο απο 300.000
χιλιομετρα και το αμακσι να ειναι 20ετιας+...σε κατι λαντα και τετοια
κοβοντε οι ιμαντες...σε κανενα <καινουριο> δεν εχει δει
να κοπει ιμαντας!
Μου έχει κοπεί ιμάντας σε αυτοκίνητο τετραετίας -τότε- και δεν ήταν καμία μπακατέλα. Το μοτέρ ήταν Mitsubishi και χρειάστηκε 16 βαλβίδες, άλλους τόσους οδηγούς και μερικά κοκοράκια μετά το συμβάν. Και τα χιλιόμετρα που είχε διανύσει ήταν 70.000 (και η εταιρεία είχε δώσει εσωτερική οδηγία για αλλαγή κάθε 60.000km). Οπότε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των κινητήρων μοτοσυκλετών -που κάθε άλλο παρά αργόστροφες είναι- χρησιμοποιεί καδένα για την κίνηση των εκκεντροφόρων, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο.
Από εκεί και πέρα, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα...
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-10, 03:54
Το avatar του χρήστη termagazis
termagazis Offline:

Μέλος

Μοντέλο: ΑΕ101
Περιοχή: Αραχωβα
Δύναμη Σεβασμού: 204
termagazis είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
η καδενα δεν κοβεται αλλα ξεχυλωνει.κ στα καινουργια αμα εχει αισθητηρα θεσης εκκεντροφορου βρισκει βλαβη.(κλασικο παραδειγμα nissan micra το πιο προηγουμενο μοντελο οποτε πας κατευθειαν για αλλαγη καδενας.κ το βγαζαν απο τα 30000 χλμ.ελα ομως που το κοστος ειναι μεγαλυτερο απο μια απλη αλλαγη καδενας-γλυστρων κλπ γιατι για να τα αλλαξεις πρεπει να κατεβασεις ολο το μοτερ.γιατι ειπαμε αλλο το παλιο.τα παλια με καδενα ηταν πισοκινιτα κ απλα εβγαζες το ψυγειο κ δουλευες ααααανετα!αντε δωσε κανα 1500ρι για στα 30000χλμ(καινουργιο αμαξι)η καδενα προς θεου δεν ειναι αναβαθμιση.ελεος!ειναι επιστροφη στα παλια κ ανθεκτικα.μονο που τωρα στα μπροστοκινιτα ειναι τσιμπ..κι να αλλαξεις καδενα η οποιαδηποτε σχετικη με αυτην εργασια.γιατι μπορει να αντεχει κ να μην κοβεται αλλα οπως ειπαν κ οι φιλοι τα υπολοιπα εξαρτηματα της καδενας ειναι πολυ πιο ευπαθη οποτε ακομα κ γλυστρα να χρειαστει να αλλαξεις ειναι σαν να αλλαζεις καδενα απο πλευρας εργασιας αφου τα ιδια λυσηματα κανεις.κ μακαρι να εισαι τοοοοοσο τυχερος που θα εχει χωρο να τα αλλαξεις χωρις να κατεβασεις μοτερ γιατι με τα μπροστοκινιτα σημερα με την διαταξη του μοτερ ειναι πολυ δυσκολο τετοια τυχη.οποτε το παραμικρο να χρειαστει θες τρελα λεφτα οποτε?βαλε εναν ιμαντα που κ φτηνος ειναι κ τον αλλαζεις μπαμ μπαμ κ κανεις τις αλλαγες του σωστα σε σωστο μαστορα κ εχεις το κεφαλι σου κ την τσεπη σου ησυχη.ετσι ειναι φιλε κατασκευαστη!πουλας την παλια τεχνολογια για αναβαθμιση κ καλα αλλα τουλαχιστον καντο σωστα.να αλλαζω καδενα κ οτι σχετικο χωρις να λυσω ολο το αμαξι!οπως παλια.!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-07-10, 09:41
davarisx Offline:
banned

Περιοχή: Μεσογεια
Δύναμη Σεβασμού: 0
davarisx θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Eγω ξερω ενα πραγμα μαμα μοτερ δεν πειραζεις καδενα ποτε,τουρμπατα και γενικα πολυ πειραγμενα μοτερ θες αλλη καδενα.αυτα μου ειχε πει και εμενα ενας παλιος μηχανικος της Toyota.
Eκτος αυτου η toyota εχει φοβερη τεχνογνωσια πανω στους κινητηρες και τι εννοω και τα opel καδενα εχουνε αλλα αν τα βαλεις διπλα-διπλα το ενα δουλευει σαν τρακτερ και το αλλο λες και εχει ιμαντα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γνώμες για Ιντερνετ jdtech OFF TOPIC 28 17-03-11 21:07
Γνώμες για ζάντα TARZAN TOYOTA COROLLA 111(G6) 10 22-11-09 18:58
Γνώμες για μικροαναβάθμηση κωνσταντίνος TOYOTA COROLLA E 12 75 01-09-09 03:16
Έλεγχος ιμάντα χρονισμού apsogos SUPPORT 16 25-01-09 15:54
Ιμάντας Χρονισμού 4ZZ-FE TOYOTA COROLLA 111(G6) 22 28-01-08 18:00

Page generated in 0,17679691 seconds (80,72% PHP - 19,28% MySQL) with 42 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:19.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com