Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-05-10, 23:25
Το avatar του χρήστη philippos
philippos Offline:

Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla 1.8 vvti f/l
Περιοχή: kavala
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 264
philippos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
το χειροφρενο δεν πρεπει να το χρησιμοποιούμε (για αυτο/το χωρις abs).
1.αν οι τροχοι ειναι μπλοκαρισμενοι δεν προσφερουμε τιποτα.
2.αν οι τροχοι κυλάνε και το τραβηξουμε κατα πασα πιθανότητα θα αρχισουμε τις σβουρες με οτι αυτο συνεπάγεται.
αυτα που γραφω ειναι απο εμπειριες δικες μου με μπροστο/το η πισωκ/το αυτο/το σε φρεναρισματα πανικου.
αυτα οταν οδηγούμε στον δρομο και οχι σε πιστα που χρησιμοποιούμε αλλιώς το χειροφρενο.
τωρα για αυτο/τα με abs δεν γνωριζω να σας πω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-10, 23:29
Το avatar του χρήστη skour
skour Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla e11 f\l sedan
Περιοχή: κορινθος
Δύναμη Σεβασμού: 239
skour είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Αφηστε παιδια,σημερα το μεσημερι πηγα να αποφυγω μια αλεπου πανω σε μια στροφη και κατεληξα μεσα σε ενα χωραφι με σπασμενο καρτερ και δυο στραβες ζαντες,αφοτου καβαλησα μια νησιδα και μπηκα στο αντιθετο ρευμα...Παλευα με τα αναποδα αλλα τιποτα...Πιστευω πως αν εδενα χειροφρενο θα εφερνα τουμπες,δεν ξερω κιολας,υποθετω...Παλι καλα που(οπως φαινεται) τη γλιτωσα ετσι και δεν περναγε καποιος απο το αντιθετο ρευμα ή δεν επεσα πανω σε κολωνα.

υ.γ Παντως το ολο συμβαν με συγκλονισε,δοξα το θεο που τελειωσε με τις ελαχιστες συνεπειες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-10, 23:52
Το avatar του χρήστη Janakas
Janakas Offline:
Administrator

Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Janakas έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Σε παρομοια φαση με τη δικη σου Μπαμπη την εχω γλυτωσει μονο και μονο λογω του χειροφρενου..

Ημουν σε βρεγμενο δρομο.Ευθεια και στο τελος διασταυρωση, μονο που ειχες επιλογη μονο για δεξια η αριστερα. Ευθεια φτιαχνοταν ακομα και ειχε μισο μετρο σκαλοπατι. Η ασφαλτος εκανε ενα ανεπαισθητο σκαλοπατακι στο οποιο αλλαζε το οδοστρωμα και γινοταν γυαλι.. Το σκαλοπατακι αυτο ηταν περιπου στα εκατο μετρα απο τη διασταυρωση.

Δεν ελαβα υποψιν μου οτι τα λαστιχα ηταν στα τελευταια τους και πηγαινα λιγο παραπανω απο οτι επρεπε.. ξεκινησα το φρενο πριν απο το σκαλοπατακι (με 3η) και ακομη κι εκει κολλησαν και οι 4 τροχοι (δεν εχω ABS), με το που κατεβασα δευτερα και περασα και το σκαλοπατακι...δεν εκοβε πουθενα..

Τραβηξα χειροφρενακι και το γυρισα, (ειχε μεγαλη απλα, δυομιση λωριδες περιπου, αλλα παρολα αυτα μειναμε στη δικη μας). Το αμαξι γυρισε μιαμιση στροφη και σταματησε γυρω στα 3-4 μετρα πριν τελειωσει ο δρομος.

Πιστευω πως αν δεν ειχα τραβηξει χειροφρενο χαλαρα θα ειχα φυγει ευθεια μεσα..
Βεβαια ισως δεν ειναι ολες οι συνθηκες σωστες για χειροφρενο.. Αλλα αν ξερεις οτι θα σε σταματησει γρηγοροτερα και πιστευεις πως δεν θα χασεις ευκολα τον ελεγχο, ειμαι υπερ!

Για ολα τα παραπανω καταληγουμε σε ενα συμπερασμα! Καντε εξασκηση!!!!!!

..οταν μεγαλώσω θα γινω σαν το Ts του Corollapatra!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-10, 00:01
Το avatar του χρήστη philippos
philippos Offline:

Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla 1.8 vvti f/l
Περιοχή: kavala
Δύναμη Σεβασμού: 264
philippos είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
για αλεπουδες ,σκυλια και παραπλήσια σωματικου αναστηματος ζωα (ενοητε οχι αλογα ,αγελαδες κτλ) το καλητερο ειναι φρενο και ας το πατήσουμε το ζωακι γιατι καλητερα το ζωακι παρα εμεις (εχω φιλους που κατάληξαν αυτοι στην κολονα της ΔΕΗ και η γατουλα να νιαουρίζει χαρουμενα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-10, 00:15
Το avatar του χρήστη skour
skour Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: corolla e11 f\l sedan
Περιοχή: κορινθος
Δύναμη Σεβασμού: 239
skour είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από philippos Εμφάνιση μηνυμάτων
για αλεπουδες ,σκυλια και παραπλήσια σωματικου αναστηματος ζωα (ενοητε οχι αλογα ,αγελαδες κτλ) το καλητερο ειναι φρενο και ας το πατήσουμε το ζωακι γιατι καλητερα το ζωακι παρα εμεις (εχω φιλους που κατάληξαν αυτοι στην κολονα της ΔΕΗ και η γατουλα να νιαουρίζει χαρουμενα.
Εχεις δικιο...Η αλεπου ηταν σκοτωμενη απο πριν και ειχε φουσκωσει το σωμα της.Στην αρχη λεω θα την περασω απο πανω,αλλα πως μου γυρισε το κεφαλι μετα και πηγα να την αποφυγω με τιμονια.Εκανα μεγαλη βλακεια...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-10, 08:44
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Τώρα με αυτά που είπατε θυμήθηκα τι πήγα να πάθω 1 μήνα πρίν. Κατέβαινα μια κατηφόρα στο θησείο, όχι γρήγορα αλλά κανονικά (τουλαχιστόν έτσι νόμιζα) και 20 μετρα πριν το τέλος όπου υπήρχε ΣΤΟΠ πατάω φρένο. Μπαίνει το ABS και το αμάξι δεν σταμάταγε με τίποτε. Για 20 μέτρα άρχισα να ψαρεύω το τιμόνι μπας και βρω λίγη πρόσφυση αλλού αλλά μάταια...για όλη την απόσταση το ABS χτύπαγε αλλά το αμάξι δεν μείωνε ταχύτητα καθόλου. Αν θυμάμαι καλά άφησα και πάτησα κιόλας πάλι φρένο αλλά δεν έκανε τίποτε διαφορετικό.
Κατέληξα να βγάλω όλη τη μούρη στη διασταύρωση όπου σταμάτησα γιατί ο δρόμος έγινε ευθεία. Το αυτοκίνητο που ερχόταν σταμάτησε και αυτό γιατί φοβήθηκε (ναναι καλά ο άνθρωπος!)

Πιστεύω ότι θα έχει τύχει και σε άλλους κάτι τέτοιο και πρέπει να είναι αδυναμία του ABS ή υπερευαίσθητο ABS. Η δικιά μου αντίληψη είναι και επειδή χρόνια οδηγούσα αμάξι χωρίς ABS ότι χωρίς ABS στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχα σταματήσει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-10, 12:24
Το avatar του χρήστη NyO
NyO Offline:

Moderator

Περιοχή: Νέα Σμύρνη
Ευχαρίστησε: 2
Δύναμη Σεβασμού: 364
NyO έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Επειδη το θεμα που αναπτυχθηκε εδω το εχω κανει ευτυχως στα μαθηματα ασφαλους οδηγησης που παρακολουθησα (αλλαξαν πολλα στον τροπο που σκεφτομαι οταν οδηγω πλεον) θελω να σας πω πως σε αυτοκινητο με ABS ΔΕΝ υπαρχει γρηγοροτερος τροπος να σταματησεις παρα μονο το ιδιο το φρενο.
Το χειροφρενο το ξεχναμε εντελως γιατι ακυρωνει ολο το συστημα πεδισης! Θελει φρενο αλλα τσαρουχομενο! Αν μπορουμε να ριξουμε ολο μας το βαρος πανω στο πενταλ να το κανουμε και οσο εκεινο κλωτσαει τοσο εμεις το παταμε (δεν το αφηνουμε ποτε για "ξεμπλοκαρει" και να το ξαναπατησουμε).
Ακομα και το κατεβασμα ταχυτητας (που σε στιγμη πανικου ειναι δυσκολο να το κανεις) στο στιγμιαιο πατημα του συμπλεκτη θα δωσει περισσοτερη φορα στο οχημα (μεχρι να ξαναμπει ταχυτητα και να αρχισει να κοβει) οποτε ουτε αυτο ειναι σωστο! Καναμε απειρες δοκιμες στην πιστα με βρεγμενο οδοστρωμα και τεχνιτα εμποδια που δεν επρεπε να χτυπησουμε. Το ABS πραγματικα ΣΩΖΕΙ! Αρκει να το πατας με ολη σου τη δυναμη και να στριβεις το τιμονι σου αν δεις οτι πεφτεις πανω στο "εμποδιο" (αν εχεις περιθωριο βεβαια).Θα στριψεις κανονικα και θα σταματησεις σωος και αβλαβης.
Επισης κατι αλλο που εμαθα ηταν πως το οριο των 50χλμ σε κατοικημενες περιοχες, που μου φαινοταν τοσο γελιο καποτε, ειναι τελικα μεγαλη ταχυτητα οταν πρεπει να κανεις φρεναρισμα πανικου για να αποφυγεις ενα παιδακι ας πουμε που σου πεταχτηκε στα 3 μετρα!!!

το μέλλον όμως?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-10, 17:36
Το avatar του χρήστη antonios7
antonios7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.3 G6
Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 326
antonios7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pavlosTS Εμφάνιση μηνυμάτων
Πιστεύω ότι θα έχει τύχει και σε άλλους κάτι τέτοιο και πρέπει να είναι αδυναμία του ABS ή υπερευαίσθητο ABS. Η δικιά μου αντίληψη είναι και επειδή χρόνια οδηγούσα αμάξι χωρίς ABS ότι χωρίς ABS στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχα σταματήσει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
η ευαισθησία του abs εξαρτάται από το λάστιχο αλλά και τη διάσταση που έχεις (και βεβαίως το οδόστρομα). Και εγώ που κάποτε είχα το 720, μέχρι να ζεσταθεί κατέβαινα κατηφόρες με 15χλμ και abs συνέχεια...
Όπως επίσης και όταν είχα λάθος διάσταση, όταν πατούσα φρεναριστός λακουβίτσες (φρεναριστός εννοώ νορμάλ όχι τέρμα το φρένο), έμπαινε συνέχεια το abs.
πχ. στην 111 με 15άρα ζάντα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ευαίσθητο abs. Κερδίζεις σε φρένο, κράτημα, χάνεις σε κατανάλωση, επιδόσεις.
με 14άρα και 55άρι ή 50άρι προφίλ (λίγο σπάνιο), θα βλέπεις το χριστό φαντάρο καθημερινά αν θες να πάς λίγο σπορ.

αυτό με τις γάτες, σκύλους κτλ είναι πολύ επικίνδυνο. καλύτερα να πατήσουμε τα ζωάκια παρά να βρεθούμε εμείς σε δύσκολη θέση. Συνήθως οι σκύλοι θα έχουν πρόβλημα, γιατί οι γάτες δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα...

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν είσαι πχ σε παράδρομο και έρχεται ο πεζός στην άκρη αλλά από το δρόμο κλασικά. Αν πεταχτεί από στοπ αμάξι τι θα κάνεις εσύ που έρχεσαι κανονικά; θα πέσεις πάνω στο αμάξι ή θα στρίψεις ενστικτοδώς το τιμόνι προς τον πεζό για να αποφύγεις το αμάξι.
Ξεφύγαμε λίγο αλλά ας πούμε οτι είναι θέμα φρένου και χειρόφρενου. Αν θα δουλέψουν αυτά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-10, 00:28
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
προσωπικά δεν έχω τραβήξει σχεδόν ποτέ χειρόφρενο εν κίνηση και ειδικά ποτέ για ελιγμό αποφυγής, δε νομίζω ότι εύκολα καταφέρνουμε κάτι! το καλύτερο που έχω κάνει πολλές φορές με επιτυχία είναι να φρενάρω λιγότερο και τόσο ώστε να μπορώ να κάνω ελιγμό αποφυγής χωρίς να γλιστρίσουν κάτω τα λάστιχα, ή αν έχω πολύ απόσταση ελιγμό χωρίς φρενάρισμα, βέβαια έτυχαν και 2 φορές να φαω γλιστρα και να αγοράσω τον προφυλάκτηρα του μπροστινού (ευτυχώς με λίγα χλμ) και δεν πρόλαβα να κάνω ελιγμό αφού χωρίς ABS κόλλησε το τιμόνι και δεν έστριβε πλέον. Αλλά χειρόφρενο ποτέ για μένα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-10, 19:12
pavlosTS Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla TS pro-f/l
Δύναμη Σεβασμού: 244
pavlosTS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Κατά τη γνώμη μου το ABS δείχνει μια πολύ μεγάλη ευάισθησια όταν φρενάρεις αρκετά δυνατά και ο δρόμος έχει μικροανωμαλίες. Η αίσθηση που έχω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι επειδή η ρόδα αναπηδά και χάνει στιγμιαία την πρόσφησή της το ABS λειτουργεί χωρίς ουσιαστικά να χρειάζεται και η δική μου αίσθηση είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απόσταση φρεναρισμάτος αυξάνεται. Αν μάλιστα είσαι και σε κατηφόρα το αμάξι είναι σα να μη φρενάρει.
Δε ξέρω αν τέτοια αίσθηση έχετε και εσείς.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ξεθαμπωμα φαναριων ευκολα και γρηγορα miltosssss TOYOTA COROLLA E 12 14 17-12-12 22:23
Προβλημα με το χειροφρενο της ε12 f/l iempan TOYOTA COROLLA E 12 7 14-06-11 12:45
χειροφρενο manos_krhth TOYOTA COROLLA E 12 15 11-03-10 00:35
ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ analyst78 TOYOTA COROLLA E 12 12 22-02-07 16:39
Ερωτηση Στα Γρηγορα. MARMEL 4AGE 20v Levin 3 05-05-05 19:25

Page generated in 0,16590810 seconds (82,78% PHP - 17,22% MySQL) with 41 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:20.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com