ολα ειναι θεμα του τι ζητας...εγω φορεσα μια εξατμιση απο καταλυτη και πισω και εδωσα 300 ευρω...
Σιγουρα κανει αρκετο θορυβο,εμενα μου αρεσει πολυ αυτο,απλα θα βαλω μια ταπα οταν θα παω για κτεο,να κοψω καπως το θορυβο(στα ιδιωτικα τα περνανε ακομα κι αν κανουν θορυβο οι εξατμισεις,αλλα δεν θα το ρισκαρω...)
Απο κει και περα εγω με αυτα τα 300 ευρο κερδισα 2 καροτσια (κατι που δεν περιμενα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος) και περισσοτερη ελαστικοτητα.
Το αμαξι αν εξαιρεσεις το θορυβο ,ειναι πιο φιλικο ,εχει νευρο χαμηλα,και η καταναλωση (αν δεν τραβας γκαζιες για να ακους την εξατμιση...) εχει ανεβει ανεπαισθητα...υπο προυποθεσεις ,ισως να εχει πεσει ελαφρα..οποτε μονο με αυτα μια χαρα βελτιωθηκε και με εναν ελευθερο καταλυτη (αλλα 300 ευρο δλδ),θα ξυπνησει κι αλλο....δεν ξερω τι αλλο εχει το αμαξι του παιδιου απανω ,παντως εγω δεν θα θελα να κανω το αμαξι μου "μαιμου" και να μπλεξω σε πατεντο-ιστοριες(το χω κανει παλια το λαθος..)...γιατι το μοτερ θα θελει ρεκτιφιε ισως και νεα τουρμπινα ,θες δισκο πλατω καινουργιο-ενισχυμενο σε σχεση με του κορολλα, θες αναρτησεις καλυτερες απο μαμα η παρεμφερεις ( εγω τις "μαμα" εχω) ζαντολαστιχα μεγαλυτερα-φαρδυτερα(εγω τουλαχιστον εχω 14αρια) ,αλλη εξατμιση,αναβαθμιση στα φρενα....κλπ κλπ μετα πρεπει να πας να δηλωσεις την μετατροπη ,να παρεις χαρτι απο μηχανολογο ,ιστοριες για αγριους εκτος αν σκοπευεις καθε τεταρτη να κανεις κοντρες στο ολυμπιακο χωριο,κ να του πινεις το αιμα ολα οκ...αν το κανεις ομως απλα για να λες οτι εχεις τουρμπο..και να ακους το τσαφ-τσουφ...αντι να πετας 5χιλιαρα σε ενα παλιο αμαξι,κρατησε τα και παρε ενα καινουργιο τουρμπακι,εργοστασιακο με εγγυησεις ,να το ευχαριστηθεις αφοβα...θα γλυτωσεις ολη την ταλαιπορια..
αποψη μου ετσι...δεν σημαινει οτι ειναι και η σωστη....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Γιατί 3500???? δεν πάει τόσο πολλα!!!! κάπου 800-900 max κάνει ο 4Ε-FTE μαζί με το σασμαν για αγορά όλα κομπλέ, για τοποθέτηση μαζι με τα ηλεκτρικά πάει κανά 600-700 ευρώ το πολυ πιστεύω. Εμένα 1000 πήγε μαζί με πίσω φρένα από levin AE101 και μπάρα θόλων μπροστά 3 σημείων και κάτι ψηλά. Οπότε σκετη τοποθέτηση+ηλεκτρικά κανά 600-700 πάει. Για εξάτμιση πας για απλή (όχι ανοξείδωτη) κανά 350-500 ευρώ ανάλογα τι βάζεις. Δήλωμα δεν θέλει. Τώρα αν θες εσύ να βάλεις και άλλα φρένα και άλλο στήσιμο αυτά είναι extra. Πάντως για 3500 δεν πας! εκτός αν εννοούσε το παιδί μαζί στήσιμο και φρένα κτλ. Το intercooler θέλει και δουλειά να παει μπροστά (δεν περιλαμβάνετε στην παραπάνω τιμή) εγώ το έκανα μόνος μου.
|
δηλωμα θελει γιατι αλλα τα νουμερα του 1300 της κορολλα κι αλλα αυτα του μοτερ τουρμπο του σταρλετ...αν δεν δηλωθει η μετατροπη κ δεν περασει απο κτεο να παρει πιστοποιηση οτι το αμαξι πληρει τα στανταρ ασφαλειας,θεωρειται παρανομη μετατροπη κι ας ειναι τα ιδια κυβικα,γιατι δεν βγηκε ποτε εκδοση της ε11 κορολλα με το 1300 τουρμπο μοτερ ,απο το εργοστασιο...