στο παλιό μου ατμοσφαιρικό μοτερ δεν θυμάμαι, πάντως στον 4Ε-FTE δεν ισχύει αυτό που λές , γιατί όπως θα δεις και στην φωτογραφία, ρίχνει τις αναθυμιάσεις λαδιού στην σωλήνα εισαγωγής αέρα της τουρμπίνας, με αποτέλεσμα να λερώνονται η φτερωτή εισαγωγή αέρα της Ct9, το intercooler και οι σωληνώσεις του και η πεταλούδα. Επειδή τα έχω λύσει όλα πολλές φορές παιδεύτηκα αρκετά για να καθαρίσω ότι μπορούσα από την μάκα που είχαν πιάσει! γιαυτό και αποφάσισα τις αναθυμιάσεις να τις αφήσω έξω με ένα φιλτράκι αναθυμιάσεων λαδιού που φροντίζω να καθαρίζω τακτικά. Επειδή τώρα που το σκέφτηκα, τα καπάκια στο μοτερ έχουν 2 σωληνάκια σε αυτό που λέω είναι πριν την πολλαπλή εισαγωγή. Υπάρχει άλλο ένα το 1ο αριστερά στην παρακάτω φωτο που πάει μετά την πεταλούδα αλλά έχει βαλβίδα αντεπιστροφής! δλδ αυτό μάλλον φυσάει από την πολλαπλη μέσα στο καπάκι και όχι το ανάποδο αλλιώς θα καίγαμε λάδια! και για του λόγου το αληθές όταν είχα ξηλώσει το καπάκι στο 4Ε-FTE να το καθαρίσω μου έσπασε η βαλβίδα! έβαλα σκέτο σωληνάκι και έκανα 37χλμ μέχρι το σπίτι από το εξοχικό. Μετά από 1-2 χλμ έκαιγα ΤΟΣΑ λάδια που πίσω δεν έβλεπα ΤΙΠΟΤΑ!!!! μόνο μπλέ καπνούς! όλα τα λάδια από το καπάκι παίρναν μέσα στο μοτερ από την πολλαπλή!!! αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να λαδωθεί πολύ κάποιο μπουζί και το αμάξι να ρετάρει και να κάνει σαν subaru impeza! τα καθάρισα καλά, έβαλα και νέα αντεπίστροφη και μετά έφτιαξε! και στο μοτερ που εβαλα ποιο πριν φωτο μιλάω για το 1ο σωληνάκι από αριστερά που είναι η μαμα σκάστρα πάνω (στο μοτερ με τα πολλά μπλε χρώματα), το άλλο σωληνάκι είναι για άλλη δουλειά, αν το βγάλουμε δεν έχουμε σταθερό ρελαντί και πολλές φορες το μοτερ σβήνει!
Εδώ έχει μια φωτο με έναν μαμα 4E-FTE
http://img431.imageshack.us/img431/9312/tstl001e0js.jpg που φαίνεται καθαρά η σκάστρα κλειστού τύπου η οποία ρίχνει και τον περιττό αέρα στην εισαγωγή και μαζί και τις αναθυμιάσεις λαδιού από το καπάκι του μοτερ.