Θα πω μερικά παρόμοια περιστατικά που μου έχουν τύχει και τα ελέγχεις και εσύ, μήπως και είναι κάτι από αυτά. Σε starlet GT μιά φορά μου εσπασε η βαλβίδα αναθυμιάσεων επάνω στο καπακι του μοτερ και έβαλα σωλήνάκι, τα λάδια μπήκαν στην εισαγωγή και αφού έκαψε πολλά το αμάξι έκανε σαν SUBARU!!!! και δεν τράβαγε καθόλου καλά! τελικά από το λάδωμα ένα μπουζί σταμάτησε να δουλεύει και έγινε 3κύλινδρο! τα καθάρισα και όλα οκ. Δες τα μπουζί αν είναι οκ, αν δεν σου δουλεύει πότε πότε ένας κύλινδρος ο ήχος φέρνει σε subaru! δες διανομέα και μπουζοκαλώδια για διαρροές! μου έχει τύχει να κοπει το κεντρικό! πρόσεχε γιατί εμένα με χτύπησε το ρεύμα και μου έγινε το μαλλί καρφάκι! άλλη φορά μου έχει τύχει να κάνει σαν τρακτερ!!! μιλάμε για πολύ τρακτερ όμως! τρομερός ήχος! τελικά έβρισκε κάπου η εξάτμιση και μου μετατόπισε turbina και ξεβιδώνανε βίδες της πολλαπλής εξαγωγής! αν αφήνει κενά σε φλάτζες κτλ κάνει θόρυβο! σαν να κροταλίζει, αλλά ο ήχος μοιάζει σαν από τρακτερ! και δεν το έκανε και μένα συνέχεια! δες το αφού λες ότι άλλαξες εξάτμιση! αν κάνει σκασίδια η εξάτμιση σημαίνει ότι δεν κάνει καλή καύση και βαράει πειράκια, δες αν δουλεύουν όλοι οι κύλινδροι, βάλε από αλλού βενζίνη, και κυρίως δες τα μπουζί! α επίσης αν ξεβιδώσει ο διανομέας που εμένα έχει 2 βίδες και γυρίσει αλλάζει η προανάφλεξη (avans) αν αυτό πειραχτεί και δεν είναι σωστό, χάνεις σε επιδόσεις, καις πολύ καύσιμο, βαράς πειράκια και υπερθερμαίνεται το μοτερ, τσέκαρε το. sorry για το μεγάλο post αλλά ελπίζω να βοήθησα!
|