Καλησπέρα!
Στην δική μου περίπτωση πρόσεξα τις τελευταίες 2 ημέρες ότι όταν πατάς το γκάζι ελαφρά για να ανεβάσει στροφές (απο 1.000 μέχρι και 3.000+), απο μπροστά ακούγονται ήχοι σαν πειράκια (ή βαλβίδες ?). Ο ήχος γίνετε όλο και πιο έντονος όσο περισσότερο βυθίζεις το γκάζι σε σημείο να ακούγετε απελπιστικά πολύ δυνατά, λες και είναι ντίζελ.
Είναι μοντέλο 2000, facelift 1.400, το αγόρασα την Πέμπτη 9/10/2014 απο μια κυρία που έπαιρνε το αυτoκίνητο να πάει βόλτα κάθε ΣΚ, έκανε τα σέρβις κάθε χρόνο, 1ο χέρι, 105.000χλμ.
Όταν το αγόρασα δεν άκουσα τίποτα που να κινεί υποψίες. Στον δρόμο για το σπίτι μου, απο Πειραιά προς Πεντέλη, ανέβηκα με 120χλμ/ω, και μετά ήρεμα στους μικρούς δρόμους.
Την επόμενη ημέρα - Παρασκευή, απλά το πήρα για να το πάω σε βενζινάδικο που
ξέρω ότι έχει καλή βενζίνη, γιατί είχε κάτω απο 1/4 στο ντεπόζιτο.
Μετά κατέβηκα Λουτράκι με περίπου 120-140 χλμ/ω. Στις διαδρομές εντός Λουτρακίου μέσα στην πόλη, δεν άκουσα τίποτα.
Την επόμενη ημέρα - Σάββατο, πάλι μέσα στην πόλη, με χαλαρή οδήγηση άκουσα πρώτη φορά τα "πιράκια". Λέω ΟΚ παίζει να έβαζε οπουδήποτε βενζίνη και να είναι αποτέλεσμα απο χάλια ποιότητα. Δεν έδωσα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ήχοι ακουγόντουσαν ήρεμα, ένα απλό 'τακ τακ' σαν κάτι μικρό να χτυπάει (πχ πιράκια).
Την επόμενη ημέρα (σήμερα Κυριακή), πήγα Ακροκόρινθο (αν ξέρει κάποιος απο τις ανηφόρες). Στην διαδρομή όλα καλά, αλλά στο ανέβασμα/στροφές δρόμου, έκανε λες και ήταν ντίζελ. Όσο περισσότερο πάταγα το γκάζι, τόσο πιο δυνατά ακουγόταν. Και δεν έτρεχα ούτε το πίεζα - απλά πάταγα γκάζι με 2α και 20-40χλμ για να ανέβει ήρεμα την στροφή και μετά ευθεία. Αυτό μέχρι το τέλος της διαδρομής συνέχεια.
Την ίδια μέρα (σήμερα) γύρισα Αθήνα πάλι με 120-130 χλμ/ω. Μετά την εθνική έδειχνε να "έστρωσε" και να ακούγονται ελαφρά "τακ τακ". Το πίεζα για 3-5 δευτερόλεπτα με 2α ή 3η και ο ήχος απο μικρός και ελαφρός που ήταν, εξαφανιζόταν.
Σκέφτομαι αύριο να πάρω την TOYOTA στον κηφισό, και στην καλύτερη να δεχτούν για ένα τσέκ άπ, μιας και δεν έχω δικό μου μηχανικό που να ξέρει απο Toyota. Λέω κηφισό γιατί διαβάζω θετικές κριτικές απο εδώ μέσα, και κατά δεύτερον διάβασα ότι μπορώ να γίνω και μέλος του κλάμπ στην γραμματεία
Σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει "μπουκώσει" επειδή η κυρία το πήγαινε ήρεμα και εγώ όχι τόσο... Απο την άλλη το αυτοκίνητο είναι μαμά, δεν έχει πειραχθεί κάτι (εισαγωγές, εξατμίσεις, ζάντες κτλ) ή μπορεί να είχαν πειραχθεί και να αλλάχτηκαν πριν την πώληση - αυτό δεν το ξέρω. Οπότε ένα 90% αποκλείω κάποιον παράγοντα απο aftermarket αξεσουάρ. Επίσης δεν είχε μπει ποτέ υγραέριο - αλλά κάποια στιγμή θα του βάλω εγώ στο μέλλον (διάβασα ότι βάζει ο "Φάνης", θα τον γνωρίσω κάποια στιγμή σε κάποιο meeting).
Νομίζω κάλυψα τις κοινές ερωτήσεις, δεν είμαι μηχανικός για να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ξέρω να αλλάζω λάδια
Απο αύριο πιστεύω να μπορούν να με δεχτούν και να το κοιτάξουν. Σκέφτομαι να το κλείσω στο γκαράζ και να πάρω πάλι την μηχανή για τις μετακινήσεις μου. Μην είναι βαλβίδες (λέω εγώ τώρα) και στον δρόμο εκτοξευθεί καμία στον ουρανό και γελάμε - ακόμα δεν το πήρα.
Offtopic
1)Συναντήσεις γίνονται ακόμα; Και που; Παρακαλώ κάντε ΠΜ γιατί αν απαντήσει κανείς εντός κειμένου, θα μαζευτούν όλοι εδώ για συναντήσεις!
2)Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, προσπαθώ να δώσω όσο περισσότερο μπορώ!