Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
05-11-07, 19:31
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κόρινθος
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Ayrton, οπως ανέφερες στο πρωτο ποστ, ενα υβριδικο ειναι κυριως για αυτους, οι οποιοι κανουν πολλα χιλιομετρα και συνεπως καταναλωνουν πολλα χρηματα για βενζινη.
Επισης το υβριδικο -στην παρουσα φαση- εξυπηρετει κυριως τους Αθηναιους οπου μπορουν να μπαινουν στο δακτυλιο, χωρις μονα-ζυγα.
Επιπλεον, δεν ξερω αν ισχυει ακομη, ειναι οτι απαλλάσσεται ο ιδιοκτητης του αυτοικινητου απο τελη κυκλοφοριας.
Ωστοσο, για να κανει καποιος αποσβεση των 25-26.000 ευρω θα πρεπει να κανει πολλα χιλιομετρα ή θα πρεπει να το κρατησει παρα πολλα χρονια.
Επισης ενα θεμα ειναι οτι τα σημερινα κυκλοφορουντα υβριδικα ειναι μικρομεσαίας κατηγοριας και οχι σιτικαρ ή εστω μινι. Βασικα αυτα ειναι ηδη οικονομικα αλλα θα μπορουσαν να ειναι οικονομικοτερα.
Απο συντηρηση τι λενε?
|
05-11-07, 20:06
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Κοζάνη
Ευχαρίστησε: 0
|
|
Βασικά εξυπηρετεί πολύ αυτούς που το χρησιμοποιούν για την πόλη. Όπου υπάρχουν φανάρια πολλές επιταχύνσεις και πολλά σταματήματα.
Ακόμα σε προσπέραση αν το πατήσεις λειτουργεί και ο ηλεκτροκινητήρας παράλληλα οπότε έχει ένα ηλεκτρικό lift.
Όντως δεν έχει τέλη κυκλοφορίας.
Σίγουρα είναι το μέλλον.
Οι Eυρωπαϊκές πωλήσεις υβριδικών Toyota & Lexus ξεπέρασαν τις 100.000 Μονάδες
http://www.toyota.gr/about/news/Toyo..._06092007.aspx
Η Toyota έγραψε ιστορία το Σαββατοκύριακο (14-15 Ιουλίου) κερδίζοντας στον Αγώνα Tokashi 24-Hour με το υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Supra HV-R.
http://www.auto24.gr/html/ent/826/ent.22826.asp
|
|
|
05-11-07, 20:20
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Το θέμα με την τιμή δεν είναι πότε θα κάνει απόσβεση 25-26 χιλιάδων που κοστίζει, αλλά όσο είναι η διαφορά του με ένα συμβατικό μικρομεσαίο. Π.χ. ένα auris φουλ εξοπλισμένο 1.6 αν έχει 19-19,5χιλιάδες, η διαφορά με το prius είναι 5-6 χιλιάδες. Αν ο υποψήφιος αγοραστής κάνει πολλά χιλιόμετρα η απόσβεση θα επέλθει αρκετά σύντομα και αξίζει αγορά του. Έπειτα νομίζω ότι έχει και 8 χρόνια εγγύηση αντί για 6, μόνο και μόνο για να κάνουν πιο πειστικό το ότι έχουν τελειοποιήσει το υβριδικό σύστημα και δε θα βγάλει ζημιές. Νομίζω πως είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, και αυτός είναι ο λόγος που η toyota προς το παρόν δεν απαντάει στα σύγχρονα μοτέρ τούρμπο των ανταγωνιστών. Σε λίγο καιρό που η ανάγκη για οικονομία θα είναι πιο έντονη, θα σου βγάλει τα υβριδικά που θα τα έχει δουλέψει και θα κατέχει την τεχνογνωσία, ώστε να καθιερωθεί σαν market leader στο συγκεκριμένο τομέα.
|
05-11-07, 20:32
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη-Καλαμάτα
|
|
Μιας που αναφέρθηκε σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προβώ στην αγορά του καινούριου Honda Civic Hybrid ως απλό οικογενειακό αυτοκίνητο.Πιστεύω πως είναι πολλά τα οφέλη από αυτό.Θέλω να ακούσω και τη γνώμη σας.
05-11-07, 21:47
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Αν δεν βαριέσαι να ψάχνεις, στο forum των 4τροχών, στην ενότητα κατασκευαστές και μοντέλα, υπάρχει topic για το civic γενικά. Κάποιος χρήστης είχε πάρει το υβριδικό και έχει γράψει αρκετές φορές πολλές πληροφορίες που θα σου φανούν χρήσιμες.
|
06-11-07, 01:57
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη-Καλαμάτα
|
|
Πήγα το Σάββατο στο Σαρακάκη και το είδα από κοντά το αμάξι.Το Σάββατο που μας έρχεται πάω και για test drive.Η πρώτη εντύπωση ήταν θετικότατη.Το αμάξι είναι πανέμορφο προσεγμένο στη λεπτομέρεια και το σημαντικότερο κατασκευάζεται εξ'ολοκλήρου στην Ιαπωνία.
|
|
|
06-11-07, 03:58
|
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Περιστέρι, Αθήνα
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Καλησπέρα...
Το Prius είναι πολύ απλό στη συντήρησή του. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρειάζεται καμιά απολύτος συντήρηση, ενώ ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας του έχει το ίδιο πρόγραμμα συντήρησης που έχουν όλοι οι vvti κινητήρες, μεγάλο service κάθε 30.000 χλμ, μικρό καθε 15.000 χλμ. λάδια κάθε 7.500.
Από επιδόσεις νομίζω τα 0-100 σε λιγότερο από 11 δεύτερα δεν είναι και άσχημα...
Το θέμα είναι να μπορέσεις να το οδηγήσεις σωστά για να κάνεις οικονομία και συνεπώς απόσβεση του κόστους κτήσης. 27.000 ευρώ δεν είναι λίγα...
Το Civic από την άλλη έχει βασική τιμή 22.000 ευρώ που είναι άκρως ανταγωνιστική. Εχει και 200 ολοκληρα κυβικά εκατοστά μικρότερο βενζινοκινητήρα και παρόμοιες για να μην πω ίδιες επιδόσεις με του Prius.
Ομως ρωτήστε το κόστος συντήρησης. Το μικρότερο νούμερο είναι κοντά στα 350 ευρώ...
Τα υπόλοιπα που γράφτηκαν για ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο της Αθήνας και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ισχύουν και εφαρμόζονται.
Πιστεύω ότι το μόνο που λείπει είναι περισσότερες επιλογές μοντέλων και κίνητρα για τους υποψήφιους αγοραστές-καταναλωτές.
Τέλος κάποια εκπομπή αυτοκινήτου είχε πει πως αν θέλαν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (Toyota, General Motors, Mercedes Benz, BMW, PSA), να σώσουν το πλανήτη από την υπερθέμανση θα το είχαν «ψάξει» περισσότερο...
|
|
|
|
06-11-07, 09:06
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πετρούπολη
|
|
Οσο αφορά το κόστος του σε σχέση με την απόσβεση που κάνεις, είναι ένα θέμα που δεν συζητειται καν!!!! Και είναι αυτονόητο αυτό. Οταν εγώ θέλω -όπως προείπα, 250Ε περίπου τον μήνα βενζίνη (ίσως και 200, μην το παρακάνω), και θα θέλω έπειτα 60-80Ε, νομίζω ότι η διαφορά είναι πασιφανές! Με την τιμή της Βενζίνης, να ανεβαίνει συνεχώς και ασταμάτητα, είναι σίγουρο ότι με τέτοια νούμερα -αυξημένα με την εκάστοτε αύξηση κάθε φορά- θα είναι δύσκολο να εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τα τουτού μας αέρα - πατέρα. Λάβετε υπόψη ότι η τωρινή τιμή του πετρελαίου στην Ελλάδα θα υπάρχει σε κανέναν μήνα, άρα το 1,10+ (για την απλή, γιατί η 100άρα θα οδεύει το 1,50) να το περιμένετε σύντομα!
Οσο αφορά τα μοντέλα, κι εγώ στο Civic καταλήγω, γιατί είναι πολύ πιο όμορφο απο το Prius! Καλό και άγιο το ΤΟΥΟΤΑ, αλλά κακάσχημο (Υποκειμενική άποψη βέβαια!)
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|
06-11-07, 10:15
|
|
|
Περιοχή:
Κορυδαλλός-Κεφαλονιά-και σχεδόν πάντα off topic
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 4 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από christos_m
Τέλος κάποια εκπομπή αυτοκινήτου είχε πει πως αν θέλαν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (Toyota, General Motors, Mercedes Benz, BMW, PSA), να σώσουν το πλανήτη από την υπερθέμανση θα το είχαν «ψάξει» περισσότερο...
|
Είδες που τα λέω ρε Γιάννη? Σιγά το πράγμα εδώ που τα λέμε να εφαρμοστεί. Σιγά την τεχνολογία. Εννοώ οτι οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να το κάνει και ειδικά οι γερμανοσκανδιναβοί. Απλά θεωρώ οτι τα διαφυγόντα κέρδη απο την μείωση πώλησης βενζίνης-πετρελαίου θα είναι τεράστια-υπέρογκα. Είδωμεν...
06-11-07, 11:02
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Hράκλειο-Κρήτη
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 12 φορές σε 12 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από k-labros
κι εγώ κάτι τέτοιο ξέρω, ισχύει?
|
Όχι δεν ισχύει...
Ο εγκέφαλος είναι αυτός που κανονιζει με τι θα κινηθεί το αμάξι.
Με το ηλεκτρομοτέρ, με τον ΜΕΚ ή και με τα δυο.
Αν είσαι σταματημένος ας πουμε και το πατήσεις τέρμα θα κινηθείς και με τα δυο, σε χαλαρούς ρυθμούς θα κινεισαι με το ηλεκτρικό και ο κινητήρας θα παίρνει μονος του μπροστά για να φορτίζει απλά τις μπαταρίες.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17487407 seconds (82,63% PHP - 17,37% MySQL) with 40 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:42. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|