Υβριδική Τεχνολογία
Με αφορμή το κόστος τις βενζίνης σε άλλο τόπικ, θεώρησα σωστό να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ προκειμένου να μιλήσουμε για τις εναλλακτικές μορφές καυσίμου, κια ότι αυτές συνεπάγονται.
Ορμώμενος απο το σχόλιο του φίλου Σπύρου, να πώ ότι οι περισσότερες εταιρείες οδεύουνε προς την λύση κάποιας υβριδικής τεχνολογίας. Αλλοι με ηλεκτρικά μοτέρ και άλλοι με καύσιμο το υδρογόνο. Είμαι σίγουρος ότι η τεχνολογία αυτή θα προχωρήσει, γιατί ήδη έχει μπει στοπ αυλάκι. Αλλωστε η ΤΟΥΟΤΑ ως πρωτοπόρος και στην τεχνολογία αλλά και στης πωλήσεις το αποδυκνείει έμπρακτα ότι δεν θα την εγκαταλείψει.
Το θέμα του υδρογόνου σαφώς και είναι ενα κομμάτι δύσκολο να αναπτυχθεί, καθότι, προυποθέτει πολλά, μέχρι και ανάλογα βενζινάδικα (υδρογονάδικα), άρα δεν νομίζω ότι μιλάμε για κοστολόγιο που θα μπορεί να παραμείνει μικρό. Απεναντίας, τα ηλεκτρικά μοτέρ, καίνε τόσο λίγη βενζίνη, που δεν θα κακοπέφτει σε κανέναν εάν πληρώσει και 2 και 3 και 10 ευρώ παραπάνω τον μήνα, όταν θές ενα γέμισμα σχεδόν για να περάσεις εναν μήνα!!!!!!! Εξ ου ορμώμενος, πιστεύω ότι η λύση ενός υβριδικού αυτοκινήτου, είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση. Δεν έχεις επιδόσεις, αλλά όταν έρχεται η ώρα που τα σκάς μόνος σου πλέον, και αρχίζουνε κι άλλες υποχρεώσεις, δεν νομίζω ότι σκέφτεσαι μόνο την τρέλα σου!
Ετσι λοιπόν, κι εγώ αρχίζω να βάζω σε υψηλές θέσεις το Prius και το Civic. Τώρα θέλω περίπου 250Ε σε βενζίνη τον μήνα χωρίς πολλά πήγαινε έλα (κυρίως δουλειά - σπίτι). Με ένα υβριδικό το κοστολόγιό μου θα πέσει στα 60Ε!!! Είναι τρομερή η διαφορά, και με στέλνει στην σκέψη αγοράς υβριδικού και όχι κάποιου αυτοκινήτου επιδόσεων.
Βεβαίως, αυτά όλα είναι ανάλογα την τσέπη του καθενός!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|