Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sakis
και μια αλλη μαμακια κοντα στην μηχανη δεν θυμαμαι τωρα πως το λενε φλογοκρυπτη κατι τετοιο!!!
|
Φλογοκρύπτη: Είναι ενα μικρό στρογγυλό εξάρτημα που βιδώνει (μερικές φορές στηρίζεται με πύρρο) στην άκρη της κάννης οποιουδήποτε στρατιωτικού τυφεκίου. Σκοπός της είναι να κρύβει (στην ουσία να μειώνει) τη φλόγα που προκαλείται κατά τον πυροβολισμό έτσι ώστε να μην προδίδεται η θέση του βάλοντος από τον εχθρό, ειδικά κατα τη νύχτα. Απ' όσο γνωρίζω τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στο αυτοκίνητο εκτός και αν έχεις τόσο δυνατό αυτοκίνητο που.... πυροβολάει...
Σχετικά με τη μετατροπή σε TS είναι ενα θέμα που και εμένα με είχε απασχολίσει στο παρελθόν. Οι τιμές που ακούστικαν μου φάνηκαν κάπως υπερβολικές, βέβαια σε καθε περιπτώση παιζει ρόλο ο μαστορας κτλ κτλ. Εμένα μου είχαν πει: Αγορά τροπέτο (μοτέρ, σασμαν, πλεξούδα, μπροστινά φρένα: 5000 ευρώ, κοστος μετατροπής (τοποθετηση κτλ κτλ): 2000 εύρω Σύνολο 7.000 ευρώ αλλά....
θα αγοραζε με 3.000 ευρώ περίπου το μοτέρ μου, το σασμάν μου και την πλεξούδα μου κτλ κτλ (βέβαια εγώ εχω 1.600 κυβικα)
Άρα τελικό κοστος βγαίνει γύρω στα 4.000 με 4.500 ευρώ
Βέβαια με περιπου αυτά τα λέφτα μπορεις να δώσεις το δικο σου και να παρεις ενα TS μαμα. έτσι θα γλυτώσεις και το τρέξιμο αλλα και τα προβλήματα που λίγο έως πολύ βγάζουν οι μετατροπές....