Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από CTS03";p="
Αυτές οι ψευδαισθήσεις με τα ESP/DSC είναι ένα φοβερό αποτέλεσμα διαμόρφωσης της ελληνικής κοινής γνώμης από τους Ελληνάρες των περιοδικών αυτοκινήτου (4Τροχοί, κτλ.). Βλέπεις ξένα websites και μόνο Έλληνες εμφανίζονται που ... δεν τα αντέχουν και θέλουν να τα απενεργοποιήσουν ! Μήπως αυτή η χώρα έχει παράδοση στους οδηγούς αγώνων ?
|
Στο παραπάνω κομμάτι έχεις άδικο νομίζω.
Τα περιοδικά που αναφέρεις (ιδίως οι 4Τροχοί) καθώς και όλα τα αναγνωρισμένα ξένα περιοδικά καθώς και οι ξένες εκπομπές αυτοκινήτου που έχουν κάποια ποιότητα, όπως το Top Gear ή το Best Mortoring δίνουν προτεραιότητα στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου. Και για μένα καλά κάνουν.
Η αυτοκίνηση είναι μια ιδέα που ξεκινά από την ευχαρίστηση, ενώ η μετακίνηση περνά σε δέυτερη μοίρα.
Συνεπώς καλά κάνουν και γκρινιάζουν όταν στο όνομα της ασφάλειας πνίγεται οτιδήποτε άλλο μπορεί να δώσει ευχαρίστηση στην οδήγηση. Έτσι οι κατασκευαστές χαλάνε λεφτά περισσότερο στο να προσθέσουν 10 ή 12 αερόσακους, 10 διαφορετικά ηλεκτρονικά συστήματα, καμιά 500ρια κιλά παραπάνω, ενώ όταν φθάνουν στο ζητούμενο (π.χ. στη γεωμετρία της ανάρτησης) επιλέγουν την απλούστερη και φθηνότερη λύση χωρίς να σπαζοκεφαλιάζουν πως να γίνει καλύτερη...
Δικαίως λοιπόν αυτά τα περιοδικά κριτικάρουν τέτοιες πρακτικές.
Θα μου πεις, ναι, αλλά ο περισσότερος κόσμος θέλει αυτοκίνητο για την μεταφορά του και μόνο. Θα σου απαντήσω ότι κακώς αγοράζει αυτός ο κόσμος τέτοια περιοδικά όταν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εξοπλισμός που έχει, η εγγύηση ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Υπάρχουν και τα Autotriti, 4auto κλπ για τέτοιες δουλειές
Κάποιοι άλλοι πρέπει, όσο μπορούν, να κρατάνε ψηλά τη σημαία της αυτοκίνησης