Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Υψηλές θερμοκρασίες σε μοτερ 4EFTE
Παλιά 28-08-18, 11:41
Το avatar του χρήστη NikiforosGT
NikiforosGT Offline:
Moderator

Περιοχή: Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 1032
NikiforosGT έχει απενεργοποιήσει την αξιολόγηση χρήστη
Υψηλές θερμοκρασίες σε μοτερ 4EFTE

Καλημέρα, ξανακάνω το θέμα γιατί το διέγραψα...
Τον Σεπτέμβρη του 2017 μου άνοιξε η ραφη του ψυγείου από πανω και μετα που σταματησα δεν το αφησα να κρυωσει αρκετα, εβαλα νερο μονο στο πλαστικο δοχειο και ετσι μεχρι να παω σπιτι που ηταν αρκετα κοντα πηγε τερμα η θερμοκρασια για λιγο!
Τον Ιανουαριο 2018 καταλαβα από τα συμπτώματα και μετρήσεις συμπιεσης ότι ηταν η φλαντζα τελικα αρπαγμενη.
Με την αλλαγη της όμως τοτε, πλανισμα κτλ νομιζα ότι ηταν οκ μεχρι που αρχισαν οι πρωτες ζεστες!
Αρχικα ειχα πρόβλημα τελικα γιατι εχανε ένα κολαρο και ο θερμοστάτης.
Ετσι αλλαξα θερμοστατη εβαλα τον γνησιο 82 βαθμων.
Ειχε πρόβλημα η βαλβιδα ψυχρης εκκίνησης εβαλα μεταχ, μετα και αυτή εβαλα νεα ιμιτασιόν.

Τα προβλήματα συνεχιστηκαν οποτε αλλαξα ξανα ψυγειο και ανοιξα πανω κατω το άλλο και ειδα ότι από τις 64 κυψέλες εμειναν 20!!! ολο βουλωμενο βρηκα σαν πετραδάκια μεσα από ηλεκτρολυση κτλ.
Μετα αλλαξα και την αντλια και ειχε μεινει χωρις πτερυγια!!!
Αυτά εγιναν γιατι εβαζα παραφλου ότι νανε, ανακατωμενα χρωματα, μερικα της δουλειας που βαζω σε ηλιακους (μπλε), καθως και διαφορα καθαριστικα.
Καποτε ειχα βαλει νερο και ειχε μεινει σκουρια μεσα.

Το μοτερ το εχω από 2003 εως 2007 starlet gt ep82
Και 2008 μεχρι τωρα στην Ε11.
Μεχρι Ιανουαριο 2018 ΔΕΝ ειχα ποτε προβλήματα τετοια!!!!

Τι εχει αλλαχτεί μεχρι τωρα :
1) ψυγειο 2 φορες
2) αντλια νερου (ειχε αλλαχτεί και το 2015 και τοτε ειχε φτερα!)
3) ταπα ψυγείου
4) βαλβιδα βεντιλατερ
5) βαλβιδα ψυχρης εκκίνησης (που δινει την θερμοκρασια στην ECU)
6) βεντιλατερ με μεταχ από παλιοτερο αμαξι ποιο δυνατο μοτερ αυτό της Ε11 είναι για φαπες…
7) Θερμοστάτες 3 φορες, ενας γνήσιος 82, ενας ιμιτασιόν 76 που εχανε, και τωρα γνήσιος Passeo 5E που ανοιγει στους 76,5.
8) κολαρα ψυγείου 2 φορες πανω κατω
9) μπηκε οργανο θερμοκρασίας νερου με ΤΑΦ ανταπτορα στο πανω κολαρο.
10) φλαντζα μηχανης και πλανισμα κεφαλης

Εργασιες
1) Αλλαγη παραφλου αμέτρητες φορες αυτό που βαζω είναι τωρα κοκκινο της Wurth που όπως ειδα αντεχει μεχρι και πανω λιγο από 130 βαθμούς χωρις να βρασει.
2) καθαρισμα κυκλώματος ψυξης
3) καθαρισμα κυκλώματος καλοριφέρ
4) καθαρισμα δοχείου πλαστικου απειρες φορες

Τι εχω κανει για μειωση θερμοκρασίας
1) Γυρισα μπεκ νερου ψεκασμου στο I/C πανω στο συμπυκνωτή A/C γιατι όταν εβαλα ποιο μεγαλο ιντερκουλερ (ειχα το μαμα πριν μπροστα) μειωσε την ροη αερα στο ψυγειο και εγινε χειροτερο το πρόβλημα από πριν! ενώ νομιζα ότι εφτιαξε μετα την αλλαγη ψυγείου και αντλιας. Επισης εβαλα μπεκ αρδευσης και το μουσκευει πολύ.
2) εβαλα αποστατες καπο 2,5cm και ετσι εχω ποιο γρηγορα μειωση θερμοκρασιών.

Τι θελω να ελεγξω ακομα
1) Ελεγχο συμπιεσης με οργανο να δω αν πηρε η φλατζα παλι.
2) Αλλαγη σωληνάκια παραφλου τουρμπίνας και ελεγχος ροης σε κύκλωμα (θα ενωσω λάστιχα γιαυτο). Ανοιξα το μπροστινο πορτακι της και ηταν καθαρη.
3) Ξηλωμα σωματος πεταλούδας καλο καθαρισμα και νεα σωληνάκια παραφλου.
4) Νέο ψυγειο A/C γιατι εχει πολλες τσακισμένες κυψέλες εξωτερικα και μειωνει τον αερα.
5) Νέο βεντιλατερ AC γιατι παει αργα μαλλον εχει θεμα.
6) Συνδεση των 2 βεντιλατερ μαζι και κουμπι μεσα, να παιζουν και αυτόματα και χειροκίνητα, δοκιμασα να παιζουν μαζι αλλα βραχυκυκλωνε και εκαιγε την ασφαλεια CDS 30A, το ψαχνω.
7) Το κολαρο καλοριφέρ που δεν εχει αλλαχτεί ακομα είναι αυτό που παει από την βαλβιδα του πισω από την βαση του θερμοστατη. Θα ηθελα να το αλλαζα κυριως προληπτικα.

Τελος να πω ότι όταν ανεβαινω ανηφορες ανεβαζει και στις κατηφορες κατεβαζει. Ο ιδιος δρομος την ιδια ωρα εχω διαφορα 20-30 βαθμούς!!!
Τι στο καλο γινεται?

Επισης εχω παρατηρησει σε ανηφορες ποιο φτωχο μιγμα (εχω AEM wideband), το εκανε και παλιοτερα αλλα τωρα νομιζω ποιο εντονα παει ΤΕΡΜΑ φτωχο το wideband, και ρεταρει. Δεν ξερω αν εχει σχεση, όπως επισης ότι μου μενει το ρελαντί ποιο πανω ειτε 1000, ειτε 1200 στροφες (χωρις ηλεκτρικα φορτια και ζεστο), ενώ παντα ειχα 800.

Ο φιλος που το εφτιαξε ο μηχανικος δεν παραδέχεται ότι εχει θεμα και δεν βοηθαει σε κατι δυστυχως, Λεει ότι είναι της ιδεας μου κτλ.
Το λεω γιατι αρχικα νομιζα ότι είναι λογω ότι η φλαντζα που μπηκε την εφερε ο μαστορας, δεν ξερω καν τι είναι μαρκα κτλ.
Και εχει ποιο λιγες τρυπες ανοιχτες από οσες εχει το μοτερ πανω του, αλλα όπως ειδα ετσι είναι και η μαμα του 4EFTE!
μονο κατι άλλες aftermarket για racing επιδοσεις τις εχουν ολες ανοιχτες όπως η λεγομενη ATHENA.
Οποτε δε νομιζω ότι φταιει η φλαντζα αλλα μαλλον εχει μεινει καπου κατι και εχει βουλωσει, πιθανως να μετακινειται κιολας γιαυτο αλλαζει συμπεριφορά αναλογα με ανηφορες και κατηφορες. Σε μεγαλη κατηφορα παει και κατω από 90!!!
Νομιζα ότι κανει λαθος το οργανο αλλα αν πηγαινω συνεχεια σε κατηφορα και σταματήσω είναι φανερο ότι εχει πεσμενες θερμοκρασίες σε σχεση με ανηφορες!

Αργοτερα θα μπουν και μερικες φωτος να τα δειτε μερικα από αυτά που εγραψα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-08-18 στις 12:06.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-18, 11:47
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
θα κανεις μια μετρηση συμπιεσης με 10 λεπτα η διαφορα η καθεμια ανα κυλινδρο ωστε να βεβαιωθουμε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα

μετα θα πρεπει να βαλεις νερο ανα κυκλωμα , δηλαδη τουρμπινα , πεταλουδα , καλοριφερ , μοτερ , ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν υπαρχει καποιο βουλωμα στο κυκλωμα

οι φωτο θα βοηθουσαν πολυ ..

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-18, 12:00
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Fanis Εμφάνιση μηνυμάτων
θα κανεις μια μετρηση συμπιεσης με 10 λεπτα η διαφορα η καθεμια ανα κυλινδρο ωστε να βεβαιωθουμε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα

μετα θα πρεπει να βαλεις νερο ανα κυκλωμα , δηλαδη τουρμπινα , πεταλουδα , καλοριφερ , μοτερ , ωστε να βεβαιωθεις οτι δεν υπαρχει καποιο βουλωμα στο κυκλωμα

οι φωτο θα βοηθουσαν πολυ ..
Thanks!
εχω βαλει ηδη στο μοτερ το εχω κανει 2 φορες και μπαινοβγαινε μια χαρα.
Επισης και στο καλοριφέρ το εχω κανει άλλες 2 φορες.
Στην τουρμπινα και στην πεταλουδα δεν το εκανα επειδή ηταν ποιο δυσκολο να βγαλω τα μικρα σωληνάκια που εχουν αλλα δεν ειχα και κατι να ταιριαζει πανω τους για να το κανω. Βρηκα από την δουλεια εξαρτήματα όμως και θα τα καταφερω.

Για την πεταλουδα θελω να παρω νεα σωληνάκια μην μου μεινει και τιποτα στο χερι! δεν εχουν αλλαχτεί ποτε από το 2003 που εχω εγω το μοτερ! της τουρμπίνας τα εχω ηδη παρει.

Ερωτηση : Eχω αντλια ενυδριου που παιζει με 12V και δινει δυνατα και βγαζει σε μικρα σωληνάκια ότι πρεπει για τουρμπινα και πεταλουδα να δοκιμασω με αυτην ?

Ξεχασα να πω ότι η θερμοκρασια ανεβαινει με ανηφορες όπως εγραψα αρχικα, αλλά και επισης όταν είμαι σε πολύ κινηση και κινουμαι αργα, εχει σημασια και αν είναι πολύ ζεστος ο καιρος. Όταν τουρμπιζω δεν ανεβαινει εκτος αμα το κανω για ωρα. Και παλι δεν παει πανω από 125.
Σε ανηφορες τωρα παει 140, πριν χωρις αποστατες καπο και ψεκασμο επρεπε να σταματήσω μερικες φορες γιατι ανεβαινε και ο δεικτης (μετα τους 140).
Το οργανο μετραει μεχρι 150 οποτε όταν αρχισει ο δεικτης να ανεβαινει δεν ξερω τι θερμοκρασια πραγματικη υπαρχει, αλλα ετσι κι αλλιως πρεπει να σβησω!

Να πω και σε μερικα σημεια που ανεβαινει η θερμοκρασια ψηλα (ειδικα μετα την αλλαγη του ιντερκουλερ), αν τα ξερει κανεις να κρινει καλυτερα.
1. ΠΑΝΤΑ στην ΑΧΑΡΝΩΝ γυριζοντας από Ε.Ο προς κεντρο, μολις μπω σε αυτην ενώ εχω κατω από 100βαθμους παει καπου 125, και στο φαναρι για κατω πατησια παει και 130!

2. Στην οδο Κεας στο Γαλατσι στο ανεβασμα προς Ανω Κυψελη ΠΑΝΤΑ 130 τωρα με τους αποστατες και ψεκασμο, χωρις αυτά ανεβαινε και ο δεικτης και ειχε πανω από 140!

3. Από Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ προς Καλλιτεχνουπολη Ραφηνας για το μαγαζι The View club, τωρα μεχρι 140 πριν τους αποστατες, ψεκασμο εφτανε και 150 τερμα και ανεβαινε ο δεικτης.

4. Στην Λεωφορο Διονυσου στον Διονυσο Ανατολη Ν.Μακρης προς την εξοδο Πεντέλης τερμα 150 αναγκαστικα να σταματήσω, την Κυριακη με τις αλλαγες που ειπα πατησε στα 135.

5. Από Νταου Πεντέλης προς Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ πλατεια ποιο πριν που εχει ανηφορα μεγαλη τα ιδια με το 4.

6. Στην Λ.Σχοινια στην ανηφορα προς τα δικαστικα 130 (με τις αλλαγες), στον ιδιο δρομο επιστροφή κατω από 98 μετα από μια ωρα μεσημερι με πολύ ζεστη!

7. Σε ολους τους δρομους από Γραμματικο Ανατολικης Αττικης προς Βαρναβα, παραλια Βαρναβα, καθως και Σεσι Γραμματικου τα ιδια, ανηφορες μεχρι 130, κατηφορες μεχρι και 92 όχι πανω από 100.

Σε όλα εκτος το πρωτο, όταν είμαι στον ιδιο δρομο με ιδιες καιρικες συνθήκες σε κατηφορα δλδ ειχα κατω από 100 βαθμούς...
Όπως ειδα σε forums λενε ότι ο κατασκευαστης δινει θερμοκρασια λειτουργιας αυτου του μοτερ τους 95 βαθμούς, εδώ http://www.toyotagtturbo.com/communi...rature.106441/

Φωτος θα βαλω μετα που θα είμαι σπιτι

* Θα ηθελα αν εχει καποιος το μοτερ με οργανο θερμοκρασίας να μου πει ποσο εχει δει ΜΕΓΙΣΤΗ θερμοκρασια, και όταν εχει ζεσταθεί τι θερμοκρασια δειχνει σαν θερμοκρασια λειτουργιας μολις δλδ ο δεικτης εχει παει στην μεση, εμενα εκει δειχνει 95.
Όπως ειπα το οργανο το εχω συνδεσει στο πανω κολαρο οποτε μετραει από την αρχη και όχι μονο όταν ανοιξει ο θερμοστάτης.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 28-08-18 στις 13:30.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-08-18, 20:13
NikiforosGT Offline:
Moderator

καλησπέρα, μερικες φωτος, στις παρακατω φωτος βλεπουμε την αντλια νερου πως εγινε, ειχε αλλαχτει το 2015 και απο το 2003 που ειχα το μοτερ ηταν μια χαρα τα πτερυγια! ενω τωρα διαλυθηκε!!
Το ψυγειο ειχε αλλαχτει Σεπτ 2016 και βλεπουμε πως εγινε μεχρι προσφατα λιγο πριν το Καλοκαιρι! το πανω μερος πολυ χαλια ενω απο κατω ειναι καλυτερα τα πραγματα.
Η βαλβιδα ψυχρης εκκινησης επισης χαλια....
Το κιτρινο μπουκαλι ειναι ενα απο τα υγρα που εβαλα για καθαρισμο ΠΟΛΥ κακως γιατι φυγανε χοντραδια και φραξανε τα αλλα!
Και βλεπουμε και τον ανταπτορα για τον αισθητηρα θερμοκρασιας νερου και το οργανο ειναι το κατω κατω.
Eπισης το ψυγειο του AC φαινεται οτι εχει στραβες κυψελες που εμποδιζουν τον αερα να φτασουν στο ψυγειο αλλα ετσι ηταν και απο το 2008 μεχρι 2018 δεν αποτελουσε αυτο προβλημα! επισης το AC παιζει κανονικα!
εκει εχω βαλει και το μπεκ νερου φαινεται καπου, επισης οι φωτος εκεινες ειναι πριν τον καθαρισμο και ισιωμα κυψελων οσο μπορουσα.
Σε μια φωτο εκει με την τρυπα και σκουριες ετσι εβλεπα μεσα στο ψυγειο και ετσι σκεφτηκα οτι θα εχει βουλωσει.

Υ.Γ μου βγηκε η πιστη να τις σηκωσω εχει θεμα η σελιδα? εκανε πολλες διακοπες.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180426_151640.jpg
Εμφανίσεις:  82
Μέγεθος:  193,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180616_115859.jpg
Εμφανίσεις:  84
Μέγεθος:  157,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180616_122734.jpg
Εμφανίσεις:  77
Μέγεθος:  106,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180602_181432.jpg
Εμφανίσεις:  72
Μέγεθος:  104,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180616_115841.jpg
Εμφανίσεις:  75
Μέγεθος:  120,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180809_093347.jpg
Εμφανίσεις:  16
Μέγεθος:  107,0 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180809_090850.jpg
Εμφανίσεις:  16
Μέγεθος:  88,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180630_133637.jpg
Εμφανίσεις:  14
Μέγεθος:  88,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180603_082503.jpg
Εμφανίσεις:  13
Μέγεθος:  99,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180602_114938.jpg
Εμφανίσεις:  14
Μέγεθος:  64,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20180527_103213.jpg
Εμφανίσεις:  18
Μέγεθος:  80,0 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-18, 21:45
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Μοντέλο: Corolla G6 1ZZ
Δύναμη Σεβασμού: 208
preatorian είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Κάπου ανέφερες ότι έβαλες αντιψυκτικό για ηλιακούς.
Αυτό περιέχει προπυλενικη γλυκόλη και είναι εντελώς ακατάλληλη για αυτοκίνητα.
Όταν δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες καίγεται και φράζει τα πάντα.
Πιστεύω από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-08-18, 07:46
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάπου ανέφερες ότι έβαλες αντιψυκτικό για ηλιακούς.
Αυτό περιέχει προπυλενικη γλυκόλη και είναι εντελώς ακατάλληλη για αυτοκίνητα.
Όταν δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες καίγεται και φράζει τα πάντα.
Πιστεύω από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Καλημέρα, ναι εβαλα ένα μπλε της GENTO επειδή εχω στην δουλεια το παιρνω free και επειδή εκανα πολλες δοκιμες τοτε εβαζα από αυτό επειδή ολο τα πετουσα. Μετα το εμαθα ότι εχει άλλο χημικο υλικο που δεν πρεπει να ανακατευτεί με αλλα! δυστυχως η εταιρεια αυτή λεει ότι κανει για ΜΕΚ (μηχανες εσωτερικης καυσης). Αυτό λεει ότι εχει αιθυλενογλυκολη είναι το ιδιο με αυτό που λες?
βασικα όλα ξεκινανε στο ότι καποτε εβαζα νερο (όταν τρυπησε το 1ο μου ψυγειο) μεχρι να το αλλαξω γιατι ειχε ραγισει στο πλαστικο κοντα στην ταπα, ετσι εκανε το κύκλωμα σκουριες και πρεπει να αρχισανε τα βουλώματα, μετα με λαθος παραφλου και ανακατεμένα χρωματα εγινε το κακο σιγα σιγα. Ένα πρεπει να βαζουμε και να μην ανακατεύουμε και τα χρωματα, και όπως εμαθα κοκκινο αυτό εχει το σωστο χημικο για αυτά τα μοτερ.

Είναι να κανω μερικες δοκιμες που δεν εχω κανει και θα ενημερωσω, ελπιζω να μην δουλευω αυριο για να τα προλάβω όλα.

Μεσα σε όλα ανακαλυψα ότι τα λάστιχα στα μπεκ τα εχουν παιξει (λογικο με τέτοιες θερμοκρασίες) τα εχω όλα γνησια και πρεπει να τα αλλαξω. Μαλλον αυτά μπορουν να εξηγουν τις διαφορες στο μιγμα (στο wideband) γιατι φευγει και εξω βενζινη όπως ειδα στο 2ο κυλινδρο, αλλα και παιρνουν αερα οποτε και ανεβαζει ρελαντί που και αυτό το εχω, αλλα και φτωχαινει το μιγμα φυσικα. Και μπορει να εχει σχεση και με την αυξηση θερμοκρασίας και αυτό.

Και θα γινει και αντικατασταση σε σωληνάκια παραφλου σωματος πεταλούδας και τουρμπίνας και ελεγχος σε κύκλωμα με νερο να δω κατά ποσο περναει ευκολα και ξεβούλωμα και στα μεταλλικα.
Η πεταλουδα μπορει και να βγει αν χρειαστεί για την τουρμπινα θα δουμε γιατι θελει κατεβασμα αν εχουν θεμα τα μεταλλικα ρουξουνια που εχει για το παραφλου γιατι είναι στο πισω μερος της!

και θα αλλαξω και ένα κολαρο του καλοριφέρ που δεν εχει αλλαχτεί ποτε που συνδεει την βαλβιδα του με την βαση του θερμοστατη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-08-18, 08:03
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Η αιθυλενογλυκολη είναι ουσία άκρως τοξική σε περίπτωση που την πιείς και με μικρή δόση πεθαίνεις.
Η χρήση της είναι μόνο για τα ψυγεία αυτοκινήτων.
Η προπυλενογλυκολη είναι ουσία που δουλεύουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Παγώνει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δουλεύετε στους ηλιακούς.
Όταν ανέβει πολύ η θερμοκρασία όμως δημιουργεί πουρί για αυτό και στους ηλιακούς αλλάζεις τα υγρά κάθε 2-3 χρόνια άσχετα που δεν το κάνει κανένας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-08-18, 10:02
NikiforosGT Offline:
Moderator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από preatorian Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αιθυλενογλυκολη είναι ουσία άκρως τοξική σε περίπτωση που την πιείς και με μικρή δόση πεθαίνεις.
Η χρήση της είναι μόνο για τα ψυγεία αυτοκινήτων.
Η προπυλενογλυκολη είναι ουσία που δουλεύουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Παγώνει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δουλεύετε στους ηλιακούς.
Όταν ανέβει πολύ η θερμοκρασία όμως δημιουργεί πουρί για αυτό και στους ηλιακούς αλλάζεις τα υγρά κάθε 2-3 χρόνια άσχετα που δεν το κάνει κανένας.
Ναι οντως πρεπει να τα αλλαζουμε, η εταιρεια λεει ότι κανει και για ΜΕΚ αλλα όπως ειδα και εγω στην πραξη ΔΕΝ κανει!
και μαλιστα πρεπει να είναι και το υπευθυνο της ηλεκτρόλυσης γιατι η αντλία νερου ηλεκτρολυθηκε με αποτέλεσμα να λιωσουν τα πτερυγια!
ενδεικτικα να πω ότι την αλλαξαμε όταν πηρα το μοτερ που τοτε μπηκε στο σταρλετ δλδ το καλοκαιρι του 2003 και την αλλαξα το 2015 επειδή εχανε πισω απο την φλατζοκολλα. Ειχε λιγο χρωμα κοκκινωπο σαν σκουρια ας πουμε μονο, αλλα δεν ειχε ουτε χοντράδια και τα πτερυγια της ηταν ολοκληρα όπως σε μια νεα. Ενώ απο το 2015 μεχρι τωρα το 2018 δλδ μεσα σε 3 χρονια!!! διαλυθηκε!

Η ιδεα μου μπηκε γιατι αλλαξα το ψυγειο πρωτα για δευτερη φορα μετα αφου εγινε η ζημια (εχω αλλαξει άλλη μια φορα παλιοτερα χωρις ευτραπελα), τωρα φετος παλι και όπως ειδες ηταν πολύ βουλωμενο, απο τις 64 κυψέλες που εχει μονο στις 20 εβλεπα στην άλλη πλευρα.
Μετα τα νερα ειδα ότι φουσκωναν αν ειχα ταπα ανοιχτη και εδειχναν να μην κανουν κύκλωμα. Επισης ανεβαζε θερμοκρασια σε ρελαντί ενώ αν ετρεχα πολύ επεφτε.
Επειδή ειχα παρει την αντλια την γυρισα με το χερι και ειδα πως παει δυσκολα και δεν στροφαρει. Ενώ στην άλλη πανω στο αμαξι εβγαλα ιμαντα και της εκανα μια στροφη και επερνε πχ 5 λες και γυρνουσε μονο αξονας!
ετσι την αλλαξα και οντως μετα εφτιαξε.
Το θεμα είναι ότι ελιωσε τι εγινε? πρεπει να εφραξαν τιποτα στενα σωληνάκια.
να πω ότι στις διακοπες δλδ τον Αυγουστο δεν εκανα πολλα χλμ, και μερικες μερες όχι πανω απο 2 (μονο για την θαλασσα) οποτε δεν καταλαβα πολλα αφου δεν βρηκα καπου κινηση, αλλα μονο αυτό με τις ανηφορες.

Και το ποιο σημαντικο γιαυτο την πατησα και δεν ασχοληθηκα τοσο μετα :
Oταν αλλαξα ψυγειο και μετα αντλια επεσαν οι θερμοκρασίες καπου 10-15 βαθμούς κατω! και μιλαμε νομιζω Ιουνιος ηταν? και ετσι νομιζα ότι το πρόβλημα ηταν αυτά τα 2.
Οποτε πιανω και αλλαζω το ιντερκουλερ με ποιο μεγαλο και απο τοτε εγινε χειροτερο απο πριν!!!
γιατι φαινεται ηταν οριακα και τωρα μειωθηκε η ροη αερα προς το ψυγειο!
Αμα το ηξερα δεν θα το αλλαζα! οκ εχω επιδοσεις οντως καλυτερες αλλα τι να το κανω???
+ ότι εχω θεμα για αλλον λογο με το συμπλεκτη και πατιναρει και μειωσα πιεση στα 0.25 αλλα και με τις θερμοκρασίες επιβαρυνεται και αυτος και δεν αντεχει.
Και θελω να δω τι θα γινει με τις θερμοκρασίες για να τον αλλαξω παλι, εχει καπου 10000χλμ και αλλαχτηκε Σεπτ 2016.

Εχω αγωνια και μακαρι να προλάβω το ΣΚ να τα κανω όλα να δω τι γινεται.
Μακαρι να μην είναι στην τουρμπινα γιατι δεν προλαβαίνω αυτό το ΣΚ να την κατεβασω.
Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αλλαξω τα λάστιχα στα μπεκ γιατι αποδεδειγμένα εχουν διαλυθει και μπορει να εχει αυτό μεγαλη σημασια και πιστευω πιθανως να είναι οι παρενέργειες το υψηλο ρελαντί και το λαθος μιγμα σε απότομες γκαζιες.

Και φυσικα μετρηση συμπιεσης να δουμε τι γινεται!

Εννοείτε και αλλαγη φιλτρου βενζίνης επι της ευκαιριας και καθαρισμα της μπεκιερας οσο μπορω να γυαλισει σαν τον ηλιο :P

το υγρο που ειχα βαλει μερικες φορες είναι αυτό http://www.mafou.gr/antipsiktiko-ugr...ifona-antigelo
λεει και για ψυγεία αυτοκινητων πανω αλλα και ΜΕΚ γιαυτο την πατησα.
Επισης λεει μεχρι 105 οποτε παντα θα το εβραζε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 31-08-18 στις 10:17.
Απάντηση με παράθεση
νερα
Παλιά 31-08-18, 11:33
Το avatar του χρήστη Fanis
Fanis Offline:
Administrator

Μοντέλο: LEXUS IS 200
Περιοχή: Nikaia
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός Fanis είναι ένας φάρος φωτός
νερα

για να μην πω για μερικους μερικους , ονοματα δεν λεμε που βαζανε και νερο μεσα στο ψυγειο !!!!

Η διαφορα μεταξυ ενος αντρα και ενος παιδιου ειναι......το μεγεθος των παιχνιδιων..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-08-18, 13:42
preatorian Offline:
Κυριλέ Μέλος

Φανη στα καινούργια αμάξια με g12 παραφλου κτλ τα αραιώνουν με νερό βρύσης και όχι απεσταγμένο.
Βέβαια δουλεύουν 105-107 βαθμούς.
Δεν γνωρίζω τον λόγο που βάζουν νερό ίσως αλλά κραματα?
Στα παλιά μόνο παραφλου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA 111(G6)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υψηλές θερμοκρασίες νερών & υδρατμοί στην εξάτμιση vega SUPPORT 7 20-03-15 10:56
Θόρυβος στις υψηλές στροφές lamprosck SUPPORT 6 15-02-15 20:29
A/c valve 4efte tonybrand SUPPORT 3 25-06-14 19:01
Θερμοκρασίες antonios7 TOYOTA COROLLA 111(G6) 47 08-12-09 22:48
4efte ΜΟΤΕΡ ΣΕ ΠΟΙΑ COROLLA...? mlab SUPPORT 21 29-08-08 17:18

Page generated in 0,21390796 seconds (85,44% PHP - 14,56% MySQL) with 44 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:03.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com