Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aris22
Νικηφόρε τελικά κάπως έτσι θα γίνει όπως το βλέπω , ας μην το πολυζορίζω το πράγμα......Με το καλό όταν το πάρουμε το αφήνουμε έτσι όπως είναι , να δούμε και τι πάτημα έχει , μπορεί να είναι μια χαρά και να μην χρειαστεί να αλλάξουμε τίποτε. Από εκεί κα πέρα όταν έρθει η ώρα για αλλαγή ελαστικών το βλέπουμε για καμιά μικροαλλαγή αν χρειαστεί.
|
καλημερα, ετσι ακριβως, μεχρι τοτε θα περασουν πολλα χρονια! μπορει να αλλαξεις και γνωμη για το προφιλ!
@sotoskap καλημερα, ναι το εχω γραψει οτι ειναι το ποσοστο % το προφιλ πολυς κοσμος νομιζει οτι ειναι το υψος, οπως ειπα οι διαφορες ειναι αμελητεες εδω γιαυτο κιολας ανεφερα το αμαξι του πατερα μου που αλλαξαμε πολυ τις διαστασεις και εκει τα βλεπουμε ολα αυτα που εχω αναφερει ποιο πριν.
Για να σπασει καποιος ζαντα πρεπει να ειναι λακουβα μεγαλη και τοτε μπορει και σε μεγαλυτερα προφιλ να γινει, εχω στραβωσει ζαντα να χωραει το χερι μου στο κενο με το λαστιχο οταν ημουν φορτωμενος 5 ατομα στο αμαξι με 70χλμ και με agx που ειναι πολυ ποιο μαλακα απο τα koni και μαμα ελατηρια και προφιλ 195/50/15. Aναλογα το μεγεθος της λακουβας παντα ειναι κατανοητο οτι οσο ποιο λιγο ψαχνο ελαστικου εχουμε τοσο ποιο πολυ μπορει να σπασουμε ζαντα σε μια μεγαλη λακουβα ενας με μεγαλο προφιλ μπορει να την γλιτωσει ομως.
Δεν λεω οτι παντα θα σπανε φυσικα. Αλλα θελει πολυ προσοχη ομως.
Ειπαμε γενικα πραγματα για να ξερουμε, ενα 5% στο προφιλ ή 1 νουμερο ζαντας μικροτερο με μικροτερο φαρδος αλλα μεγαλυτερο προφιλ κοντα στην αλλη διασταση εχει αμεληταιες διαφορες, πολλοι μπορει να μην το καταλαβουν καν. Εγω το καταλαβα αλλα ειναι μια ιδεα οι διαφορες, και αμελητεες για 5% διαφορα προφιλ. Η μεγαλη διαφορα θα ειναι στην τσεπη μας οταν θα παμε για λαστιχα! :P Aυτο σιγουρα ολοι θα το καταλαβουν!