Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-10-12, 13:38
The_Emperor Offline:
Μέλος

Μοντέλο: Toyota Corolla 2006
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 198
The_Emperor είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
είμαι κι εγώ για λάστιχα σε μερικά χλμ. σε ίδια διάσταση...
οδήγηση εντελώς ήπια...μένω Γιάννενα, άρα πολλή βροχή...
Να μείνω σε Τuranza (στη βροχή μου φαίνονται πολύ καλά, για στεγνό δρόμο όχι τόσο) ή να αλλάξω σε κάτι άλλο ;
Σε χρήματα το πολύ 300 ευρώ σκέφτομαι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-12, 16:27
Το avatar του χρήστη andyag
andyag Offline:

Μοντέλο: E12 1.4 5d Facelift
Περιοχή: Νάουσα Ημαθίας
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 207
andyag είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger Εμφάνιση μηνυμάτων
Mike η οπτική σου είναι λάθος.... δεν έχει να κάνει που είναι ίδια διάσταση. ένα ελαστικό μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα (παρότι μπορεί να φοράνε την ίδια διάσταση). κάθε αυτοκίνητο "φορτίζει" διαφορετικά τα λάστιχα και ως εκ τούτου από μάρκα σε μάρκα το λάστιχο μπορεί να κρατάει καλά, μπορεί και να γλιστράει....
Καλά έκανε το παλικάρι και στο θέμα ζήτησε τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο λάστιχο, στη συγκεκριμένη διάσταση και για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.... όπως δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τα turanza σε άλλη διάσταση, έτσι δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τα turanza σε άλλο αμάξι.... (εδώ σε corolla Ε-12 με διαφορετικές αναρτήσεις μπορεί να υπάρξουν διαφορές στη συμπεριφορά του ίδιου ελαστικού, τι να λέμε τώρα).

Τα φόραγα και εγώ στην Ε-12 μου, σε διάσταση (195/60/15) και συμφωνώ απόλυτα ότι στο βρεγμένο κρατάνε πολύ (είχαν φοβερό κράτημα σε βροχή, με 3 χρόνια στην πλάτη τους, μια βδομάδα πριν τα αλλάξω)!!!!! Αλλά στο στεγνό ποτέ δε με ικανοποίησαν. Πριν τα turanza φόραγα τα Dunlop SP01 τα οποία κράταγαν πάρα πολύ καλά στο στεγνό (να στρίβω, να τσιρίζουν, να σακουλιάζει το πλαϊνό, αλλά το αμάξι να μπαίνει)!!!

Αυτό με το ζέσταμα των ελαστικών είναι λίγο παρεξηγημένο.... και θα σας πω τι εννοώ...
μπορεί εγώ να βάλω τα turanza και να ζεσταίνονται γρήγορα και εσύ να τα βάλεις, σε ιδιο αμάξι, με ίδια διάσταση και να αργούν να ζεσταθούν. Αυτό θα συμβεί επειδή θα έχουμε βάλει, το ίδιο λάστιχο μεν, αλλά με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας!!!!! Εγώ θα έχω επιλέξει μικρό δείκτη, ενώ εσύ θα έχεις μεγάλο... έτσι θα έχεις πιο σκληρή γόμα η οποία θα αργεί να ζεσταθεί....

οπότε μην προσπαθείτε καν να συγκρίνεται διαφορετικές μάρκες λάστιχα αν δεν ξέρετε τι δείκτη ταχύτητας έχουν.... και πάνω εδώ πάρα πολύς κόσμος κάνει το λάθος και γενικεύει λέγοντας πχ οτι τα Michelin ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα Condinental...
κι όμως, αν πάρεις ενα condinental με μικρό δείκτη ταχύτητας (πχ T δλδ μέχρι 190 χλμ./ώρα) και ενα Michelin με μεγάλο δείκτη (πχ W δλδ μέχρι 270 χλμ./ώρα) και τα βάλεις σε δύο ίδια αυτοκίνητα θα διαπιστώσεις οτι τα condinental θα ζεσταθούν νωρίτερα!!! (και όλη η θεωρία ότι τα condinental αργούν να ζεσταθούν πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων)

βάλτε κάτω τα πράγματα... δείτε τι θέλετε από το λάστιχο, δείτε τι αποστάσεις κάνετε (πολλά ταξίδια = μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας)(μικρές αποστάσεις καθημερινά = μικρότερος δείκτης) και έτσι θα αρχίσετε να μαζεύετε τα δεδομένα σας ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο ελαστικό για το αμάξι σας...!
Να σημειώσω ότι πάντα μιλάω για τον ίδιο δείκτη ταχύτητας όταν συγκρίνω ελαστικά και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε δείκτη Η. Στο ζέσταμα τα turanza ecopia με τα michelin energy saver είναι ακριβώς τα ίδια. Αυτό ήθελα να τονίσω στο δικό μου ποστ, επειδή κυκλοφορεί μια λανθασμένη εντύπωση ''έξω'' ότι τα bridgestone ζεσταίνονται πιο αργά. Η δική μου παρατήρηση σχετικά με τη σύγκριση των δυο παραπάνω ελαστικών είναι ότι τα michelin πάνε λίγο καλύτερα στις στροφές ενώ τα Bridgestone υπερέχουν σε όλα τα υπόλοιπα σημεία και στην τιμή. Έτσι σε σχέση πάντα με τα δύο παραπάνω ελαστικά, προτείνω τα Bridgestone.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γνωμη για λαστιχα. endurasKE-30 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 17 06-08-09 23:38
Πειτε μου την γνωμη σας.... lambros89 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1 14-07-09 13:17
ποια λαδια akob TOYOTA COROLLA E*101 20 24-12-08 19:55
Πειτε την γνωμη σας miller TOYOTA COROLLA E 12 2 10-09-07 16:10
Ποια η γνώμη σας???? DjBac SUPPORT 2 23-02-04 21:58

Page generated in 0,11522508 seconds (75,47% PHP - 24,53% MySQL) with 27 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:25.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com