Χαιρετω τον ομορφο πλυθισμο
Με επιασε η καψα μου για ακομη μια φορα, και θελω να μαθω καπως περισσοτερα πραγματα για το θεμα καταλυτη - εξατμισης αλλα και αν αντι για φιλτρο K&N στο φιλτροκουτι, υπαρχει καποια καλη ή καλυτερη εναλλακτικη οπως πχ αλλη μαρκα με μικροτερο κοστος - ιδιο αποτελεσμα - ή φιλτροχοανη κλπ κλπ.
Πρωτο θεμα και χιλιοειπωμενο νομιζω αλλα δεν εχω ποτε καποια καταληξη.
Αξιζει να αλλαξω καταλυτη σε ελευθερο μεταλλικο η να μη τον πειραξω καθολου? Ξερω οτι στα καυσαερια δε θα εχω το τεραστιο θεμα εως και καθολου. Απο θεμα αποδοσης θελω να μαθω για διαφορα.
Δευτερο θεμα η εξατμιση. Εχω θεμα με τους πεζους στο δρομο :Ρ Καμια μερα θα πατησω κανεναν η θα τον ακολουθαω απο πισω μεχρι να κανει στην ακρη γιατι ΔΕΝ ακουγομαι :Ρ βεβαια αυτο ειναι το λιγοτερο. Το βασικο σκελος της αποριας-ερωτησης ειναι: Να αλλαξω εξατμιση παντα σε ελευθερο απο καταλυτη μεχρι πισω? κοινως μεσσαιο - τελικο?
Η να αλλαξω μονο τελικο?
Η και τα τρια? (καταλυτη - μεσσαιο - τελικο)
Κατα κυριο λογο αυτη ειναι η προτιμηση μου. Να αλλαξω και τα 3 αλλα να βρεθουν σε πολυ καλη σχεση τιμης/αποδοσης (με τετοιους καιρους πρεπει να κινεισαι για value for money επιλογες.. Η μπορεις απλα να τα βαλεις στην ακρη και να μην πειραξεις τιποτα :Ρ αλλα κατι τετοιο δε γινεται - σε εμενα :Ρ - και ξερω οτι θα μου το πειτε μερικοι :Ρ) Θελω μονο να κερδισω κοινως απο το αμαξι και να μη χασω καπου (τουλαχιστον οχι πολυ)
Και τριτο θεμα ειναι το φιλτρο αερος. Εκει κανονικα εχω καταληξει σε φιλτρο Κ&Ν στο φιλτροκουτι. Βεβαια εχω και ΒΑΡΕΛΑΚΙ (και οχι φιλτροχοανη που ειχα γραψει πριν..) Simota που φοραγε το lanos που ειχα πριν, αλλα δεν την δοκιμαζω. Εχανε το lanos (μπουκωνε συνεχεια και ρουφαγε αερα, εδω και σε ανηφορα με πρωτη και εφευγα πισω γιατι μαζευε αερα) Αλλα και φιλος μου που τη δοκιμασε σε Saxo VTS 120αρι, μουλαρωσε κατευθειαν.. Μαζευε και σε εκεινον πολυ αερα. Δεν ξερω.. Εκτος και αν τη βαλω στο Ατος της αδερφης μου να κανει και θορυβο :Ρ
Εσεις θα προτιμουσατε φιλτρο στο φιλτροκουτι? Και αν οχι της K&N, καποιας αλλης μαρκας; και γιατι. Η φιλτροχοανη; και επισης γιατι..
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και το μακροσκελες ποστ, αλλα προσπαθω να καταληξω καπου και ολο γεμιζω παραπανω αποριες.. :/ Καλο ειναι βεβαια αυτο, να ψαχτω πρωτα μιας και δε βιαζομαι.. Ουτως η αλλως βιαστικα πρεπει να κινουμαστε μονο στις δυσκολες καταστασεις - παντοφλα απο κοπελα :Ρ
Σας ευχαριστωω
Κωστας