Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
|
Πληροφορίες για Ε12 |
|
30-08-11, 17:07
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Πληροφορίες για Ε12
Γεια σας παιδιά.
Είμαι καινούριος στο forum και γράφω πρώτη φορά. Χαίρομαι που βρήκα ένα φόρουμ με φίλους οδηγούς corolla!
Λοιπόν, έχω εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ένα corolla Ε12 του 2004 hatchback 1.4 μαμίσιο όσο δεν πάει :P οπότε λέω καιρός για αλλαγές. Γενικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος (είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο), απλά έχω μεγάλη κ***α με την οδήγηση (σε φυσιολογικά και ασφαλή πλαίσια πάντα) οπότε θέλω το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς οι μηχανικές γνώσεις μου φτάνουν μέχρι την αλλαγή καμμένων ασφαλειών (διαβάζοντας απ'το manual εννοείται :P).
Κατ' αρχάς θα ήθελα καλύτερο κράτημα στις στροφές. Φαντάζομαι αυτό σημαίνει πιο σφιχτές αναρτήσεις, όμως δεν ξέρω τι να κοιτάξω και πριν πάω σε κανα συνεργείο και μου δώσουν ότι τους περισσεύει θέλω να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας στο τι να ζητήσω. Αλλαγή στις αναρτήσεις μπορεί να χαμηλώσει και το αυτοκίνητο ή χρειάζεται κάτι παραπάνω;
Σε επόμενο στάδιο λέω να αλλάξω ζάντες, αλλά αν βάλω 16άρες (αντί των 15άρων τώρα) θα έχει καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Και τέλος θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά "εύκολη" βελτίωση για τον κινητήρα, έτσι για να κερδίσουμε μερικά άλογα παραπάνω!
Θέλω και αισθητικές αλλαγές, όπως π.χ. καμιά μικρή αεροτομή όμως αυτό αν περισσέψουν λεφτά!
Σας ευχαριστώ πολύ, και σας θυμίζω ότι είμαι λίγο άσχετος οπότε εξηγείτε όσο πιο εύκολα μπορείτε!
Υ.Γ. το αυτοκίνητο είναι αυτο:
|
|
|
|
30-08-11, 17:33
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Καλως ηρθες φιλε μου και καλη διαμονη.
Χαμηλωμα:
Μπορεις να βαλεις σκετα ελατηρια και προτεινω τα HR ή τα ΤΤΕ (που ειναι eibach απ'οτι λενε). Ετσι ομως ελαττώνεις λιγακι την ζωη των αμορτισερ. Αν βαλεις πληρες σετακι αμορτισερ/ελατηρια (ή ακομα coilover - η πιο καλη και πιο ακριβη λυση) θα εισαι καλυτερα. Προτεινω ΚΑΥΑΒΑ AGX με eibach τριποντα αλλιως coilover ΤΕΙΝ ή KW..
Ζαντες
Μπορεις να βαλεις 16αρες χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα με διασταση 205/50/16 ή 195/55/16. Η πρωτη ειναι λιγο πιο σπορτιφ λογω πιο φαρδιου ελαστικου και χαμηλoτερου προφιλ. Δεν θα δεις ιδιαιτερη διαφορα στην καταναλωση ουτε θα χασεις επιδοσεις. Το αμαξι ομως θα παταει πολυ καλυτερα.
Βελτιωση
Ευκολη βελτιωση κινητηρα θα ελεγα ενα πανελακι ΚΝ στον παπά και ισως κανενα λιγακι πιο ελευθερο τελικο. Επειδη τα 1.4 vvti εχουν θεμα με την ροπη στις χαμηλες στροφες, θα προτεινα να μην κανεις κατι εξτριμ δλδ να βαλεις μεγαλες χωανες για εισαγωγη και πολυ ελευθερα τελικά εξατμισης.
Δυστυχως αυτα τα μοτερ ειναι πολυ δυσκολο να παρουν αλογα με απλες λυσεις. Αλλιως πας μια και καλη για υπερκυβισμο και το κανεις 1800cc.
|
30-08-11, 17:35
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω,θα βρεις πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα σου.
Όρεξη να έχεις για διάβασμα...
http://www.corollaclub.com/forums/fo...play.php?f=188
|
30-08-11, 20:17
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας!
madvinegar όταν λες πανελάκι ΚΝ εννοείς κάτι τέτοιο;-> http://www.streetandcircuit.gr/toyot...-p-115903.html
Επίσης διάβασα κάπου στο φόρουμ για ένα σύστημα quick shift something που στο βάζει η toyota. Θέλω να ρωτήσω η toyota παρέχει καινούρια ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα σαν το δικό μου (παλιά εννοώ), όπως π.χ. την αεροτομή που έπαιρνε το μεγαλύτερο μοντέλο ή να αναζητήσω άλλο σε συνεργείο; Επίσης για τα αμορτισέρ να απευθυνθώ στην toyota ή έξω;
|
30-08-11, 21:05
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Όχι, αυτή που δείχνεις είναι η χοάνη. Το πανελ, είναι ίσιο.
Το quick shift μπορείς να το πάρεις από την toyota. Αν θυμάμαι καλά, στα 150 ευρώ είναι. Μπόρεις βέβαια να κάνεις και ένα ψάξιμο και στο e-bay.
Αεροτομή, λογικά θα έχει στη toyota, αλλά μπορείς και από έξω. Αν βρεις τη ρεπλικα που θες δηλαδή.
Για αμορτισερ, ψάξου σε κανένα μαγαζί έξω. Επίσης πολλά παιδιά, παρήγγειλαν από αυτό το site. www.camskill.co.uk
|
|
|
|
30-08-11, 21:31
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Οκ ευχαριστώ πολύ!
Άλλη μια τελευταία ερώτηση, που είναι περισσότερο πρόβλημα δηλαδή, όποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος: Κάποια μέρα ξέχασα το φως στην καμπίνα ανοιχτό οπότε μετά από 2 μέρες που πήγα να το πάρω, όπως ήταν λογικό η μπαταρία ήταν νεκρή. Καλά όλα αυτά, με το αυτοκίνητο του πατέρα μου το έβαλα εύκολα μπροστά, όμως στην αρχή δεν λειτουργούσαν τα αυτόματα παράθυρα. Οκ λέω λογικά διαχείριση ενέργειας έτσι ώστε να μην ξαναμείνω. Και κάτι τέτοιο ήταν καθώς μετά από μερικά χιλιόμετρα δούλεψαν. Όχι όλα όμως μιας και το παράθυρο του συνοδηγού εξακολουθούσε να μην δουλεύει στην αυτόματη λειτουργία για αρκετές μέρες μετά. Έψαξα να βρω τι φταίει και τελικά αποφάσισα να αποσυνδέσω την μπαταρία ώστε να ξαναγίνει το "reset" μπας και δουλέψει. Και τα κατάφερα. Όχι όπως θα ήθελα όμως αφού τώρα δεν δουλεύουν τα πίσω! Τι άλλο να κάνω;
|
30-08-11, 21:34
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας!
madvinegar όταν λες πανελάκι ΚΝ εννοείς κάτι τέτοιο;-> http://www.streetandcircuit.gr/toyot...-p-115903.html
Επίσης διάβασα κάπου στο φόρουμ για ένα σύστημα quick shift something που στο βάζει η toyota. Θέλω να ρωτήσω η toyota παρέχει καινούρια ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα σαν το δικό μου (παλιά εννοώ), όπως π.χ. την αεροτομή που έπαιρνε το μεγαλύτερο μοντέλο ή να αναζητήσω άλλο σε συνεργείο; Επίσης για τα αμορτισέρ να απευθυνθώ στην toyota ή έξω;
|
To πανελάκι που σου λέει ο mad einai το παρακάτω,και μάλιστα ένας από τους δυο κωδικούς είναι για το δικό σου.
http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=33-2835
http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=33-2252
|
30-08-11, 21:35
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Το 2ο πρέπει να είναι αν θυμάμαι καλά Θοδωρή.
|
|
|
|
30-08-11, 21:37
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Johannesburg
|
|
Παράθεση:
Οκ ευχαριστώ πολύ!
Άλλη μια τελευταία ερώτηση, που είναι περισσότερο πρόβλημα δηλαδή, όποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος: Κάποια μέρα ξέχασα το φως στην καμπίνα ανοιχτό οπότε μετά από 2 μέρες που πήγα να το πάρω, όπως ήταν λογικό η μπαταρία ήταν νεκρή. Καλά όλα αυτά, με το αυτοκίνητο του πατέρα μου το έβαλα εύκολα μπροστά, όμως στην αρχή δεν λειτουργούσαν τα αυτόματα παράθυρα. Οκ λέω λογικά διαχείριση ενέργειας έτσι ώστε να μην ξαναμείνω. Και κάτι τέτοιο ήταν καθώς μετά από μερικά χιλιόμετρα δούλεψαν. Όχι όλα όμως μιας και το παράθυρο του συνοδηγού εξακολουθούσε να μην δουλεύει στην αυτόματη λειτουργία για αρκετές μέρες μετά. Έψαξα να βρω τι φταίει και τελικά αποφάσισα να αποσυνδέσω την μπαταρία ώστε να ξαναγίνει το "reset" μπας και δουλέψει. Και τα κατάφερα. Όχι όπως θα ήθελα όμως αφού τώρα δεν δουλεύουν τα πίσω! Τι άλλο να κάνω;
|
Θα πατήσεις ένα ένα τα κουμπιά(από την πόρτα του οδηγού),είτε τέρμα επάνω είτε τέρμα κάτω,παρατεταμένα και 3-5 sec και μετά είσαι έτοιμος.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agapiou
Το 2ο πρέπει να είναι αν θυμάμαι καλά Θοδωρή.
|
Δημήτρη, έβαλα τα στοιχεία και μου έβγαλε και τους 2 κωδικούς...
Αλλά και εκεί λύση υπάρχει...
ΥΓ:Δημήτρη,please,ένωσε τα 2 ποστ.Thanks.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 30-08-11 στις 21:44.
Αιτία: Κατ' εντολήν του Θόδωρου!!!
|
30-08-11, 21:40
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Καλλονή Λέσβου
|
|
Παράθεση:
...Έψαξα να βρω τι φταίει και τελικά αποφάσισα να αποσυνδέσω την μπαταρία ώστε να ξαναγίνει το "reset" μπας και δουλέψει. Και τα κατάφερα. Όχι όπως θα ήθελα όμως αφού τώρα δεν δουλεύουν τα πίσω! Τι άλλο να κάνω;
|
Δοκίμασε να τραβήξεις προς τα πάνω τον διακόπτη από το κάθε παράθυρο που έχεις πρόβλημα και να τον κρατήσεις πάνω για 8 δευτερόλεπτα. Αν δεν κάνω λάθος έτσι ενεργοποιήται το αυτόματο.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,18290591 seconds (83,43% PHP - 16,57% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:27. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|