Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
|
 |
Αλλαγή βαλβολίνης σε Ε12 |
 |

11-07-10, 11:52
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Αλλαγή βαλβολίνης σε Ε12
Καλησπέρα σε όλους ! έχω Ε12 2005
έχω την εξής απορία:
πρέπει να αλλάξω βαλβολίνη, ξέρω που βρίσκετε το δοχείο κάτώ απο το αμάξι (απέναντι απο το κάρτερ) και πώς αδειάζει αλλα δεν ξέρω απο που πρέπει να ρίξω την νέα, πώς μετράω την στάθμη και τέλος δεν είμαι σίγουρος τι τύπο να βάλω.
Καμία βοήθεια; thanks !!!

11-07-10, 12:09
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
κωσταντινε 2 λιτρα και κατι παιρνει η corolla σου 75w90 με το που την αδειασεις απο την κατω την ταπα την κλεινεις και πιο πανω εχει μια ιδια απο εκει βαζεις μεχρι να φτασει η βαλβολινη σε εκεινο το σημειο,μεχρι να ξεχειλισει δηλαδη μετα κλεινεις και εισαι οκ.μην πας να παρεις μονο της toyota ειναι μουφα παρε την motul και θα δεις μεγαλη διαφορα στις αλλαγες.(δεν ειναι δοχειο,το σαμαν ειναι).

11-07-10, 17:45
|
 |
Μικρό Μέλος
|
|
|
|
πηγαινε σε ενα συνεργειο και βαλε την συνθετικη που δινει η τουοτα. σε καποια πραγματα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι

11-07-10, 17:58
|
 |
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
να ρωτήσω και εγώ κάθε πόσα χλμ αλλάζετε τις βαλβολίνες σας? να συμπληρώσω ότι με ένα κομμάτι λάστιχο νερού και ένα χονί μπορείς να τις αλλάξεις και μόνος σου!
|

11-07-10, 19:28
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από makiscorolla
με το που την αδειασεις απο την κατω την ταπα την κλεινεις και πιο πανω εχει μια ιδια απο εκει βαζεις μεχρι να φτασει η βαλβολινη σε εκεινο το σημειο,μεχρι να ξεχειλισει δηλαδη μετα κλεινεις και εισαι οκ.
|
Έτσι ακριβώς είναι. Αλλά πως θα μπορέσεις να ρίξεις τη νέα βαλβολίνη στη συγκεκριμένη οπή; Είναι σε σημείο που δεν μπορείς να γυρίσεις ανάποδα το δοχείο με τη νέα βαλβολίνη για να τη ρίξεις μέσα. Εμένα στο συνεργείο είχαν χρησιμοποιήσει ειδική τρόμπα.

11-07-10, 19:28
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
Νικηφορε στις 35000km αλλαξα τις βαλβολινες μου και εβαλα τις motul(μου τις συνεστισε ο μηχανικος μου)13 ευρο το λιτρο χωρις φ.π.α. την πηραμε,τις αλλαξα σε αυτα τα χιλιομετρα γιατι υπηρχε μια δυσκολια στις αλλαγες των ταχυτητων και με κρυο και με ζεστο σαζμαν.μετα απο 20000 τις ξαναλλαξα γιατι κατεβασα σαμαν για αλλαγη δισκο-πλατο-ρουλεμαν τον δεκεμβριο που επισκευασα το αυτοκινητο απο το χτυπημα στην toyota θερμης,βαζοντας μου αυτην την συνθετικη 75w90 που αναφερει ο φιλος solidsnake,η οποια ειναι πολυ χαλια γιατι δεν ζεσταινεται με τιποτα,με αποτελεσμα οταν ειναι κρυο οι αλλαγες να γινονται με δυσκολια.

11-07-10, 19:32
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Παράθεση:
τις ξαναλλαξα γιατι κατεβασα σαμαν για αλλαγη δισκο-πλατο-ρουλεμαν τον δεκεμβριο που επισκευασα το αυτοκινητο απο το χτυπημα στην toyota θερμης,βαζοντας μου αυτην την συνθετικη 75w90 που αναφερει ο φιλος solidsnake,η οποια ειναι πολυ χαλια γιατι δεν ζεσταινεται με τιποτα,με αποτελεσμα οταν ειναι κρυο οι αλλαγες να γινονται με δυσκολια.
|
Οι συνθετικές βαλβολίνες δεν είναι και ό,τι καλύτερο για αυτ/τα μικρών κυβικών γιατί ακριβώς δεν ζεστένονται εύκολα. Καλό είναι να μπαίνουν καλές ημι-συνθετικές. Τις φουλ συνθετικές βάζουν στα TS που και εκεί πάλι αργούν να ζεσταθούν (τουλάχιστον σε εμένα που δεν το καίω)...

11-07-10, 19:36
|
|
|
|
|
πρωτα να ανοιχτει εστω και λιγο η πανω ταπα του σασμαν και μετα η κατω.γιατι εαν γινει κατι και δεν μπορεσουμε να ανοιξουμε για να βαλουμε βαλβολινες και τις εχουμε βγάλει τοτε θα υπαρξει προβλημα.εχει τυχει να παω σε σπιτι να λυσω την πανω ταπα που την ειχε κλωτσησει. 
I'd get a chance another time
And to return and live again
Reincarnate, play the game
Again and again and again.
|

11-07-10, 19:47
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
θεσσαλονικη
|
|
corollapatra δεν τις ζητησα εγω τις συνθετικες αυτοι μου τις εβαλαν,το ειδα οταν κοιτουσα το τιμολογιο της επισκευης,το ονομα σου ποιο ειναι?μακη με λενε εμενα.οσο για το πως τις βαζεις υπαρχουν βαλβολινες οπως οι aral(αναφορικα τις λεω χωρις να τις προτεινω) οι οποιες εχουν ενα σωληνακι μπροστα και τις αδειαζεις κατευθειαν χωρις να χρειαζεσαι καποια τρομπα,καλη λυση μου ακουγεται αυτο που προτεινε και ο νικηφορος με το χωνι και το λαστιχο ωστε να τις βαλεις απο πανω.

11-07-10, 20:06
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πάτρα
|
|
Παράθεση:
corollapatra δεν τις ζητησα εγω τις συνθετικες αυτοι μου τις εβαλαν,το ειδα οταν κοιτουσα το τιμολογιο της επισκευης,το ονομα σου ποιο ειναι?μακη με λενε εμενα.
|
Ανδρέα με λένε.
Παράθεση:
οσο για το πως τις βαζεις υπαρχουν βαλβολινες οπως οι aral(αναφορικα τις λεω χωρις να τις προτεινω) οι οποιες εχουν ενα σωληνακι μπροστα και τις αδειαζεις κατευθειαν χωρις να χρειαζεσαι καποια τρομπα,καλη λυση μου ακουγεται αυτο που προτεινε και ο νικηφορος με το χωνι και το λαστιχο ωστε να τις βαλεις απο πανω.
|
Και οι Motul που έβαλα εγώ είχαν ένα σωληνάκι μπροστά αλλά μου φάνηκε δύσκολο να μπορέσεις να γυρίσεις ανάποδα το δοχείο σε εκείνο το σημείο. Δε ξέρω, πιθανόν να γίνεται.
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,24634409 seconds (82,42% PHP - 17,58% MySQL) with 44 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:34. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|