Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate
Υπαρχει και κιτ τις TODA με εκκεντροφορους και χταποδι που εχει εμφανη διαφορα ψηλα....
Πανο η ταπα του ψυγειου μου γραφει 1,1 δεν την εχω αλλαξει η μανισια ειναι!
|
Δωσε λινκ.. Απο οσο γνωριζω δεν υφισταται τετοιο πραγμα για μαυροκαπακο.. Μονο για τον 16v που εμπαινε στο ΑΕ86..
Giorgo20v βαλαμε προσφατα dastek σε ενα μαυροκαπακο..
Η διαφορα σε απολυτα νουμερα δεν ηταν τοσο μεγαλη οσο στο ασημοκαπακο του MARMEL το οποιο πηρε 14 αλογα!! ΓΙα την ακριβεια σε peak power το μαυροκαπακο πηρε 3 αλογα παραπανω, αλλα σε ολη τη διαρκεια του διαγραμματος πηρε 1kgm ροπη και 3 αλογα παντου και ψηλα μετα τις 7500 που επεφτε η καμπυλη, πηρε 9 αλογα (γιατι παλια επεφτε εκει η αποδοση), στην ουσια απλα διατηρει πλεον τη δυναμη του ως τον κοφτη(8500 πλεον).. Παρολο που οπως ειπα σε νουμερα δεν ειναι μεγαλη η διαφορα, στο δρομο φαινεται και παραφαινεται..
Το Dastek αυτο που κανει οπως και ο καθε εγκεφαλος η προγραμμα, ειναι να ρυθμισει ετσι τον εγκεφαλο ωστε το μοτερ να βγαλει αυτα που πραγματικα μπορει.. Απο κει και περα ειναι πολυ καλο εργαλειο για να ρυθμισεις τις αλλαγες που κανεις, οπως το να βαλεις χωνια, εκκεντροφορους κτλ.. Γιαυτο και προφανως δεν πηρε τοσα οσο το ασημοκαπακο γιατι το ασημοκαπακο δεν ηταν τοσο σωστα ρυθμισμενο απο το εργοστασιο μιας και ηταν και η πρωτη γενια 20v, ενω στο μαυροκαπακο ειχαν γινει ολες οι απαραιτητες βελτιωσεις..
Για 10-15 αλογα πιθανοτατα θα χρειαστεις και εκκεντροφορους γιατι μονο με το dastek δε νομιζω να τα δεις αυτα.. Παντως να ξερεις, τα χωνια της TODA απο οτι η ιδια ανακοινωνει δινουν απο 5-7 αλογα οποτε ισως με dastek ΚΑΙ χωνια δεις 10 αλογα.. Φλατζα χωρις προγραμμα θα σου προτεινα να την αποφυγεις γιατι ανεβαζει πολυ συμπιεση και εχεις προβλημα με τα πυρακια χαμηλα, αυτο το εχω δει με τα ματια μου δηλαδη στο αμαξι του φιλου μου πριν βαλει το προγραμμα, μετα σχεδον εξαλειφθηκε..
Επισης μακρυα απο ρυθμιστες πιεσης και τρομπες, δεν ειμαστε τουρμπατα για να χρειαζομαστε τοσο καυσιμο και ενδεικτικα θα σου πω οτι στα 20v ψηλα ΚΟΒΟΥΝ καυσιμο για να παρουν αλογα δε δινουν.. Αλλωστε θα εχεις παρατηρησει το μαυρο καπνο που βγαζεις πισω μετα τις 6000σαλ που σημαινει πλουσιο μιγμα.. Οτι χρειαζεται απο καυσιμο κτλ το ρυθμιζεις απο προγραμμα, τα υπολοιπα απλα περιπλεκουν τα πραγματα..
Επισης οταν λες χοανακια τι εννοεις? Αν βαλεις απλα χοανακια στα μαμα σωματα δε θα κερδισεις τιποτα.. Πρεπει να βαλεις κανονικο χωνι ειδικο για τετραπεταλουδο ωστε να εισαγει τον αερα με συγκεκριμενη ροη μεσα.. Τα μαμα δεν ειναι ετσι, αν βγαλεις τις πλαστικες παπιες απλα ειναι ισια και δουλεια δεν κανουν..
Τελος για μπουζι δες κατι σε ιριδιου πχ Denso Iridium Power IK20 και μπουζοκαλωδια TRD.. Και οτι μπορεις φερτο απεξω γιατι οι αντιπροσωποι εδω ειναι ΜΕΓΙΣΤΑ κλεφτρονια και πουλανε 70% πανω..