Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicorolla
Μήπως ξερει κανεις αν μπορώ να κατεβάσω το VVTi α ανοιγει νωρίτερα απ τις 4000στροφες???? Και κανα αλλο κολπο για να ξυπνισει λιγο το corollaki μου?
|
Στο παρακάτω link εξηγώ με πάσα λεπτομέρια πός λειτουργεί το σύστημα VVT-I
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=13997
Τώρα η απάντηση στην ερώτηση σου φίλέ μου είναι η εξής :
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλάξεις κάποια εξαρτήματα στο σύστημα έτσι ώστε να κινείτε με ποιο μεγάλη γωνία.
Η γνώμη μου είναι οτι είναι πολύ μεγάλο το κόστος για μικρό αποτέλσμα...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jason
αν κανουμε τον εκκεντροφορο να γυριζει συνεχεια οπως στις 6000 rpm δηλαδη καταργησουμε το vvti και το κανουμε να δουλευει στην μεγιστη αποδοση παντου,κερδιζουμε χαμηλα?η tοyota το εβαλε το vvti να δουλευει μονο ψηλα για λογους καυσαεριων η επειδη δεν μπορει να δουλεψει με αυτα τα χαρακτηριστικα του εκκεντροφορου χαμηλα(πχ πυρακια η κατι αλλο?)
|
Δέν μπορείς με κανένα τρόπο να αλάξεις τον χρονισμό των Βαλβίδων και να τις κάνεις να ανοίγουν και να κλείνουν με τον ρυθμό που το κάνουν στις 6.000 σαλ Και ο λόγος είναι οτι στις 6.000 ανοιγοκλείνουν πολύ ποιο αργά και ο χρονισμός αυτίς τις κόινησης είναι εντελός διαφορετικός τα αντίστοιχα οταν δουλεύει στις 2.000 σαλ
Δέν είναι ούτε θέμα καυσαερίων ούτε θέμα χαρακτιριστικών εκκεντροφόρου αλλά πολύ απλά είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις μπροστά μηχανή με ξερίθμιστες βαλβίδες. Με άλλα λόγια ουτε κάν που θα μπορούσε να πάρει μπρός αφού ούτε ο χρόνος της εισαγωγής θα λειτουργούσε αλλά ούτε και της εξαγωγής κατα συνέπεια.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ranger
Σύντομα (πόσο καιρό το λέω αυτό το σύντομα!!!) θα ανεβάσω ενα πλήρες άρθο με θέμα VVT, VVTi και VVTLi ....
λίγο υπομονή ακόμα ρε παιδια....
|
Βασικά το VVT-I μπορείς να το πάρεις αυτούσιο απο το topik μου...
Επίσης προτείνω όλα αυτά να μπούν στην γνωσιακή βάση.