how to install coilover sunspension on a EE101
πηρα την αποφαση να την βαλω την συγκεκριμενη αναρτηση....
κανονισα με τον φωτη στο καταστημα του GEOMETRICAL στην πετρου ραλλη 102. γνωστης ο ανθρωπος!!!!
λυθηκαν οι παλιες koni μου και με τις καταλληλες εργασιες ρυθμισης κτλ μπηκαν οι νεες K-SPORTcoilover. οι Κ-SPORT μπορουν να ρυθμισουν τ αμαξι κατα 100 χιλιοστα. δλδ μπορουν να το ανεβασουν 2 ποντους και να το κατεβασουν 8...
πρεπει να το εχω κατεβασει γυρω στους 5,5 με 6 ποντους. οταν βρω μαμα 101 θα μετρησω και θα πω με σιγουρια ποσο ακριβως κατεβηκε. εκανα μια μικρη βολτα γυρω γυρω 2,3 τετραγωνα και ηταν ολα αλλιως. αλλο αμαξι!!!
αλλα ακομα ειναι νωρις φυσικα.....
ξαναπηγα για να γινει η ευθυγραμμιση και η τελικη ρυθμιση.....
υπαρχει ενα μηχανημα εκει στον φωτη το οποιο ειναι ειδικο για αυτες τις δουλειες. ενω μπαινει και σηκωνεται το αυτοκινητο απο μια μεγαλη ραμπα , βγαινει αλλη μια απο κατω σηλωνοντε οι τροχοι και ετσι κανεις την δουλεια σου σαν ανθρωπος ευκολα και ανωδυνα....
αφου τελειωσε η εργασια επρεπε να παω μεχρι τον μαλιωρα για να παρω κατι αντιστρεπτικες του γιαννη...
πηγα τεζα. τ αμαξι στιβαρο οπως πρεπει. αλαξα διαδρομη και πηγα και γυρισα απο το ποταμι. πατημενος. τ αμαξι ψοφαει για σφηνες... ειλικρινα. δεν θελει να γερνει καθολου. οι ρυθμισεις ειναι τερμα μαλακο το παξιμαδι που προφορτιζει το ελατηριο παρ ολα αυτα την αισθανεσαι σκληρη. διαβαζει πολυ σωστα το οδοστρωμα ακομα και με πολυ λιγα χλμ.
στα πολλα δειχενι να ειναι εκει και να σε βοηθησει....
φυσικα ακομα ειναι νωρις πιστευω θα χρειαστει ενα 20ημερο καταπονησης ωστε να κατσουν και να ψοφησουν στην καροτσα....
και φυσικα να τις συνηθισω....
για την ωρα ολα καλα. φυσικα τ αμαξι δεν ειναι οπως ηταν. εχει γινει απλα πιο απολυτο και πιο αμεσο...επισης νομιζω οτι βαρυνε λιγο ακομα το υδραυλικο τιμονι. ετσι εχω την εντυπωση....
παραθετωμερικες φωτο απο την τοποθετηση την ρυθμιση και την ευθυγραμμιση.........