Παιδια καλησπερα!!
Εδω και καιρο σκεφτομαι να προβω σε αλλαγη του μοτερ και οσο περισσοτερο το ψαχνω μου εχουν γεννηθει αρκετες αποριες!
Αρχικα να πω πως εχω την ε11 του 98' στρογγυλοφαναρη, 1.6cc με τον 4Α-FE και 5αρι σασμαν. Το μοτερ αυτη τη στιγμη εχει γυρω στις 165κ χλμ, δουλευει απροβληματιστα οποτε αν γινει η αλλαγη θα το φυλαξω και θα το ξαναβαλω πανω οταν πουλησω τη μετατροπη ή και το αυτοκινητο.
Γνωριζω πως εχω τις εξης επιλογες, ειτε να βαλω πανω 20v blacktop, ειτε 4efte ή 2ΖΖ.
Εχω διαβασει αρκετα πραγματα που εχουν ειπωθει εδω στο φορουμ, απλα καποια πραγματα που γραφτηκαν για παραδειγμα πριν 10 χρονια μπορει να μην ισχυουν πλεον, οι τιμες να εχουν αλλαξει και λυσεις σε ορισμενα προβληματα που υπηρχαν παλια να εχουν λυθει!
Αρχικα, στη περιπτωση που βαλω blacktop 20v θα χρειαστει να αλλαξω το 5αρι σασμαν απο 4a-fe? Επισης, εν ετη 2020 τι βελτιωσεις μπορει να παρει ενας 20v ατμοσφαιρικα και μεχρι ποσα αλογα μπορεις να δεις χωρις να καταφυγουμε σε υπερβολες (αν και αυτο ειναι υποκειμενικο)! Εχω διαβασει οτι με προγραμμα και καποια αλλα πραγματακια βλεπεις καποια ικανοποιητικη αυξηση στην ιπποδυναμη. Με εναν stock 20v το μονο που φοβαμαι ειναι να μην βαρεθω γρηγορα τη δυναμη του, σιγουρα το στροφαρισμα και ο ηχος ειναι στα μεγαλα ++ του μοτερ αλλα αφου θα μπω που θα μπω σε αυτη την διαδικασια θα ηθελα τουλαχιστον να δω καμια 200αρια αλογα στη παναλαφρη καροτσα της e11.
Η επομενη λυση ειναι ενας δυνατος 4efte, τον οποιον θα πρεπει να ψαξω και να βρω σαν ετοιμη μετατροπη με ολα του τα περιφερειακα ετοιμα για τοποθετηση, και τελος ενας stock 2zz.
Θελω αν μπορειτε με την εμπειρια σας να μου πειτε και εσεις την σκεψη σας πανω στο θεμα, τι με συμφερει περισσοτερο απο αποψη χρηματων/δυναμης/"σχετικης αξιοπιστιας"
Υπαρχει λογος να ψαξω για ενα μοτερ ανακατασκευασμενο καινουργιο ή εστω με ελαχιστα χλμ ή θα μου παει ο κουκος αηδονι;
To budget μου για μοτερ,σασμαν(εφοσον χρειαστει), πλεξουδες κτλπ, χωρις την εργασια ειναι γυρω στις 2,000 ευρω.
Ευχαριστω εκ των προτερων ολους.
Αν καποιος εχει αρκετη εμπειρια πανω στο θεμα και θελει να τα πουμε μεσω Facebook πιο αμεσα, ειτε και απο κοντα μην διστασει να μου το πει!