Κατ'αρχην Μιχαλη από την στιγμη που εισαι εσυ ευχαριστημένος τα υπολοιπα είναι φουμαρα!!!
52.5 εσωτερικη είναι 55 εξωτερικη που είναι ιδανικα για τα αλογα +- 150!!!!
Οσο αφορα το πρόγραμμα εχεις μετρησει με wideband σε ολο το ευρος των στροφων ποσο αναλογια εχεις???Μπορει να ειχες πει ,απλα εγω δεν θυμαμαι!
Πιθανον να είναι οκ ,αλλα εγω ως προς την αναλογια εχω έναν ενδοιασμο!!!
ΔΕΝ το κανεις για τα αλογα αλλα για να δουλευει σωστα και αξιοπιστα!!!
Βεβαια προφανως για να εχεις κανει τοσα χρονια τοσα χιλιόμετρα είναι οκ ,αν δεν ηταν θα ειχε φανει !!!
Παντα κοιτωντας στο δικο μου αμαξι ,το megane ,που εχω μονιμα το wideband της innovate επανω ,βλεπω μειγματα όχι για ζημια ,αλλα σιγουρα καθολου αποδοτικα και εξηγούμαι:
Από τις 3000 με τερμα γκαζι κανει 15 και καπου εκει στις 4000 κανει ακομα και 16 και το νιώθεις κοβει - μουλαρωνει σαν να τραβας χειροφρενο.....
Μετα από τις 5000 κατεβαζει 14.5 και από τις 5500 και πανω παει κατω από 14 στα 13.5 που είναι αργα για αποδοση!!!
Καναμε στο δυναμομετρο τον Γεναρη εδώ στον Βολο ένα πειραμα,το ειχα πει και γραψει νομιζω στο topic μου ,αλλα θα το ξαναπω γιατι αξιζει!
Ενώ το πατουσαμε από 4η στο dyno ανοιγοκλείναμε τα ΝΙΤΡΑ αλλα με την μπουκαλα του NOS κλειστη ,οποτε εριχνε ΜΟΝΟ βενζίνες!!!
Εκει που κανει το 15και βαλε παταμε κανει 12 το αφήνουμε ,κανει κοντα στο 14 ξαναπατάμε ξανακανει 11 και κατι και το αφήνουμε.....
Αποτέλεσμα με κουκουρουκου καυσιμο ,αλλα ΠΛΟΥΣΙΟ ηταν από τα 121 αλογα που ειχε διεξει 2 φορες ακριβως ΠΡΙΝ εφτασε τα 127 αλογα και από τα 16 κιλα ροπης κοντα στα 17 και κατι ψιλα!!!
ΛΟΓΙΚΟ αφου με 15 και 16 καυσιμο η ατμοσφαιρα δεν παθαινει ζημια ,ποσο μαλλον εμενα που είναι και σφυρηλατο ,αλλα φανταστείτε με σωστη ρυθμιση και λ να τρεχει από τις 3000 στο 14 και στην ροπη στις 4500 να είναι 13.5 και να παει 13 και 12.7 στις 5600 που εχω την μεγιστη δυναμη και σε όλα ΑΥΤΑ δεν λεω τιποτα για το advance που θα το πειραξουμε και αυτό!!!
Ηδη εχω μπει στην διαδικασια να κρατω χρηματα και να αγορασω με την 1η ευκαρια παραλληλο εγκεφαλο και κλεινω ειτε στον ΑΕΜ , κοστος στα 400 ευρω , ειτε σε έναν NEW που περιμενω λεπτομέρειες!!!
Η τοποθετηση θα γινει εδώ Βολο και την ρυθμιση θα την επιμεληθω ο ιδιος προσωπικα με τον εξοπλισμο του μαστορα μου και πιστευω ότι με περιμενουν πολύ θετικα νουμερα με αυτά που ειδα!!!
Αυτά και sorry Μιχαλη που βγηκα και λιγο OFF TOPIC με τα δικα μου ,απλα αναφερω το γεγονος που δειχνει ότι μπορει να δουλευει καλα και χωρις προβλήματα ένα αμαξι ,ωστοσο ΟΧΙ αποδοτικα!!!Διοτι τα +6 αλογα και τα + 1 κιλο ροπης κοντα ΔΕΝ τα λες αμελητεα σε ένα αμαξι 120 ιππων και 16 κιλων ροπης!!(με καυσιμο ότι να να κιολας από 11 και 12 σε 14 και 15 και μαμα advance)!!!
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Καλα που ηρθε και ο Γιαννης και περασαμε τα 300 αλογα σημερα.
Περιττο να πω πως το punto σε ΤΡΟΜΑΖΕΙ οταν ανοιγει.
Ελπίζω να μη σου λέρωσα το κάθισμα Γιάννη...
|
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannis gt : 04-05-14 στις 12:34.
|