Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpesikos
Κοσμα εσυ γιατι εγινες τοσο''αργος''?Απο κομπρεσορατος σε σκυλιασμενη ατμοσφαιρα και τωρα πρωτο σταδιο?Ειπες να ηρεμησεις?
Παντως θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου μιας και εχεις ασχοληθει σοβαρα με την βελτιωση του 2ΖΖ.Αξιζει η οχι?
Η δικη μου ειναι πως οχι,τουλαχιστον οχι σαν ατμοσφαιρα η με κομπεσορα,ισως σαν τουρμπο.
|
Το σφυριλατο το μοτερ το εχω και θα το τουρμπισω μιας και ειναι το μονο που δεν εκανα. το καλυτερο κατα την αποψη μου ειναι ο κομπρεσσορας. απιστευτη δυναμη (μεχρι και πανω απο 450 αλογα) και χωρις ξεσπασματα με μεγαλη ροπη σε ολο το φασμα των στροφων. η ατμοσφαιρα παλι ειναι ιδανικη για αγωνιστικη οδηγηση αλλα οχι πανω σε corolla. Το μοτερ ειναι διαμαντι, πολυ δυνατο και πολυ καλυτερο απο τα vtec. θα ηταν ιδανικο ατμοσφαιρα με 2ο σταδιο εκκεντρα και ολα τα παρεμφερη για να φτασεις 240 αλογα και να το βαλεις πανω σε ενα mr2. πραγμα που ειναι στα πλανα μου. βεβαια ο ηχος της ατμοσφαιρας δεν συγκρινεται με τπτ. Τωρα τελευταια ετυχε με τον kourou να συντησουμε πολλα 1.8 integra φουλ πρωτο σταδιο και πανω σε ελαφριες καροτσες οπως το hatc civic του 95 και ηταν πισω. Δεν το πιστευανε. το κακο ονομα που εκανε αυτο το μοτερ ειναι οτι μπηκε σε λαθοε αμαξια. Στο corolla που ειναι προς οικογενειακο και στο celica που το 99,73% το πηρε για λεζαντα και ουτε καν περναει τις 6000 στροφες. Ασε που ειναι πολυ που ανοιγουν με celica 1ZZ και νομιζουν οτι ειναι αυτο με τα 192 αλογα. Αλλα πιστευω τουλαχιστων στην θεσσαλονικη κρατησαμε ψηλα τη σημαια. Α! και ο Dr. Saimon κατω αλλα δυστυχως δεν συνεχισε με τη βελτιωση του. ειχε πολλα ακομη να δωσει. Επισης οσα ακουγονται για σπασμενα μοτερ ειναι ολα μα ολα απο χαμενη ταχυτητα (για μαμα μιλαμε), ακομα κι αν δεν εμφανισει τπτ στην αρχη μπορει να το βγαλει μετα. Το μοτερ αυτο το εχω λατρεψει και εχω 3 απο αυτα. απλα αν πας σε κομπρεσσορα πες μου για να σου πω 2-3 πραγματα (ακομα και ποιον κομπρεσσορα να βαλεις). Τωρα πλεον εχει πολλες δοκιμασμενες λυσεις που παιρνεις πολυ ευκολα αλογα, οπως το χταποδι της PPE που το εχουμε κανει εδω κοπιες σε πολυ χαμηλη τιμη.
Y.Γ. Η σκυλιασμενη ατμοσφαιρα ηταν καλο κονσεπτ αλλα δεν μου καθησε γτ 3 φορες επεσα σε αχριστους ρεκτιφιετζηδες. Το αμαξι ηταν με 14.5 συμπιεση και 3ο σταδιο εκκεντροφορους και 9500 στροφαρισμα!!!!. Κολαση και απο αλογα και απο ηχο αλλα εσπασε 3 φορεςμε τον ιδιο τροπο. χτυπησαν οι βαλβιδες στα πιστονια...ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!! Ηταν απλο θεμα μετρησης πριν και μετα τη βυθιση και να υπολογισουν ποσο διογκωνεται το πιστονι οταν ζεσταθει. εφυγαν πολλα λεφτα για το τπτ (13000 ευρω).