Ρύθμιση φωτών...
Από όσο το έχω ψάξει εγώ, αν βάλεις συμβατικές λάμπες οποιασδήποτε μάρκας με 5000Κ θα έχεις εμφανισιακά σχεδόν τον φωτισμό των XENON... Καθαρός λευκός δηλαδή... Βέβαια, όταν η λάμπα φτάνει 5000 Κelvin, μην περιμένεις να έχει διάρκεια ζωής όπως οι κλασικές που βγάζουν μεν κίτρινο φωτισμό, αλλά οι θερμοκρασίες τους συνήθως είναι 3300Κ...
Οι XENON ξεκινάνε από 6000Κ, και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία αποδίσουν αποχρώσεις του μπλέ και σε θερμοκρασίες 30000Κ αποχρώσεις του κόκκινου...
Όμως δεν ζεσταίνονται ποτέ, ο μετασχηματιστής δίνει τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, μετριούνται σε Kelvin μόνο για να καταλαβαίνει ο κόσμος την απόδοση τους, όχι γιατί φτάνουν αυτές τις θερμοκρασίες...
Εγώ τελικά αποφάσισα να δοκιμάσω ένα σετ XENON που βρήκα από την Αγγλία με πολύ χαμηλή τιμή (45 ευρώ), την τοποθέτηση θα την κάνω μόνος μου λόγω σχετικών γνώσεων... Ο πωλητής είχε μερικές χιλιάδες πωλήσεις με αποτελεσματικότητα πάνω από 90% οπότε είπα να πάρω το ρίσκο αφού η τιμή τους ήταν πολύ χαμηλή...
Θα ανεβάσω σχετικές φωτογραφίες όταν παραλάβω και κάνω το σετάρισμα!
Να κρίνει ο καθένας μόνος του!
ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Με συμβατικές λάμπες τοποθετημένες, ξέρει κάποιος πως να ρυθμίσω την δέσμη των φωτών στην μεσαία και μεγάλη σκάλα???
Έχω βρει τα σχετικά γρανάζια, αλλά δεν ξέρω το πόσο ψηλά ή χαμηλά πρέπει να δείχουν οι δέσμες...
|