Πληροφορίες για Ε12
Γεια σας παιδιά.
Είμαι καινούριος στο forum και γράφω πρώτη φορά. Χαίρομαι που βρήκα ένα φόρουμ με φίλους οδηγούς corolla!
Λοιπόν, έχω εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ένα corolla Ε12 του 2004 hatchback 1.4 μαμίσιο όσο δεν πάει :P οπότε λέω καιρός για αλλαγές. Γενικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος (είναι και το πρώτο μου αυτοκίνητο), απλά έχω μεγάλη κ***α με την οδήγηση (σε φυσιολογικά και ασφαλή πλαίσια πάντα) οπότε θέλω το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς οι μηχανικές γνώσεις μου φτάνουν μέχρι την αλλαγή καμμένων ασφαλειών (διαβάζοντας απ'το manual εννοείται :P).
Κατ' αρχάς θα ήθελα καλύτερο κράτημα στις στροφές. Φαντάζομαι αυτό σημαίνει πιο σφιχτές αναρτήσεις, όμως δεν ξέρω τι να κοιτάξω και πριν πάω σε κανα συνεργείο και μου δώσουν ότι τους περισσεύει θέλω να μου δώσετε λίγο τα φώτα σας στο τι να ζητήσω. Αλλαγή στις αναρτήσεις μπορεί να χαμηλώσει και το αυτοκίνητο ή χρειάζεται κάτι παραπάνω;
Σε επόμενο στάδιο λέω να αλλάξω ζάντες, αλλά αν βάλω 16άρες (αντί των 15άρων τώρα) θα έχει καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου;
Και τέλος θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καμιά "εύκολη" βελτίωση για τον κινητήρα, έτσι για να κερδίσουμε μερικά άλογα παραπάνω!
Θέλω και αισθητικές αλλαγές, όπως π.χ. καμιά μικρή αεροτομή όμως αυτό αν περισσέψουν λεφτά!
Σας ευχαριστώ πολύ, και σας θυμίζω ότι είμαι λίγο άσχετος οπότε εξηγείτε όσο πιο εύκολα μπορείτε!
Υ.Γ. το αυτοκίνητο είναι αυτο:
|