Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
|
|
01-02-16, 18:41
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
καλησπερα, ναι οτι ειναι με κουζινετα ισχυει οντως, αλλα για τον θορυβο οχι δεν ισχυει. Δεν κανει κανενα θορυβο εκτος το γνωστο φυσιγμα οταν ανοιγει, δλδ το ΦΣΣσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ σσσσσσσσ
οτι αλλος θορυβος σημαινει οτι εχει προβλημα, ο θορυβος πως ακουγεται με τι μοιαζει? ειναι σαν μεταλλα να τριβονται? σα να κουναει κατι και χτυπαει καπου? πιστευω οτι εχει τζογο ο αξονας και χανει λαδια.....αμα τα περναει στην εξαγωγη δλδ προς την εξατμιση σημαινει οτι τα καις, απλα θελει service, εχω ρωτησει αμα θες να σου πω και που, 160 ευρω μου ειπανε για την μαμα την CT9. Με την τουρμπινα στο χερι ομως δεν πας εκει να την βγαλουν και να στην βαλουν μετα. Μονο επισκευες κανουν.
Συνεχεια κοφτες το πας? 7200 εχει κοφτη, εγω σπανια παω τοσο ψηλα σε στροφες εκτος αν τυχει καμια σκληρη κοντρα και δυσκολευομαι, καλο ειναι να αποφευγουμε τοσο υψηλες στροφες κοντα στον κοφτη.
Πιθανως την εχει ακουσει η τουρμπινα σου, παντα εκανε τον θορυβο που λες ή εμφανιστηκε αργοτερα?
ξερεις πως να δεις τον τζογο μονος σου στον αξονα της τουρμπινας?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 01-02-16 στις 19:08.
|
02-02-16, 03:10
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Το ειπε ο keichi...
Τοσο λαδι???
Και απο τουρμπινα σιγουρα...
Τσεκαρε τζογο αξονα που λεει ο Νικηφορος και συμπιεση κυλινδρων
Αμα εν τελει σου καιει και απο τουρμπινα και απο εμβολοχιτωνια, καλυτερα μην ασχοληθεις δε συμφερει...Βρες μια αλλη μηχανουλα και βαλτη πανω και κρατα αυτη για κανα ανταλλακτικο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agapiou : 07-02-16 στις 15:15.
Αιτία: Συγχώνευση posts...
|
02-02-16, 07:45
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημερα, ναι αν ειναι ολα μαζι δεν συμφερει καν! η εργασια κανει οσο ενα αλλο μοτερ! αλλα πρεπει να βρεις καλο!
ειπαμε δειτε συμπιεση κυλινδρων με το οργανο, τζογο τουρμπινα και με το χερι απο την φτερωτη την πιανεις και την παιζεις (την φτερωτη οχι κατι αλλο!!! pp) αμα παιζει πχ πολυ μεσα εξω αστα να πανε!
μπορει να θες και τσιμουχακια βαλβιδων αλλα αυτο ειναι το ποιο φτηνο και ευκολο για εναν μηχανικο.
|
04-02-16, 12:57
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Πάνω απ'όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όσον αφορά τη τουρμπίνα, ο θόρυβος που κάνει είναι όταν φουσκώσει και είναι σαν σφύριγμα. Ούτε χτυπάει ούτε ακούγεται σαν μέταλλο με μέταλλο. Και ο μηχανικός την έχει αποκλείσει έτσι όπως το είδε το αμάξι. Επείδή έβγαλα μια άκρη με τον ανταλλακατζή, πάω σε ελατήρια-τσιμουχάκια κ βλέπουμε.
|
|
|
|
04-02-16, 21:06
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλησπερα, το σφυριγμα αναλογα πως ακουγεται μπορει να μην ειναι τιποτα, μπορει το φυσημα να ακουγεται λιγο διαφορετικα στην δικια σου και να το λες σφυριγμα, μπορει να το κανει και η σκαστρα ή το wastegate κτλ.
Αμα δεν ειναι αλλος θορυβος αλλοκοτος οκ μπορει να μην ειναι κατι.
Τα τσιμουχακια των βαλβιδων ειναι ποιο ευκολο και ειδικα οταν εχεις ενα μοτερ πανω απο 100.000χλμ σιγουρα θα θελει.
Εγω παντως δεν τα εχω αλλαξει εδω που τα λεμε και εχω 207.000χλμ.
Αλλα εχω ξεκινησει τις επισκευες απο τις διαρροες λαδιου πρωτα και μετα θα δω τα αλλα. Εχω δει μερικες φορες γαλαζιο καπνο αλλα μονο με τερμα τουρμπισμα για ωρα και λιγο ή αποτομα αμα κανω, και αμα ειμαι πολυ ωρα ρελαντι ειδικα με A/C ανοιχτο αλλα μιλαμε για 15-20λεπτα+ οποτε τα τσιμουχακια τα αποκλειω σε αυτη την περιπτωση, μαλλον τουρμπινα ειναι. Για μενα ειναι ποιο φτηνο να την κανω service γιατι εχω 2η καβατζα και κανω την μια και τις μπαινοβγαζω μονος μου. Οποτε ενα βγαλε-βαλε ειναι. Εχω κατεβασει τουρμπινα κτλ 3 φορες τουλαχιστον.
Αλλαγη σε τσιμουχακια δυστυχως δεν ξερω και δεν μπορω να το κανω + οτι θες τα καταλληλα εργαλεια. Οπως μου ειπε φιλος μηχανικος πρεπει να βγαλω εκκεντροφορους οποτε δεν το συζητω καν!
|
|
απαντηση |
|
07-02-16, 03:50
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
απαντηση
Και να μην εχει προβλημα το τουρμπο, αν θες ελατηρια και παλι δε σε συμφερει να το φτιαξεις...Αν ηθελε μονο τσιμουχακια τοτε ναι...
Αμα θελει ελατηρια ομως δε συμφερει με τιποτα, παει πολυ το κοστος...
Ανταλλακτικα καμια 350αρα(ελατηρια, τσιμουχακια, φλατζα, φλατζακια, λαστιχακια κλπ) για πλακα τουλαχιστον, εργασια 300+ για να ανεβοκατεβασει και να λυσει ολη τη μηχανη ο μαστορας 2 μερες τουλαχιστον, εργασια μηχανουργειο για πλανισμα καπακι κανα 100αρι και ενα σερβισακι μπουζι λαδια αντιψυκτικα φιλτρα αλλο 100αρι και σου πηγε ο κουκος αηδονι χαιρετισματα...
Και να τα κανεις οοολα αυτα και μετα απο λιγο να σου βγαλει και καμια τουρμπινα ή τιποτα αλλο και χεστηκες μετα...
Πετα τη τη μηχανη ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...
Βρες καμια καλη μεταχειρισμενη με λιγα χλμ και βαλτην και ησυχασες...
Και κρατα τη παλια ανταλλακτικα
|
08-02-16, 14:17
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Θεσσαλονίκη
|
|
Χμμ...keichi τη μηχανή μου λες να τη πετάξω. Την έβαλα πριν 2 μήνες και άλλαξα σχεδόν τα πάντα. Τσιμούχες στροφάλου, αντλία νερού, δίσκο πλατό, μπουζί. μπουζοκαλώδια, παραφλού, 2 φορές λάδια, φιλτρο λαδιού, έκανα 200 ευρώ σωληνώσεις κτλ. Ελατήρια, φλάντζα, τσιμουχάκια θα τα περάσω στην εγγύηση του ανταλλακατζή. Θα πληρώσω εργασία, λάδια παραφλού και βίδες ARP που είναι aftermarket. 100,000 χλμ δεν έχει πάνω. Να κανακάτσω να ψάχνω μοτέρ; Άντε βρες κανένα καθαρό και να μν είναι πιωμένο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χάρης : 11-02-16 στις 12:43.
|
|
|
|
08-02-16, 14:30
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
καλημέρα! για να συνενοηθουμε, μηχανη που ξερουμε τι εχει επανω και εχουμε αλλαξει 100 πραγματα δεν την πεταμε και περνουμε αλλη! γιατι η αλλη προφανως θα ειναι απο μαντρα, εκτος αν ειναι απο φιλαρακι μας και ξερουμε οτι ειναι οκ, και τοτε δεν θα ειναι σιγουρα οκ....φιλος ετσι πηρε απο μαντρα και μετα εβγαζε ντουμανια, το αποτελεσμα ο 3ος κυλινδρος το μαυρο χαλι, ηθελε ρεκτιφιε, ελατηριο και μεγαλυτερο λιγο πιστονι για να ερθει στα ισια του, ενα καρο λεφτα, αλλα τι να κανει? να το αφησει το μοτερ αυτο να παρει αλλο και αμα εχει τα ιδια ή και χειροτερα? πως το ξερεις απο πριν? γουρουνι στο σακι αγοραζεις ή αλλιως καρπουζι χωρις μαχαιρι....
αν το μοτερ αγοραστηκε σε μηχανικο που ο ΙΔΙΟΣ κανει τοποθετηση, εχει αυτος ολη την ευθυνη, γιατι ειναι υποχρεωση του να το ελεγξει, στην αναγκη ας το ανοιγε. Τουλαχιστον εμενα ετσι μου ειχε πει ο δικος μου....
γιαυτο και προτιμησα να το παρω απο εναν που κανει Ο ΙΔΙΟΣ τοποθετηση. Αμα παω αλλου να το αγορασω και σε μηχανικο να το βαλει, ο μηχανικος δεν φερνει ευθυνη για πραγματα που δεν φαινονται! πως να το ξερει απο πριν?
αμα ειναι να κατσει να λυσει 100 πραγματα να δει πριν το βαλει πανω, θα πληρωσουμε εργασια? εργατοωρες δλδ?
και ακομα και να το εκανε, αφου εμεις αγορασαμε το μοτερ, παλι θα ελεγε να πληρωσουμε επισκευες κτλ σωστα?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,15729690 seconds (81,41% PHP - 18,59% MySQL) with 39 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:13. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|