καλημερα! Μιχαλη αυτο που σου ειχα πει σε προηγουμενο ποστ μου το κοιταξες καθολου? μην αγοραζεις τσαμπα πραγματα. Θελει μετατροπη το σημα ειτε με ηλεκτρονικο κυκλωμα που μαλλον λιγοι ηλεκτρολογοι ξερουν να κανουν αλλιως πρεπει να μπει πλακετα στροφομετρου που να κανει στο καντραν σου απο αμαξι με μοτερ να εχει οτι εχει το δικο σου μοτερ δλδ ειτε διανομεα ειτε πολλαπλασιαστες. Επειδη δεν ξερω αυτα τα μοτερ τι εχουν αναφερω τι εγινε στο δικο μου. Εγω ειχα 4EFE Ε11 αυτο εχει διπλους πολλαπλαστιαστες και οχι διανομεα! ετσι πχ ειναι σα να δινει ενα διπλο σημα ταυτοχρονα σε 2 κυλινδρους για την αναφλεξη. Οταν εβαλα 4EFTE εχει διανομεα και εχει ενα πολλαπλασιαστη οποτε εχει 1 σημα σε καθε στροφη του κινητηρα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το στροφομετρο να μην δουλευει, τα στροφομετρα παιρνουν το σημα τους απο τον πολλαπλασιαστη. Για καιρο ειχα βαλει ενα εξωτερικο στροφομετρο που ειχα ενωσει μονος μου. Μετα βρηκα ενα με του GT επανω αλλα δεν δουλευε παλι απο βλακεια του ηλεκτρολογου στην φυσα. Το ανοιξα ειδα πως το εχει φτιαξει αυτος, μου ειχε δωσει και ενα μαμα του GT και εφτιαξα και ενα δευτερο. Τραβηξα στο ταμπλο το καλωδιο απο εξω και τωρα εχω καντραν μαμα αλλα με στροφομετρο απο starlet GT επανω. Αυτος ειναι ο λογος που δεν δουλευει και το δικο σου....
ξαναλεω οτι μερικοι ηλεκτρολογοι ξερουν την ηλεκτρονικη μετατροπη και το κανουν χωρις να το πουν στον πελατη τους, ειναι ενα μικρο πλακετακι μπορει ευκολα να μπει πισω απο το καντραν γιαυτο και ακουμε μερικοι να λενε οτι εμενα επαιζε.....οπως και εγω ακουσα για μετατροπη σε 4EFTE. Κανονικα δεν παιζει, απλα ηξερε ο ηλεκτρολογος το κυκλωμα. Οσο και αν εχω ψαξει δεν το εχω βρει δυστυχως. Ποιο αναλυτικα αυτα που ειπα εδω
http://www.corollaclub.com/forums/sh...ad.php?t=21554
αν το μοτερ σου ειναι ιδιο με αυτο
https://i.ytimg.com/vi/AZmlfss6mIE/maxresdefault.jpg εχει διανομεα βλεπω. Αρα το προβλημα ειναι οπως το δικο μου. Θες στροφομετρο απο αμαξι που εχει διανομεα στο μοτερ. Πχ απο Starlet ep82 θα δουλευε.
Μπορεις να παρεις ενα καντραν να παρεις το δικο του και να το προσαρμοσεις στο δικο σου, αλλα θελει μοντιφες σαν αυτες που εκανα και εγω στο tutorial. Αν σου κανει ολοκληρο το βαζεις ολοκληρο αλλα πρεπει να βρεις απο 4A-FE 1600 oσο και αν εψαξα ΔΕΝ βρηκα πουθενα!!!!! ολοι εδιναν απο την 1300ara που δεν κανει!!!!! προσοχη επισης τα γιαπωνεζικα δεν κανουν ειναι αλλιωτικα απο τα δικα μας και λενε και μεχρι 180χλμ και δεν ξερω αν εχεις ηλεκτρικο σημα ή ντιζα στο κοντερ σου.
Προσοχη τι θα παρεις θελει πολυ ψαξιμο.