Ας μου επιτραπει να γραψω και γω ενα φιλικο ανοιγμα πολυ ωραιο με το megane σημερα το μεσημερι ,στον περιφερειακο που σπανιως παω αλλα μου φαινεται θα πηγαινω πιο συχνα ,γιατι εχει πλακα!
Μεσημερι στο φαναρι στο υψος Μελισιατικα προς Βολο,αναβει πρασινο και εχω μπροστα και δεξια ενα SUZUKI SWIFT SPORT το καινουργιο με τα 125 ονομαστικα αλογα!
Ωραια λεω ,δικαια δοκιμη!Ξεκιναω εχει φυγει πρωτος αυτος και κανω δεξια και παω και τον κολλαω απο πισω του ,αφου στο αριστερο ρευμα ειχε αλλα αμαξια!
Αυτος βλεπει τον ελιγμο μου στα δεξια και πισω απο αυτον και παταει και παταω.....
Ευνοηθηκα οσο του εκοβα αερα αλλα η αληθεια ειναι οτι επειδη ηταν μπροστα και πατησε πρωτος μου εκανε διαφορα που δυσκολευτηκα να μαζεψω!
Τελικα τα καταφερα και παω στην αριστερη λωριδα,αδεια πλεον με πανω απο 120χμ. να παιξουμε δικαια ,οχι να κοβω αερα,και τον μαζεψα και πηγαιναμε κοπιο μεχρι την γεφυρα ωσπου εκει ,λογω εντονης δεξιας στροφης αυτος απο την εσωτερικη ευνοηθηκε και δεν καταφερα να τον περασω!!!
Μετα που ισιωσαμε αναγκαστηκε να κοψει γιατι ειχε αμαξια μπροστα και ειχαμε ηδη 180+......
Καλο το swift με δυσκολεψε μπορω να πω ,δεν το περιμενα,αλλα ευνοηθηκε που πατησε πρωτος!
Οι Βολιωτες καταλαβαν ακριβως τα σημεια και τα μετρα....
ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ομως ηταν οτι πισω ερχοταν ενα GOLF GTI το καινουργιο το διλιτρο με τα 200 αλογα......
Καλα ολοι καταλαβαινεται τι εγινε......
Το κορυφαιο ειναι ομως οτι εγω ειχα μαζεψει 200+ οταν αυτος περνωντας με ,με κοιταξε ,μαλλον με απορια ........
Ενταξει ανετα αυτος δεν ασχοληθηκε ετσι,δεν το συζητω ,αλλα ειδε ολη την κοντρα και μαλλον φτιαχτηκε,μαζι με αυτον και ΕΓΩ......
Κοιταξα τα κοιταπια μου λοιπον και βρηκα στο POWER τευχος 97 δοκιμη του εν λογω αμαξιου και το μετρησανε στα 130.8/6640 αλογα και στα 15.4/4741 κιλα ροπης!Με βαρος ζυγισμενο στα 1060.5 κιλα και με μισο ρεζερβουαρ κανει μια αναλογια κιλων ανα ιππο στο 8.1!Εγω με 121 αλογα και βαρος κατασκευαστη στα 1080 ειμαι στα 8.9 κιλα ανα ιππο!Βεβαια υπαρχει και η αποκλιση απο dyno σε dyno αλλα εγω υπολοιπομαι τουλαχιστον 6-7 αλογα...!Παρολα αυτα η καλυτερη ροπη μου και το καλυτερο στροφαρισμα πλεον του μοτερ μου μαλλον με ευνοησαν ,εστω και για τοσο λιγο!
Ισως απο σταση ειχα καλυτερη διαφορα αφου στο POWER το μετρησαν 0-100 σε 9,04 και 0-400μ.σε 16,53 με 134,66 χμ.εξοδου!
Εγω ειμαι λιγο καλυτερος απο σταση οπως εχει και η υπογραφη και παιζω απο 8.7-8.8 και το 400αρη απο 16-16.3!!!Αναλογα!
Ευχαριστω και συγγνωμη για το μακροσκελες και κουραστικο μηνυμα μου!