Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA E 12 2002> |
|
|
21-11-10, 23:46
|
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ιωάννινα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Βρήκα απο ένα φίλο το παρακάτω http://www.obdkey.com/ και μου έβγαλε πρόβλημα catalyst(αν θυμάμαι καλά), μάλλον το ίδιο με την αντιπροσωπία(αλλαγή καταλύτη), λοιπόν το έσβησα και μάλλον πρέπει να ψάξω για imitation καταλύτη τώρα ή να αλλάξω μόνο το καζανάκι;...
|
|
|
|
23-12-10, 11:29
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Έχοντας διαβάσει όλα τα post για αυτό το θέμα, ως γυναίκα και κομματάκι άσχετη με το είδος, θέλω και εγώ τη βοήθειά σας. Λοιπόν, έχω ενα corolla 1.6 vvti του 2003 με 135.000χλμ. Πριν ένα χρόνο και περίπου στα 120.000 άρχισε να μου ανάβει το check engine. Για να μην σας τα πολυλογώ, έχω αλλάξει όλους τους αισθητήρες Λ και τον καταλύτη!!! (και όχι φυσικά σε εξουσιοδοτημένο TOYOTA γιατί θα χα ξεπουληθει). Παρ' όλα αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα η ένδειξη συνεχίζει να ανάβει. Στο συνεργείο μου που το έψαξαν αρκετά έμαθαν από την ΤΟΥΟΤΑ οτι το serial number του αυτοκινήτου μου συγκαταλέγεται σε μια παρτίδα οχημάτων που λόγω εργοστασιακού προβλήματος περνανε περισσότερα καυσαέρια στον καταλύτη και δίνει σήμα για το check engine. Και οτι ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Έχετε ακούσει αν ισχύει κάτι τέτοιο ? Γιατί δεν θέλω να το αφήνω αναμένο και να την πατήσω κάποια στιγμή σαν το βοσκό με τα πρόβατα. Να σημειώσω επίσης οτι σε μονάδες ΤΟΥΟΤΑ που το έχω πάει κατά καιρούς μου λένε άλλα τη μια για ελαττωματικό εγκέφαλο, την άλλη οτι φταίει ο καταλύτης που δεν έβαλα γνήσιο , μέχρι και οτι πρέπει να ξανα αλλάξω καταλύτη!!!
Please, βοηθήστε μια άσχετη να βρει το φως της γιατί είμαι στο παρα πέντε να του βάλω φωτιά να το κάψω.
|
23-12-10, 12:17
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Το AFM το αλλαξες? Δοκιμασες να του βαζεις μονο 100αρα βενζινη?
|
23-12-10, 12:33
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Το AFM το αλλαξες? Δοκιμασες να του βαζεις μονο 100αρα βενζινη?
|
Και 100αρα που έβαζα πάλι άναβε. AFM ???
|
|
|
|
23-12-10, 12:45
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
AFM = Air Flow Meter, βρίσκεται στο κολάρο αμέσως πριν το φιλτροκούτι.
Δεν χάνεις τίποτα να το καθαρίσεις, να μηδενίσεις το σφάλμα και να δεις πως θα πάει....
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να συμβαίνει, όπως και για την ποιότητα των ανταλλακτικών και της εργασίας που έχεις δεκτεί από το μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Συνήθως, όταν ανάβει check engine, διαβάζουν τον κωδικό του σφάλματος και πράττουν ανάλογα, άρα θεωρώ πως εφόσον έχουν επικεντρωθεί στους λ και στον καταλύτη, το πρόβλημα δεν σχετίζεται με κάτι άλλο.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει με τον καινούριο καταλύτη? Πιο καταλύτη από τους 2 σου άλλαξαν?
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν το αυτοκίνητό σου καίει λάδια, στην περίπτωση που καίει τότε πολύ πιθανόν να έχει καταστραφεί και ο καινούριος καταλύτης.
Από καυσαέρια πως πάει? Βγαίνουν κανονικές τιμές? Είναι ένας εύκολος τρόπος να δεις αν ο καταλύτης σου είναι κατεστραμένος... Αυτό έπρεπε να το είχαν κοιτάξει και πριν σου αλλάξουν το καταλύτη την πρώτη φορά. Απλά σου τονίζω πως το αυτοκίνητό σου έχει δυο καταλύτες....
|
|
|
|
23-12-10, 13:08
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsport192
AFM = Air Flow Meter, βρίσκεται στο κολάρο αμέσως πριν το φιλτροκούτι.
Δεν χάνεις τίποτα να το καθαρίσεις, να μηδενίσεις το σφάλμα και να δεις πως θα πάει....
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να συμβαίνει, όπως και για την ποιότητα των ανταλλακτικών και της εργασίας που έχεις δεκτεί από το μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Συνήθως, όταν ανάβει check engine, διαβάζουν τον κωδικό του σφάλματος και πράττουν ανάλογα, άρα θεωρώ πως εφόσον έχουν επικεντρωθεί στους λ και στον καταλύτη, το πρόβλημα δεν σχετίζεται με κάτι άλλο.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει με τον καινούριο καταλύτη? Πιο καταλύτη από τους 2 σου άλλαξαν?
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν το αυτοκίνητό σου καίει λάδια, στην περίπτωση που καίει τότε πολύ πιθανόν να έχει καταστραφεί και ο καινούριος καταλύτης.
Από καυσαέρια πως πάει? Βγαίνουν κανονικές τιμές? Είναι ένας εύκολος τρόπος να δεις αν ο καταλύτης σου είναι κατεστραμένος... Αυτό έπρεπε να το είχαν κοιτάξει και πριν σου αλλάξουν το καταλύτη την πρώτη φορά. Απλά σου τονίζω πως το αυτοκίνητό σου έχει δυο καταλύτες....
|
Τα χιλιόμετα που έχω κάνει με τον καινούργιο καταλύτη είναι περίπου 8.000χλμ. Τα ανταλλακτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι όλα γνήσια ΤΟΥΟΤΑ και οι εργασίες έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της MAZDA (μιας και έχω και ένα MAZDA και τους ξέρω στο συνεργείο πάνω από 12 χρόνια και είναι και φίλοι). Επίσης απ' ότι μου είπαν στην ΤΟΥΟΤΑ το μοντέλο μου έχει μόνο ένα καταλύτη και όχι καταλύτη και προκαταλύτη.
Με τα λάδια το μόνο πρόβλημα που εχω είναι οτι χάνει λίγα λάδια από την τάπα λαδιού.
|
23-12-10, 13:20
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria79
Επίσης απ' ότι μου είπαν στην ΤΟΥΟΤΑ το μοντέλο μου έχει μόνο ένα καταλύτη και όχι καταλύτη και προκαταλύτη.
|
Αποκλειεται... Ολα τα E12 μοντέλα (Απο 2000-2001 και μετα) έχουν 2 καταλυτες δλδ καταλυτη και προκαταλυτη.
|
23-12-10, 13:23
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Ακριβώς, για την ακρίβεια έχουν το χταπόδι, εκεί έχει ένα λ, μετά τον κανονικό καταλύτη, μετά έχει τον 2ο λ, και μετά έχει τον δεύτερο καταλύτη (για τις EURO 4 προδιαγραφές)
|
23-12-10, 13:30
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
|
|
Θα τραβουσα φωτο το δικο μου απο κάτω αλλά δεν ειναι πλήρες το σετ πλέον...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria79
Με τα λάδια το μόνο πρόβλημα που εχω είναι οτι χάνει λίγα λάδια από την τάπα λαδιού.
|
Επίσης αυτο δε ειναι προβλημα. Απλα αλλάζεις το τσιμουχακι της ταπας (50 λεπτά το χρεωνει η ΤΟΥΟΤΑ). Εκτος και αν ειναι πιο σοβαρο το θεμα και είτε αλλαζεις ολη την ταπα είτε εχεις καμια διαρροή αλλου...
|
23-12-10, 13:59
|
Νεότατος
|
|
Περιοχή:
ΑΘΗΝΑ
|
|
Αρχίζω και νιώθω παντελώς χαζή ή μάλλον κορόιδο. Λοιπόν, ο καταλύτης μου επειδή πήρα και τον παλιό στο χέρι είναι κάπως έτσι http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...M18ZT3yTdtSBsw. Όσο για την τάπα το ξέρω απλά δεν έχω αξιωθεί να πάω λόγω έλλειψης χρόνου.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16759491 seconds (82,14% PHP - 17,86% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:01. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|