Οπως λέει και το θέμα μου καμιά φορά η ευγένεια και ο τρόπος που μιλάμε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ώστε να κερδίσουμε τον άλλον.Τι εννοώ?
Χτες πήγα Καβάλα και πραγματικά χαιρόμουν να οδηγώ στην Εγνατία.Το κοντερ έδειχνε 140χλμ και μόνο στις στροφές εκοβα...
Δυστυχώς όμως υπάρχουν σημεία που η πινακίδα λέει 70χλμ κατι το οποίο εγώ δεν πρόσεξα καθότι αργά και κουρασμένη.Για κακή μου τύχη....μετά την στροφή με περίμεναν 3 αστυνομικοι...
Νομιζα ότι θα έκαναν εναν συνηθισμένο έλεγχο και δεν πήγε το μυαλό μου σε πιστολάκι τέτοια ώρα και σε αυτό το σημείο!
Κατέβηκα από το αμάξι και άρχισαν να βαρούν οι πρώτες καμπάνες.
Με οριο 70χλμ πήγαινα με 120χλμ...πρόστιμο 350 € (το πρώτο εγκεφαλικό)
Αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες (το δεύτερο εγκεφαλικό)
Πλαστικά πινακίδας πρόστιμο 300€ (τρίτο και φαρμακερό).
Με αρκετή ευγένεια (ε και ένα ψεματάκι) τους εξήγησα ότι τα πλαστικά υπήρχαν όταν το αγόρασα το αμάξι και δεν ενημερώθηκα για την παρανομία.Ούτε στο ΚΤΕΟ με ενημέρωσαν..όπως όφειλαν.Ζήτησα να μου πουν τον νόμο που το αναφέρει συγκεκριμένα και δεν ήξεραν.Ετσι... μου διέγραψαν το πρόστιμο αυτό και απλά έκαναν την σύσταση να τα βγάλω.
Οσο για το δίπλωμα και το πρόστιμο...η παραδοχή της υπερβολικής ταχύτητας,η περασμένη ώρα αλλά και η αναγκαιότητα του διπλώματος (λόγω συχνών ταξιδιών)τους "μαλάκωσε"....το αποτέλεσμα?120€ γιατί το πιστολάκι έδειχνε 90χλμ...και όχι 120χλμ
Λάθος είδαν..είπαν....
Τους ευχαρίστησα για την κατανόηση και την επιείκεια τους και έφυγα....
Η ευγένεια και καμιά φορά το να παραδεχόμαστε ότι φταίμε "σώζει"!!