Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
TOYOTA COROLLA 111(G6) 1996 >2002 |
|
|
|
|
|
03-08-09, 11:00
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Το ABS ειναι καλο και σωτηριο σε μεγαλες ταχυτητες.
Μεσα στην πολη και εγω το φοβαμαι γιατι σε αφηνει και πας.
Νομιζω οτι δεν σου χρειαζεται.
Καλυτερα να ειχε ESP αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια και δεν ειναι ευκολο.
(βεβαια συμπεριλαμβανει και το ABS)
Με τα χρηματα αυτα δοκιμασε να στησεις καλυτερα το αμαξι σου απο πλευρας αναρτησεων και κρατηματος και τις ζαντες που θελεις για να το σουσταρεις περισσοτερο
Τα ΚΑΥΑΒΑ που λενε τα παιδια ειναι πολυ καλα και θα βοηθησουν πολυ.
Τα φρενα ειναι πολυ κρισιμο σημειο και να απευθυνθεις σε καποιον εμπειρο.
Εχω βαλει τα γελια με μηχανουργους που τρυπανε με το ματι δισκοπλακες μονο και μονο για να παρουν τα 20 ευρω.
Καλυτερα να τις χαραξεις μονο.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
|
03-08-09, 11:12
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Το ABS για να μην ειναι προβλημα μεσα στην πολη και στις μικρες ταχυτητες θέλει ΚΑΛΑ ΛΑΣΤΙΧΑ.
Αν τα λαστιχα σου ειναι καλα και δεν γλιστρανε με το παραμικρο ωστε να αναγκαζουν το ABS να ενεργοποιείτε καθε τρεις και λιγο, τοτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Από την αλλη αν εχεις καλά λαστιχα και αναγκαστει σε καποιο φρεναρισμα να ενεργοποιηθει το ABS, τοτε σημαινει πως αν δεν ειχες ABS, θα ειχες κανει 10 φορες πιο μεγαλη τσουλίθρα...
Οποτε μη λεμε οτι θελουμε... Το ABS χρειάζεται οπουδήποτε και γι' αυτο και μπαινει πλεον στανταρ σε ολα τα καινουρια μοντελα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 03-08-09 στις 11:21.
|
03-08-09, 17:45
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Παιδιά κακά τα ψέματα αλλά το ABS δεν βοηθάει πάντα! άπειρες φορές έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι τράκαραν λόγω του ABS ή ότι τους την σπάει στα νεύρα μερικές φορές. Γιαυτό και μερικά καλά αμάξια έχουν και κουμπί απενεργοποίησης του ABS. Νομίζω ότι μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες δεν είναι καλό γιατί παρατείνουν την απόσταση φρεναρίσματος και αποτέλεσμα τα μικροτσουγκρίσματα. Να πω ότι εγώ δεν έχω (ακόμα) οδηγήσει αμάξι με ABS σας μεταφέρω αυτά που λένε άτομα που έχουν αμάξι με ABS, όπως και το αφεντικό μου με honda CRV.
|
03-08-09, 17:58
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Παιδιά κακά τα ψέματα αλλά το ABS δεν βοηθάει πάντα! άπειρες φορές έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι τράκαραν λόγω του ABS ή ότι τους την σπάει στα νεύρα μερικές φορές. Γιαυτό και μερικά καλά αμάξια έχουν και κουμπί απενεργοποίησης του ABS. Νομίζω ότι μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες δεν είναι καλό γιατί παρατείνουν την απόσταση φρεναρίσματος και αποτέλεσμα τα μικροτσουγκρίσματα. Να πω ότι εγώ δεν έχω (ακόμα) οδηγήσει αμάξι με ABS σας μεταφέρω αυτά που λένε άτομα που έχουν αμάξι με ABS, όπως και το αφεντικό μου με honda CRV.
|
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΙ αμαξι που να απενεργοποιητε το ABS
μην με τρελενεις
|
03-08-09, 18:11
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Σε bmw έχω δει, αν το βάλανε εκ των υστέρων δεν ξέρω πάντως έχω δει. Μια φίλη btw σε smart είχε πάει αντιπροσωπεία και της έβαλαν κουμπί απενεργοποίησης του αντισπιν! δεν ξέρω πως λέγετε σε αυτό το αμάξι, το αποτέλεσμα ήταν να μπορεί να κάνει σβούρες το αμάξι!!!! κάπου έχω και video. Όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αγοράσει πεζοδρόμιο μαζί με μια κολόνα και τέρμα το smart. Εγώ νόμιζα ότι είχε εξαρχής τέτοιο διακόπτη, αν κάνω λάθος τότε το έβαλαν μετά, πάντως κουμπί έχω δει σε παραπάνω από 2-3 αμάξια. (όλα ήταν bmw).
|
03-08-09, 18:19
|
|
|
|
|
Παράθεση:
Σε bmw έχω δει, αν το βάλανε εκ των υστέρων δεν ξέρω πάντως έχω δει. Μια φίλη btw σε smart είχε πάει αντιπροσωπεία και της έβαλαν κουμπί απενεργοποίησης του αντισπιν! δεν ξέρω πως λέγετε σε αυτό το αμάξι, το αποτέλεσμα ήταν να μπορεί να κάνει σβούρες το αμάξι!!!! κάπου έχω και video. Όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αγοράσει πεζοδρόμιο μαζί με μια κολόνα και τέρμα το smart. Εγώ νόμιζα ότι είχε εξαρχής τέτοιο διακόπτη, αν κάνω λάθος τότε το έβαλαν μετά, πάντως κουμπί έχω δει σε παραπάνω από 2-3 αμάξια. (όλα ήταν bmw).
|
κανενα καλο αμαξι δεν εχει κουμπι να βγενει εκτοσ το ABS
αλλο το αντισπιν
|
03-08-09, 18:34
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αργυρούπολη, Αθήνα
|
|
Παιδιά, αν δεν μιλάμε για ABS παλαιάς γενιάς (αρχές δεκαετίας '90) που είχαν καθυστέρηση στην απόκριση, τότε ισχύει ό,τι είπε ο madvinegar. Period.
Χωρίς ABS μόνο σε αυτοκίνητο αγώνων (επειδή μπορεί να σηκώσει τροχό) ή σε drift car.
Οι μόνες συνθήκες που δεν βοηθάει στη μείωση της απόστασης φρεναρίσματος το ABS είναι το χώμα/άμμος και το βαθύ χιόνι. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν μπλοκάρουν οι τροχοί, το αυτοκίνητο βυθίζεται περισσότερο και φρενάρει συντομότερα.
|
|
|
|
03-08-09, 18:46
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηράκλειο Κρήτης
|
|
Παράθεση:
|
σε bmw απενεργοποιητε το αντισπιν απο τη μανα του. εχουμε bmw και το κουμπακι αυτο το εχω λιωσει!!!!!μαζι με τα λαστιχα φυσικα!! για τη σωστη λειτουργια των abs θεωρω οτι πρωτο και κυριο λογο παιζουν τα λαστιχα. οταν ειναι σε αριστη κατασταση λειτουγρει αψογα και το abs. και φυσικα βοηθαει και παρα πολυ. απλα ειναι θεμα συνηθειας.
|
|
03-08-09, 18:46
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
|
Μηπως οντως τα εχεις μπερδεψει με κανενα antispin ή traction control κλτπ?
Γιατι οι BMW οντως εχουν τετοιο κουμπι απενεργοποίησης.
Καμια μα καμια σχεση ομως το antispin με το ABS.
|
|
|
|
03-08-09, 20:08
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
Athina
|
|
Ξαναλέω πάλι το κουμπί που είπα στις BMW ήταν για το ABS, με την μία έχω πάει βόλτα και όντως το έβγαζε το κουμπί, το άλλο είναι για άλλη δουλειά, είπα το smart για παράδειγμα, δεν είμαι άσχετος ξέρω τι είναι το καθένα! γιατί δεν μπορείς να πας σε κάποιον και να βάλεις μετά κουμπί να το κλείνεις? αν βγάλεις την ασφάλεια ή κανά ρελέ του το ABS δεν βγαίνει off? να είναι σαν να μην έχεις? και θεωρητικά δεν το βλέπω τόσο δύσκολο να γίνει, απλά νομιζα ότι το είχε από μαμά! απλά το είπα σαν σύγκριση ότι δλδ όπως μπορούμε να κάνουμε το antispin να βγαίνει off, μπορούμε και το ABS, απλά προφανώς πιστεύω δεν το βάζουν το κουμπί να υπάρχει για λόγους ασφαλείας. Kαι αυτούς που είπα οτι κατηγορουν το ABS για την απόσταση φρεναρίσματος μέσα στην πόλη έχουν αμάξια μετά το 2003, άρα το ABS δεν είναι 1ης γενιάς. Εγω δεν έχω οδηγήσει με ABS και δεν ξέρω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνωμη, πιστεύω θεωρητικά πάντα ότι αν δεν πατάμε το φρένο μπαμ και κάτω μπορούμε να κάνουμε και ελιγμούς όπως πολλές φορές έχω κάνει. Αν το πατήσεις τέρμα και φας γλίστρα τότε δεν στρίβει και όπου πας και σταματήσεις αν έχεις πολλά χλμ. Θέμα συνήθειας και πως οδηγάει ο καθένας μας πιστεύω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NikiforosGT : 03-08-09 στις 20:31.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,17741990 seconds (83,43% PHP - 16,57% MySQL) with 43 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:59. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|