πολλά ακούγονται από πολλούς και ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του (όπως είπε κάποιος - ονόματα δεν μπορώ να συγκρατήσω όταν είναι μεγάλα τα thread) ανάλογα και με την ηλικία του.
Αλλιώς έκρινα και εγώ όταν ήμουν 25, αλλιώς 10 χρόνια μετά.
Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα (από τα πόσα χρήματα διαθέτεις, μέχρι το πόσα χρόνια σκοπεύεις να κρατήσεις ένα αμάξι και ακόμα αν είσαι παντρεμένος με ή χωρίς παιδιά...).
Σκοπός είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το φίλο μας αφού ρώτησε και μια και ακούγονται διάφορες απόψεις πιστεύω κάτι κάναμε έστω και αν πολλές απαντήσεις είναι λίγο εκτός θέματος ή απλά το ακουμπάνε, αλλά καμιά φορά μαθαίνεις κι απ' αυτές.
Τώρα κάποιες επιπλέον απόψεις μου όσον αφορά το RX-8.
Θυμάστε το προηγούμενο. Είχε διάρκεια ζωής. 100.000km. Μετά τέλος. Αρκετοί το πήραν. Γιατί; Για να κάνουν την @αύ@α τους για 2-3 χρόνια.
Τώρα βγήκε το νέο που έχει παραπάνω διάρκεια ζωής αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο post, δεν αγοράζεις αμάξι για να ασχολείσαι (πληρώνεις) συνέχεια μαζί του (βλέπε συμπληρώνω συνέχεια λάδια), εκτός κι αν σκοπεύεις να κατέβεις στους αγώνες με αυτό ή δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα ή σκοπεύεις να το κρατήσεις πάλι για μια 2ετία-3ετία.
Τι σημαίνει έτσι είναι η λειτουργία του; Μου θυμίζει το ρητό "it's not a bug, it's a feature"!
Όσον αφορά τα Golf/Civic που μάλλον καταλήγει ο φίλος μας, να επισημάνω και το εξής: ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (μια και ενεργητική προσφέρουν και τα 2 σε υψηλό επίπεδο). Το Golf έχω την εντύπωση είναι ένα κλικ (ή περισσότερα) παραπάνω. Ανέκαθεν βέβαια η vw είχε άριστα αποτελέσματα κάτι που η honda δεν προσέφερε σε τέτοιο βαθμό, αν δούμε βέβαια πιο παλιά μοντέλα. Αλλά δεν μπορεί κάτι παραπάνω θα ξέρει η vw έστω κι αν τα χρόνια πέρασαν και η honda βελτιώθηκε.
Επίσης για μένα δεν σημαίνει τίποτα αυτό που λένε μερικοί "έλα μωρέ, το έχουν όλοι αυτό. Πάρε το άλλο να ξεχωρίζεις". Και που το έχουν όλοι τι έγινε; Για τους άλλους παίρνουμε αμάξι ή για μας;
Όλα αυτά δεν σημαίνουν οτι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο (γιατί όποιο και να διαλέξει θα του προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις), αλλά το ένα είναι λίγο καλύτερο εκεί σε αντίθεση με το άλλο που είναι λίγο καλύτερο αλλού.
Αν μου έθεταν εμένα το ίδιο ερώτημα ειλικρινά δεν θα ήξερα πιο να διαλέξω πριν τα κάνω ένα καλό test drive και τα 2.
|