Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

TOYOTA COROLLA E 12 2002>

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-03-08, 20:21
Το avatar του χρήστη wastegate
wastegate Offline:
Moderator

Μοντέλο: ΕΕ101turbo..
Περιοχή: ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 845
wastegate είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Γιαυτο δεν ηθελα να παρω καινουργιο αμαξι..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-03-08, 20:46
Το avatar του χρήστη endurasKE-30
endurasKE-30 Offline:
Administrator

Περιοχή: Εκει που θελω να ειμαι!!!!
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 915
endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα endurasKE-30 έχει φοβερή αύρα
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pwpwpali Εμφάνιση μηνυμάτων
αμα δεις ποσο ομαλα και γραμμικα τα δινει το 207 θα πεις δεν ειναι τουρμπο ετσι θελει η μοδα ετσι τα κανουν...παλια τα καναν αλλιως

Το ιδιο θα ελεγακαι εγω για το 1,8 TSi μου.
Ειναι πολυ γραμμικο και τραβαει απο χαμηλα.
Δεν εχεις το κλωτσημα που εχει ενα Punto GT στις 3.000 στροφες αλλα επειδη τραβαει γραμμικα νιωθεις οτι εχεις ατμοσφαιρικο 2.500 κυβικα.

Driver7 το Leon μου παντως με 100αρα βενζινη αισθανεται καλυτερα.
Διοικητικό μέλος
Administrator Υποχθόνιων Επιχειρήσεων
http://img22.imageshack.us/img22/7020/followxr9ly1jn0vz1.gif

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-03-08, 20:56
Το avatar του χρήστη alex-g
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 379
alex-g είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
αλες οι ροπες του τουρμπο και αλεσ της ατμοσφερας τα 1.4tfsi ,tsi βγικαν και αντικατεστησαν τα 1.6fsi και συναγωνιζοντε τα 2.0fsi ατμοσφερικα τα 1.8tfsi βγικαν και σιναγονιζουν σιγασιγα τα 2.0tfsi ενασ με 1.4 ποτε δεν θα μηνει ξεκρεμαστος σε ενα ταξιδι ,μια προσπερασι αφου λειτουργει σαν 2.0 με λιγη καταναλοση εγω εμεινα πολυ ικανοποιημενος στο testdrive ενος audi 1.4tfsi
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-08, 16:39
pwpwpali Offline:
banned

Περιοχή: athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
pwpwpali είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από wastegate Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιαυτο δεν ηθελα να παρω καινουργιο αμαξι..
μονο τα ibiza ειναι οπως θα θελες σε γραμμικοτητα γιατι πολυ απλα φορανε παλιο μοτερ....αλλα δεν ειναι εκμεταλευσιμο σε στροφες αυτο το πραγμα...ποσο μαλλον τωρα που ολα εχουν esp αυτες οι κλωτσιες θα το καναν να βαραει υπερωριες κ να σε κοβε χωρις λογο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-03-08, 17:56
Το avatar του χρήστη vassilis_vvti
vassilis_vvti Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Αvensis vvt-i 1.6
Περιοχή: ΕΛΛΑΔΑ
Δύναμη Σεβασμού: 390
vassilis_vvti είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Corollaxli Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοειται οτι η 100αρα εχει διαφορα.Οσο περισσοτερα οκτανια τοσο πιο ομαλη και καλυτερη η καυση μεσα στο μοτερ.
Το θεμα ειναι ομως τι σου βαζουν μεσα.Εγω βρηκα μια shellκαι βαζω μονο εκει και μου τραβαει καλυτερα και απο 100 οκτανια!
Παλιά 02-04-08, 21:14
Mark Offline:
Μικρό Μέλος

Μοντέλο: Clio 3 1.2T
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Δύναμη Σεβασμού: 252
Mark είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Καλησπέρα. Να πω μερικά πραγματάκια ξεκινώντας από την ουσία του θέματος. Το Leon με αυτό το μοτέρ πάει πολύ καλά, και σε όλες τις συνθήκες είναι ταχύτερο από Corolla 1.6(υποθέτω πως εννοούμε Ε12). Στο προηγούμενο τεύχος των 4 τροχών που έχει συγκρικτικό ατμόσφαιρα vs turbo, το leon έχει 0-100 9,4" ενώ το Auris 1.6(πιο βαρύ από Corolla, αλλά παραπάνω άλογα, άρα περίπου τα ίδια) 10,4", με τη διαφορά να βρίσκεται στο μισό δευτερόλεπτο για το τετρακοσάρι, και λιγό παραπάνω για το 0-160. Σε ρεπρίζ δε συγκρίνουμε γιατί δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την ατμόσφαιρα. Τώρα ότι και να κάνουμε τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν βαρύνει τόσο, που τα παραπάνω άλογα είναι μονόδρομος. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν η χρήση των σύγχρονων τουρμποντίζελ, αλλά εδώ που ζούμε κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Οι εταιρείες λοιπόν εναλλακτικά έχουν ή τα τουρμπάτα μοντέλα τους, ή τα πιο τεχνολογικά προηγμένα λίγο μεγαλύτερου κυβισμού(π.χ. dual vvti). Όπως και να το κάνουμε όμως το τούρμπο είναι αλλού, καθώς σε όλο το φάσμα στροφών θα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το αντίστοιχο ατμοσφαιρικό. Στο θέμα της κατανάλωσης και πάλι τα τούρμπο μπορούν να τα πάνε καλύτερα, καθώς αν εκμεταλλευτείς τη ροπή μπορείς να το πας πολύ πιο οικονομικά από το ατμοσφαιρικό, αλλά αν το σκίσεις, δε θα αποφύγεις μεγάλη κατανάλωση. Έχει φίλος μου το TSI 140 και ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι πολύ οικονομικό. Μάλιστα ο ίδιος κάποτε είχε νοικιάσει για λίγες μέρες και Corolla E12 1.6, και μου είπε πως δεν παέι άσχημα, αλλά σε κατανάλωση το TSI είναι πολύ πιο οικονομικό. Για να μη σας κουράζω να σας αναφέρω και τη δική μου εμπειρία. Εδώ και 3,5 μήνες έχω αντικαταστήσει την E12 1.4 που είχα με ένα Renault Clio 1.2 TCE. Μπορώ να κάνω μια σύγκριση γιατί μιλάμε για 2 αυτοκίνητα με παρόμοιο μέγεθος(ελάχιστα πιο κοντό το Clio) και παραπλήσιο βάρος(30 κιλά βαρύτερο το Clio), ενώ και τα 2 έχουν 100 άλογα μεν, με διαφορετικό τρόπο αποδιδόμενα δε(1.4 ατμόσφαιρα vs 1.2 turbo). Αν μιλάμε για επιτάχυνση από στάση, με βάση τα νούμερα είναι ελάχιστα πιο γρήγορο το Clio, με την αίσθηση όμως να είναι πρακτικά η ίδια. Σε ρεπρίζ όπως είναι φυσικό αλλάζουν τα πράγματα. Όταν το πήρα την άλλη μέρα το πήγα βόλτα με 5 άτομα σύνολο, και το τράβηγμά του ακόμα και με 5η είναι πολύ καλύτερο. Επίσης στο θέμα της κατανάλωσης, δεν είμαι φυσικά στα επίπεδα του 1.2 όπως ισχυρίζεται η ρενώ, αλλά είμαι 1-1,5 λίτρο σε μέσο όρο χαμηλότερο από ότι είχα στο Corolla(με σχετικά σβέλτη οδήγηση πάντα), και επίσης τα πάγια έξοδα μου είναι χαμηλότερα(τέλη 98 ευρώ, ενώ ασφάλεια πολύ χαμηλότερη - αρκεί να σας πω πως είχα πληρώσει ήδη για το Corolla πριν το δώσω, και έκανα μεταβίβαση στο νέο αμάξι, και παρόλο που το παλιό ήταν ασφαλισμένο για 8500€ και το νέο για 15500€, μου επιστρέψανε και 25 ευρώ).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-08, 13:45
Το avatar του χρήστη antonios7
antonios7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: Corolla 1.3 G6
Περιοχή: Αθήνα
Δύναμη Σεβασμού: 327
antonios7 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Απαντώντας στο θέμα:
Δεν πάνε και πολλά χρόνια πίσω που η Subaru (έστω η εν Ελλάδι αντιπροσωπεία) έβγαζε εκδόσεις Impreza 1.6 με 150 και 180ps.
Έχει ακούσει κανείς σας τι πάθαιναν υπό πίεση 180άρια;
(υπό πίεση = τελικιασμένα στην εθνική να κυνηγάνε 2λιτρες-3λιτρες μπέμπες ακόμα και 2λιτρα WRX.)
μπαμ-κρακ-φσσσσ πως λέγεται.

αυτά λόγω πολλών ps σε συνδιασμό με τα λίγα κυβικά.

τα χρόνια πέρασαν βέβαια η vag προχώρησε με αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά η στραβή πάντα μπορεί να γίνει και μάλλον εξαρτάται και από το πόσο βαρύ πόδι έχει ο καθένας σε διάρκεια χρόνου.
εκεί (στην παρατεταμένη πίεση σε διάρκεια χρόνου), περισσότερες πιθανότητες έχει ο (συγκεκριμένος) turbatos να βγάλει πρόβλημα, παρά η ατμόσφαιρα (σε σχέση με τον VVTi μιλάμε). Και όσο πιο πολύ πουσαρισμένος είναι τόσο το χειρότερο.
Δεν ισχύουν βέβαια τα ίδια για τον 2λιτρο TFSI.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-08, 14:01
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antonios7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Απαντώντας στο θέμα:
Δεν πάνε και πολλά χρόνια πίσω που η Subaru (έστω η εν Ελλάδι αντιπροσωπεία) έβγαζε εκδόσεις Impreza 1.6 με 150 και 180ps.
Έχει ακούσει κανείς σας τι πάθαιναν υπό πίεση 180άρια;
(υπό πίεση = τελικιασμένα στην εθνική να κυνηγάνε 2λιτρες-3λιτρες μπέμπες ακόμα και 2λιτρα WRX.)
μπαμ-κρακ-φσσσσ πως λέγεται.

αυτά λόγω πολλών ps σε συνδιασμό με τα λίγα κυβικά.

τα χρόνια πέρασαν βέβαια η vag προχώρησε με αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά η στραβή πάντα μπορεί να γίνει και μάλλον εξαρτάται και από το πόσο βαρύ πόδι έχει ο καθένας σε διάρκεια χρόνου.
εκεί (στην παρατεταμένη πίεση σε διάρκεια χρόνου), περισσότερες πιθανότητες έχει ο (συγκεκριμένος) turbatos να βγάλει πρόβλημα, παρά η ατμόσφαιρα (σε σχέση με τον VVTi μιλάμε). Και όσο πιο πολύ πουσαρισμένος είναι τόσο το χειρότερο.
Δεν ισχύουν βέβαια τα ίδια για τον 2λιτρο TFSI.
προσφατα ειδα ενα 1.8τφσι απο ενα παλικαρι με μολις 280.000 χιλμ τα 1.4 ειναι ακομα ποιο ενισχημενα και η διαφορα τους ειναι 8-10 κιλα λιγοτερα απο τα μεγαλητερα μοτερ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-08, 14:08
Το avatar του χρήστη dRiveR7
dRiveR7 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: 207 RC
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 409
dRiveR7 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alex-g Εμφάνιση μηνυμάτων
προσφατα ειδα ενα 1.8τφσι απο ενα παλικαρι με μολις 280.000 χιλμ τα 1.4 ειναι ακομα ποιο ενισχημενα και η διαφορα τους ειναι 8-10 κιλα λιγοτερα απο τα μεγαλητερα μοτερ
Πότε πρόλαβε ρε alex να κάνει 280000 χλμ το 1.8 tfsi ή 1.8tsi όπως έχει επηκρατήσει? Έχει ένα χρόνο που κυκλοφόρησε το μοτέρ και έκανε κιόλας τόσα χλμ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-04-08, 14:18
alex-g Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dRiveR7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πότε πρόλαβε ρε alex να κάνει 280000 χλμ το 1.8 tfsi ή 1.8tsi όπως έχει επηκρατήσει? Έχει ένα χρόνο που κυκλοφόρησε το μοτέρ και έκανε κιόλας τόσα χλμ?

ελα μου ντε αυτην την απορια ειχα και εγω το αμαξι ειναι ενα pasat και δεν δουλεβε ελαδα εκει αυτοι οταν λενε παμε για καφε ειναι σαν να λεμε εμεισ εδω παμε εκδρομη επισης το μοτερ αυτο κυκλοφωρει απο το 2006

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex-g : 10-04-08 στις 14:25.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA EDITIONS > COROLLA EDITIONS > TOYOTA COROLLA E 12

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Seat Leon II endurasKE-30 OFF TOPIC 223 05-08-09 12:05
Ερώτηση LEON THEMIS ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 104 21-09-08 23:02
Γιατί καποιός να αγοράσει ένα TS και όχι ένα LEON 20V- IBIZA FR - GOLF GTI? gaspas TOYOTA COROLLA T-SPORT 79 17-05-08 20:55

Page generated in 0,17278695 seconds (81,67% PHP - 18,33% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:54.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com