Untitled Document

Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.

Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-09-07, 21:07
Το avatar του χρήστη TOLIS EE80
TOLIS EE80 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: COROLLA EE80
Περιοχή: Κόρινθος
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 444
TOLIS EE80 θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
PERLAS, δεν θα συμφωνησω μαζι σου. Τα παλια αυτοκινητα δεν σου παρεχουν την ασφαλεια που σου παρεχουν τα καινουργια. Στα καινουργια αυτοκινητα το παμπριζ ειναι μακρια απο τα κεφαλια των δυο μπροστινων επιβατων. Το ταμπλο εχει βαθος. Ισως το αρνητικο στα καινουργια αυτοκινητα ειναι, για να μεγαλωσουν την καμπινα, εχουν μικρυνει το καπο με αποτελεσμα να μην αποροφα και τοσο τις δυναμεις της συγκρουσης. Απο την αλλη, τα καινουργια αυτοκινητα συγκρουονται μπροστα και στραβωνουν και πισω γιατι ετσι απορροφα το αυτοκινητο την δυναμη της συγκρουσης.
Εμενα, παντως, μου εκανε εντυπωση οτι ο οδηγος του GETZ την γλυτωσε με καποιους μωλωπες και ενα καταγμα στο ποδι. Το αξιοπεριεργο ειναι οτι δεν πατησε φρενο.
Και κατι αλλο. Θεωρω οτι πρεπει να κανουν κατι με τον αεροσακο του οδηγου, γιατι οταν ανοιγει (εκτος του οτι τρομαζει ο οδηγος) πεταει τα χερια του οδηγου απο το τιμονι. Μου εχει συμβει στο AVENSIS του πατερα μου και συνεβη και στον οδηγο του XSARA. Επισης πρεπει, καποιος να πει στους νεους ιδιοκτητες αυτοκινητου οτι οταν ανοιγει ο αεροσακος, σκαει ενα καψουλι και μυριζει, σαν καμενο, μπαρουτι ή κατι τετοιο τελος παντων. Ντελαπρισμενο το XSARA, ο οδηγος του και η αδελφη μου, εν μερει, πανικοβληθηκαν και εκανες υπερανθρωπες προσπαθειες να βγουν γιατι μυριζε καμενο.
Ευχαριστω ολους για την συμπαρασταση...

CorollaClub-Greece AE82 Owners Club twincam.org
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 22:06
Το avatar του χρήστη Corollaxli
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: ΕΕ90 XLi 1.3 95Ηp
Περιοχή: Πετρούπολη-Καλαμάτα
Ευχαρίστησε: 0
Δύναμη Σεβασμού: 458
Corollaxli θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Όντως τα καινούρια σου παρέχουν μια Α ασφάλεια παραπάνω.Αλλά μην συγκρίνετε Getz με Mercedes.Ένας γνωστός έφυγε 5 τούμπες με ένα Mercedes και το μόνο που έπαθε ήταν να χάσει τη μια του σπλίνα.Για πείτε μου με το Getz ή με οποιοδήποτε άλλο αμάξι θα είχε ζήσει?

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 22:18
Το avatar του χρήστη diafanh-psyxh
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Περιοχή: αθηνα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 762
diafanh-psyxh είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PERLAS Εμφάνιση μηνυμάτων
χωρις να θελω να σε θιξω φιλε toyotamania θα σου πω το εξης....δεν πα να εχεις 3 αεροσακους?δεν πα να εχεις 1003???αν γινει μια μετοπικη της ταξεως των 120 χλμ δεν προκειται να μεινει τιποτα ειτε εχεις αμαξι 10ετιας,ειτε εχεις ολοκαινουργιο getzaki ειται εχεις mercedes!το ιδιο θα ειναι το αποτελεσμα.και εννοειται δεν θα ειναι καλο.με λιγα λογια αγορινα,μια στραβη να σου κατσει οτι και να εχεις θα χτυπησεις η ακομα χειροτερα πραγματα.
Γιάννη δεν είναι ακριβώς έτσι.το θετικό με τα καινούρια αυτοκίνητα είναι ότι είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μεταφέρουν στο εσωτερικό(καμπίνα) όσο το δυνατόν μικρότερες δυνάμεις για την ασφάλειά μας.το άσχημο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα μετά δεν συμφαίρει να τα τα φτιάξεις,πράγμα το οποίο το παρακάμπτουμε/παραβλέπουμε από τη στιγμή που έχουμε σώσει τη ζωή μας και τη ζωή των συνεπιβατών μας.
όσον αφορά για τη μετωπική με τα 120 που αναφέρεις η απάντησή μου είναι η εξής.κρατάω το τιμόνι σωστά,έχω τη συνήδεισή μου ήσυχη ότι έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλουν στο να σωθώ( σωστά φρένα,λάστοιχα που να μην είναι γερασμένα,ξεφούσκωτα κλπ και γενικά όλα τα συστήματα του αυτοικινήτου να λειτουργούν σωστά),είμαι συγκεντωμένος στην οδήγηση και πάνω από όλα προσπαθώ να τηρώ τις αποστάσεις.αν κρατάς μία σωστή απόσταση τότε δεν θα συγκρουστείς με 120 αλλά με λιγότερα.

www.eseepa.gr

Ανενεργός Λογαριασμός Μέλους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 22:23
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Corollaxli Εμφάνιση μηνυμάτων
Όντως τα καινούρια σου παρέχουν μια Α ασφάλεια παραπάνω.Αλλά μην συγκρίνετε Getz με Mercedes.Ένας γνωστός έφυγε 5 τούμπες με ένα Mercedes και το μόνο που έπαθε ήταν να χάσει τη μια του σπλίνα.Για πείτε μου με το Getz ή με οποιοδήποτε άλλο αμάξι θα είχε ζήσει?
φίλε μου και ο θείος του κολλητού μου τράκαρε πριν χρόνια με susuki swift gti(για μένα κονσέρβα είναι γρήγορο αλλά μικρό)έφερε 3 τούμπες και το αποτέλεσμα ήταν να κάνει χειρουργείο στη μέση για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.σε ένα τρακάρισμα μεγάλο ρόλο παίζει το που θα σε βρει,το πως θα σε βρεί όπως και ο παράγον τύχη!
όταν είχαν τρακάρει παλιότερα το πατέρα μου με το starlet και του είχαν ξυλώσει από τη πλευρά του οδηγού μπροστά φτερό,μπροστά πόρτα και πίσω πόρτα(γιατί ο πατέρας μου έκοψε όλο το τιμόνι δεξιά και καβάλησε πεζοδρόμιο) ο φαναρτζής του είχε πει το εξής.αν ήταν μισή πιθαμή πιο κάτω το χτύπημα στο κολωνάκι της μπροστά πόρτα απλά θα είχε μπει η BMW μέσα.

www.eseepa.gr

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 06-09-07 στις 22:38.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 22:43
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε μου και ο θείος του κολλητού μου τράκαρε πριν χρόνια με susuki swift gti(για μένα κονσέρβα είναι γρήγορο αλλά μικρό)έφερε 3 τούμπες και το αποτέλεσμα ήταν να κάνει χειρουργείο στη μέση για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.σε ένα τρακάρισμα μεγάλο ρόλο παίζει το που θα σε βρει,το πως θα σε βρεί όπως και ο παράγον τύχη!
όταν είχαν τρακάρει παλιότερα το πατέρα μου με το starlet και του είχαν ξυλώσει από τη πλευρά του οδηγού μπροστά φτερό,μπροστά πόρτα και πίσω πόρτα(γιατί ο πατέρας μου έκοψε όλο το τιμόνι δεξιά και καβάλησε πεζοδρόμιο) ο φαναρτζής του είχε πει το εξής.αν ήταν μισή πιθαμή πιο κάτω το χτύπημα στο κολωνάκι της μπροστά πόρτα απλά θα είχε μπει η BMW μέσα.
Συμφωνώ ότι πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου για να τη γλυτώσεις.Αλλά με 200+ χιλιόμετρα ποιο Swift,Starlet αλλα και οποιοδήποτε Starlet θα προστάτευε τόσο καλά τον οδηγό του?

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΜΙΚΡΟΣ...ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 23:09
TOLIS EE80 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Στατιστικο που ειχα διαβασει σε ιταλικο περιοδικο (εκανε αναφορα σε ερευνα Μ. Βρετανια και ΗΠΑ) τα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα σε σχεση με τον αριθμο πωλησεων ειναι σε αυτοκινητα πολυτελειας. Δηλ. π.χ στα 100 BMW αυτοκινητα που εμπλεκονται σε ατυχημα, τα 20 ειναι θανατηφορα (επιβατες BMW). Ενω στα 100 ΤΟΥΟΤΑ, τα 5 ειναι θανητοφορα. To στατιστικο ειναι ενδεικτικο γιατι δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα.
Ο λογος ειναι οτι ο οδηγοι των πολυτελων αυτοκινητων υπερεκτιμουν την ασφαλεια αυτων.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-07, 23:35
diafanh-psyxh Offline:
Administrator

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Corollaxli Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ ότι πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου για να τη γλυτώσεις.Αλλά με 200+ χιλιόμετρα ποιο Swift,Starlet αλλα και οποιοδήποτε Starlet θα προστάτευε τόσο καλά τον οδηγό του?

Συγνώμη κι όλας αλλά διαβάζοντας αυτό που γράφεις για 200+ χιλιόμετρα ανα ώρα δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι δεν το πολυ σκέφτηκες για να το γράψεις.
μήπως ξεχνάς με πόσα χιλιόμετρα γίνονται τα crashtest? άμα πηγαίνεις στην εθνίκή με 200+ χιλιόμετρα και έρθεις μετωπική με κάποιο αυτοκίνητο ή έστω τρακάρεις για τον οποιοδήποτε λόγο έ όσα λεφτά και να έχεις δώσει,όσα συστήματα ασφαλείας και να έχει το αυτοκίνητό του,όσα αστέρια και να έχει, δυστηχώς κατά 99,9% θα καταλήξεις στο νεκροτομίο.και αν είσαι στο υπόλοιπο 0,1% τότε άμα δεν παίξεις κανα τζόκερ αμέσως ε τότε είσαι απλά κ...φάρδος.
δεν σου επιτήθεμαι απλά να σκεφτόμαστε σωστά.όλα αυτά τα καλούδια που έχουν ανακαλύψει τα βάζουν στα αυτοκίνητά μας για να μας προστατεύσουν σε ατύχημα που μπορεί να έχουμε όταν πάμε κάποιο ταξίδι ή γενικά κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας.δεν τα έχουν βάλει για να μας σώσουν όταν θα κάνουμε κόντρες και καφρίλες αλλά μόνο όταν κινούμαστε σε λογικά πλαίσια και δυστηχώς σε λογικά πλαίσια κινούμαστε μόνο όταν τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. μας χαλάει δεν μας χαλάει.
δεν κάνω κύριγμα απλά σου προτείνω κάτι.αναλογίσου πόσες φορές έχεις σκεφτεί τώρα έκανα μ@λ@κί@.το βλέπω ότι ο δρόμος γλιστράει,το βλέπω ότι δεν έχω ορατότητα στη στροφή.τί μπήκα με τα όσα και στιγμιαία έχασα τον έλεγχο?
οδηγός που δεν αναγνωρίζει τα λάθη του δεν είναι οδηγός αλλά εγκληματίας.άνθρωποι είμαστε,εγωισμό εχουμε όλοι αλλά αν τα βάλουμε κάτω και τα σκεφτούμε ίσως συμβάλουμε στη μείωση των τροχαίων.
δεν είμαι αγγελούδι και εγώ αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να μην το παρακάνω όσο μπορώ.δεν λέω άνθρωποι είμαστε με αδυναμίες αλλά να μη προκαλούμε και την τύχη μας κάθε λεπτό.

ζητώ συγνώμη αν ενόχλησα κάποιους αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να ζυγήσουμε λίγο τα πράγματα

πάντα φιλικά,
Κων/νος

www.eseepa.gr

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diafanh-psyxh : 06-09-07 στις 23:41.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-07, 00:15
Corollaxli Offline:
Θεϊκό Μέλος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diafanh-psyxh Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνώμη κι όλας αλλά διαβάζοντας αυτό που γράφεις για 200+ χιλιόμετρα ανα ώρα δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι δεν το πολυ σκέφτηκες για να το γράψεις.
μήπως ξεχνάς με πόσα χιλιόμετρα γίνονται τα crashtest? άμα πηγαίνεις στην εθνίκή με 200+ χιλιόμετρα και έρθεις μετωπική με κάποιο αυτοκίνητο ή έστω τρακάρεις για τον οποιοδήποτε λόγο έ όσα λεφτά και να έχεις δώσει,όσα συστήματα ασφαλείας και να έχει το αυτοκίνητό του,όσα αστέρια και να έχει, δυστηχώς κατά 99,9% θα καταλήξεις στο νεκροτομίο.και αν είσαι στο υπόλοιπο 0,1% τότε άμα δεν παίξεις κανα τζόκερ αμέσως ε τότε είσαι απλά κ...φάρδος.
δεν σου επιτήθεμαι απλά να σκεφτόμαστε σωστά.όλα αυτά τα καλούδια που έχουν ανακαλύψει τα βάζουν στα αυτοκίνητά μας για να μας προστατεύσουν σε ατύχημα που μπορεί να έχουμε όταν πάμε κάποιο ταξίδι ή γενικά κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας.δεν τα έχουν βάλει για να μας σώσουν όταν θα κάνουμε κόντρες και καφρίλες αλλά μόνο όταν κινούμαστε σε λογικά πλαίσια και δυστηχώς σε λογικά πλαίσια κινούμαστε μόνο όταν τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. μας χαλάει δεν μας χαλάει.
δεν κάνω κύριγμα απλά σου προτείνω κάτι.αναλογίσου πόσες φορές έχεις σκεφτεί τώρα έκανα μ@λ@κί@.το βλέπω ότι ο δρόμος γλιστράει,το βλέπω ότι δεν έχω ορατότητα στη στροφή.τί μπήκα με τα όσα και στιγμιαία έχασα τον έλεγχο?
οδηγός που δεν αναγνωρίζει τα λάθη του δεν είναι οδηγός αλλά εγκληματίας.άνθρωποι είμαστε,εγωισμό εχουμε όλοι αλλά αν τα βάλουμε κάτω και τα σκεφτούμε ίσως συμβάλουμε στη μείωση των τροχαίων.
δεν είμαι αγγελούδι και εγώ αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να μην το παρακάνω όσο μπορώ.δεν λέω άνθρωποι είμαστε με αδυναμίες αλλά να μη προκαλούμε και την τύχη μας κάθε λεπτό.

ζητώ συγνώμη αν ενόχλησα κάποιους αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να ζυγήσουμε λίγο τα πράγματα

πάντα φιλικά,
Κων/νος
Κώστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Αλλά το θέμα δεν είναι κατα πόσο προσέχουμε στο δρόμο γιατί δυστυχώς δεν δίνουμε την πρέπουσα προσοχή.Όπως πολύ σωστά είπες άνθρωποι είμαστε και τις μλκιες μας θα τις κάνουμε.Το θέμα εδώ είναι η ασφάλεια που προσέφερε το αυτοκίνητο στον οδηγό του.Στην προκειμένη περίπτωση του συγχώρεσε τη μλκια,κάτι που άλλο αυτοκίνητο πιθανόν να μην έκανε.Από κει και πέρα τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και δυστυχώς ή ευτυχώς πρώτα κάνουμε το λάθος και μετά το συνηδιτοποιούμε έχωντας υποστεί πρώτα τις συνέπειες.Αυτά τα ολίγα από μένα.Δεν πιστεύω να έχουμε τυχόν παρεξηγήσεις ε?Και τι λέτε κάνω για πολιτικός?Μήπως έπρεπε να κατέβω στο αποψινό debate?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-07, 19:13
Το avatar του χρήστη PERLAS
PERLAS Offline:
Μέλος

Μοντέλο: ee-90 turbo
Περιοχή: NIKAIA
Δύναμη Σεβασμού: 242
PERLAS είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
δηλαδη ρε παιδια εγω παω με το δικο μου με 140χλμ και πεφτει ενας επανω μου μετωπικα.δηλαδη εγω με το corolla μου θα σκοτωθω και ο αλλος με το bmw 320 δεν θα παθει τπτ??αυτο θελετε να μου πειτε???ειναι ταχυτητες που δεν μετρανε τα τεστ ασφαλειας φιλοι μου!δεν λεω να τρακαρεις με 20 και 40 χλμ!λεω με 140!εννοειται οτι εγω αν βγω ζοντανος θα εχω παθει τεραστια ζημια αλλα μη μου πειτε οτι ο αλλος στο χ ψ bmw mercedes κλπ κλπ θα την γλυτωσει!
Παλιά 09-09-07, 12:53
TOLIS EE80 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Αν γινει το τρακαρισμα που αναφερεις κατα πασα πιθανοτατα, εσυ θα καταληξεις αγκαλια στο οδηγο της BMW, MERCEDES και το αυτοκινητο σου θα γινει φυσμαρμονικα μονο και μονο απο την διαφαρα βαρους που εχουν τα δυο αυτοκινητα.
Το 86 ειχε τρακαρει η μητερα μου με ενα dat 120y coupe, μετωπικα, με μια mercedes ταξι. Η μουρι του dat ειχε ερθει στο ταμπλο και στο ταξι ειχε τσαλακωθει λιγο το καπο. Αυτο εγινε με μια ταχυτητα 50-60 χλμ και των δυο αυτοκινητων.
Το θεμα ειναι να μην μπουμε στην διαδικασια παραδειγματων, υποθεσεων, περιπτωσεων αλλα να ειμαστε συνετοι στην οδηγηση και να τηρουμε οσο γινεται τον ΚΟΚ.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Επιστροφή   CorollaClub Forums > COROLLA CLUB > ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Που θέλετε να σας πάμε;

Page generated in 0,18253112 seconds (84,05% PHP - 15,95% MySQL) with 43 queries
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:44.
Συνολικές Εμφανίσεις:
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Δείτε τους υπεύθυνους των forums

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
All modifications are copyrighted to their respective owners.
CorollaClub Copyright © 2003-2012 BlueChris
www.corollaclub.com