Θα αναφερω ενα αυτοκινητικο ατυχημα που εγινε χθες (3-9-07) στον Ν.Ε.Ο Κορινθου-Πατρων στο υψος εξοδου-εισοδου για και απο Κορινθο αντιστοιχα. Το αναφερω γιατι σΆ ενα απο τα αυτοκινητα που συνεμπλακησαν ηταν συνοδηγος η αδελφη μου, για παράδειγμα προς αποφυγην (ο οδηγος που προκαλεσε το ατύχημα κοιμόταν στο τιμόνι) και για την επικινδυνότητα τετοιου ειδους αυτοκινητοδρομου.
Το χρονικο εχει ως εξης:
Ενα GETZ κατευθυνόμενο στο ρευμα Κορινθου-Πατρων βγαινει ξαφνικα στο αντιθετο ρευμα (Πατρα προς Κορινθο). Στο ρευμα προς Κορινθο ηταν κατα σειρα ενα ΧSARA, ενα HRV και ενα τριτο αυτοκινητο κατα πασα πιθανοτατα IBIZA. Οταν λοιπον το ΧSARA (οπου ηταν και συνοδηγος η αδελφη μου) αντιλαμβάνεται οτι ερχεται το GETZ κατα πανω του φρεναρει και μετα απο λιγα μετρα στριβει το τιμόνι δεξια με αποτελεσμα να βρει το αυτοκινητο στην ακρη του δρομου σΆ ενα κρασπεδο, σηκώνεται πεφτει στο πλαι με την μερια του οδηγου ντελαπάρει και τελος βρίσκεται στο πλαι με την μερια του συνοδηγου. Η αδελφη μου και το αγορι ουτε γρατζουνια.
Αμεσως μετα το ΗRV χωρις να κανει κανενα ελιγμο παρα μονο να πατησει φρενο συγκρούεται μετωπικα με το GETZ. Το HRV σηκώνεται στους μπροστινους τροχους και ερχομενο το ΙΒΙΖΑ κτυπάει το πατωμα δηλ. κατω απο την θεση του οδηγου το HRV, με αποτελεσμα το HRV να πεσει και να σουρθει με την δεξια μερια στο αριστερο μερος του δρομου. Το ΙΒΙΖΑ κτυποντας το ΗRV με το καπω του εφυγε και προσπερασε απο αριστερα το HRV. Στο ΙΒΙΖΑ δεν επαθε κανεις τιποτα.
Στο HRV επεβαινε μια τετραμελης οικογενεια οπου η μητερα-συζυγος απεβιωσε, ο πατερας-συζυγος ειναι σοβαρα, το ενα παιδι επισης σοβαρα και το αλλο παιδι ειναι καπως ελαφρα τραυματισμενο.
Ο οδηγος του GETZ ειναι καπως σοβαρα.