εγω εδω και 3,5+ χρονια που εχω την TS τρωει πλυσιμο κατα μεσο ορο 2 φορες την εβδομαδα παντα με σφουγγαρι Autoglym ή Meguiars και στεγνωμα με 100% δερμα παλι απο τις ιδιες εταιρειες.
Σαπουνι παλι απο τις ιδιες εταιρειες με προτιμηση στο Bodywork Shampoo Conditioner της Autoglym και στο καταπληκτικο Nxt Generation Car Wash της Meguiars με τεχνικα συνθετικα πολυμερη.
Απο κερακι που το περναω καθε 4μηνο προτιμω Super Resin Polish απο Autoglym και Nxt Generation Tech Wax απο Meguiars.
Σχετικα με καθαρισμο εσωτερικου, προτιμω μακραν Armorall, ειτε το σπρευ ειτε τα μαντηλακια τα οποια παραδοξως κανουν φοβερη δουλεια. Σχετικα με γυαλισμα ζαντων προτιμω ειτε Wet Tire Shine απο Eagle One ειτε High Gloss Hot Shine απο Meguiars (και τα δυο ειναι σπρευ και οχι αφρος, λογω "τρεξιματος" του αφρου πανω στις ζαντες).
Σχετικα με απομακρυνση της μαυριλας απο τις ζαντες προτιμω το λεγομενο "σουαζ". Προκειται για χημικο γενικης χρησης που απομακρυνει επιμονους λεκεδες απο τσιμεντα-μαρμαρα κτλπ. Κανει καταπληκτικη δουλεια. Τοποθετηστε το σουαζ σε ενα σπρευ (τυπου Azax). Πριν αρχισετε να βρεχετε το αυτοκινητο ψεκαστε καλα με σουαζ τις ζαντες. Αμεσως μετα νερο με πιεση πανω στις ζαντες και θα δειτε πως απομακρυνται η βρωμια...και το κυριοτερο πως γυαλιζουν οι ζαντες ακομα περισσοτερο. Προσοχη σε καμμια περιπτωση επαφη με το χρωμα του αυτοκινητου. Δεν θα σας το καψει αλλα αφαιρει ακαριαια κερωμα και καθε αλλη προστασια!
Τελος, για τελεια τζαμια χωρις λεκεδες και στιγματα απο το δερμα (δεν συνισταται δερμα για καθαρισμο τζαμιων), προτιμω προσωπικα περασμα με ενα υγρο wettex (ισα-ισα να υγρανθει το τζαμι) και αμεσως μετα καλο περασμα με πανακι μικροινων. Τα κανει τζζζαμι! χεχεχε!
Εχω μηχανημα πλυστικο-πιεστικο της karcher αλλα δεν το πολυχρησιμοποιω. Συνεχης πιεση νερου ανω των 50-60bar δεν του κανει καλο..αρχιζοντας απο τη φθορα του βερνικιου (εσωτερικα σπασιματα...μη ορατα στο γυμνο ματι). Εννοειται αν μιλαμε για 1 φορα το μηνα πλυσιμο δεν υπαρχει προβλημα...αλλα αν μιλαμε για το μηνα 5-6-7 φορες τοτε καλο ειναι να αποφευγεται. Αλλωστε αν το πλενεις 1-2 φορες την εβδομαδα δεν υπαρχει κανενας λογος να χρησιμοποιεις πιεστικο. Εγω χρησιμοποιω ειτε σκετο λαστιχο...ειτε αυτα τα μινι-πιστολακια κηπυρικης που ειναι πολυ αποτελεσματικα.
Οσο για καθαρισμο μηχανης...τπτ καλυτερο απο ενα υγρο πανακι μικροινων και περασμα παντου! αυτααααααα!!! δεν πιστευω να σας κουρασα! χαχααχχα!!! σορρυ για το huge msg!