Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
SUPPORT ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΝ LINE |
 |
|
 |
Ερωτηση για τύπους σασμάν |
 |

18-01-13, 17:46
|
 |
Administrator
|
|
Περιοχή:
Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
Ερωτηση για τύπους σασμάν
Ρε παιδιά εσεις που ειστε οι γκουρου... για πειτε μου.
Το σασμαν της TS ειναι το C60?
To σασμαν της Ε12 1.4 τι κωδικό έχει?
Και επισης το σασμαν της Ε11 facelift G6, τι κωδικό εχει?
Θεωρητικά μπορεί καποιος να βαλει σε corolla E12 1.4, ενα απο τα δυο παραπανω σασμάν? Και αν ναι, τι διαφορες θα εχει? Θα κερδισει κατι? Θα χασει κατι? Καλυτερη τελική, θα κρεμάει, καλυτερη επιταχυνση κτλπ.
Δεν ρωταω για εμενα. Εχω απλα μια κουβεντα με καποιον πανω σε αυτο το θεμα.
θενξ
|

18-01-13, 18:08
|
 |
Μέλος
|
|
Περιοχή:
Kερκυρα
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
για το 6αρι της TS μου ειπαν οι μηχανικοι μου οτι δεν ταιριαζει, δεν θυμαμαι γιατι, για το αλλο δεν ξερω!
 |

18-01-13, 18:35
|
 |
Πορωμένο Μέλος
|
|
Περιοχή:
athina
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 3 φορές σε 3 μηνύματα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madvinegar
Ρε παιδιά εσεις που ειστε οι γκουρου... για πειτε μου.
Το σασμαν της TS ειναι το C60?
To σασμαν της Ε12 1.4 τι κωδικό έχει?
Και επισης το σασμαν της Ε11 facelift G6, τι κωδικό εχει?
Θεωρητικά μπορεί καποιος να βαλει σε corolla E12 1.4, ενα απο τα δυο παραπανω σασμάν? Και αν ναι, τι διαφορες θα εχει? Θα κερδισει κατι? Θα χασει κατι? Καλυτερη τελική, θα κρεμάει, καλυτερη επιταχυνση κτλπ.
Δεν ρωταω για εμενα. Εχω απλα μια κουβεντα με καποιον πανω σε αυτο το θεμα.
θενξ
|
λογικα το 6αρι απο g6 κανει σε 4ΖΖ 3ΖΖ 1ΖΖ μιας κι εχουν το ιδιο μπλοκ και κουμπωνει ,τωρα δεν ξερω αν θελει κοψε ραψε στο μηχανοστασιο αλλα δε νομιζω...
Κοντυτερο σαζμαν 6αρι σε σχεση με ενα 5αρι , σε ατμοσφαιρικο αυτοκινητο σημαινει α) πιο πολυ νευρο σε χαμηλες στροφες ,β)καλυτερη επιταχυνση συνολικα ,μικροτερη τελικη στην 5η ταχυτητα (αλλα εχεις και 6η να φοτωσεις οποτε πρακτικα η τελικη μενει ιδια ) Γενικα η καθε σχεση βγαζει λιγοτερα χλμ στον κοφτη ...γ) μεγαλυτερη καταναλωση ελαφρα μεσα στην πολη ,μικροτερη στο ταξιδι..
Γενικα το κοντο σαζμαν ειναι οτι πρεπει για επιδοσεις ,αλλα εχεις αυξημενη καταναλωση γιατι θα νοιωθεις το νευρο και θα θες να το πατας ....απο την αλλη μπορεις να κινεισαι ακομη και με 6η στα 60χλμ χαλαρα σαν να οδηγεις ταξι και να μην καις τιποτα ....Αυτο ειδικα σε υπερκυβισμενο μοτερ θα ειναι ευκολο λογω εξτρα ροπων ...Επισης θα καλυψεις και τις απωλειες σε γκαζι/δυναμη απο μεγαλυτερες ζαντες φαρδυτερα λαστιχα...
|

18-01-13, 18:44
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GiWrGoS@XXX
γ) μεγαλυτερη καταναλωση ελαφρα μεσα στην πολη ,μικροτερη στο ταξιδι..
|
Ανάποδα δεν θα έπρεπε να ειναι; Στην πόλη χαμηλότερη γιατί με τα ίδια χιλιόμετρα μπορείς να κινείσαι με μία ταχύτητα πάνω ενώ εκτός πόλης υψηλότερα γιατί θα θέλει περισσότερες στροφές στην τελική σχέση για την ίδια ταχύτητα; Ή είναι κάπου λάθος ο συλλογισμός μου;

18-01-13, 20:14
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece
Ανάποδα δεν θα έπρεπε να ειναι; Στην πόλη χαμηλότερη γιατί με τα ίδια χιλιόμετρα μπορείς να κινείσαι με μία ταχύτητα πάνω ενώ εκτός πόλης υψηλότερα γιατί θα θέλει περισσότερες στροφές στην τελική σχέση για την ίδια ταχύτητα; Ή είναι κάπου λάθος ο συλλογισμός μου;
|
Εκτός πόλης, αν π.χ. με το 5άρι πήγαινες με 5η, 3.000 στροφές και έπιανες τα 100χλμ, με το 6άρι θα έχεις 6η, 100 χλμ ενώ οι στροφές σου θα είναι γύρω στις 2.500.
Εντός πόλης η κατανάλωση θα είναι λίγο περισσότερη με το 6άρι, γιατί αν με το 5άρι είχες 3η, 50χλμ και 2.500 στροφές, με το 6άρι θα έχεις 3η, 50 χλμ και 2.800 στροφές λόγω του ότι είναι πιο κοντό.
Τώρα βέβαια δεν είναι στάνταρ αυτά, ανάλογα με το πόσο κοντό είναι το κάθε σασμάν.
|
 |
|
 |

18-01-13, 20:32
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FanIsHere
Εκτός πόλης, αν π.χ. με το 5άρι πήγαινες με 5η, 3.000 στροφές και έπιανες τα 100χλμ, με το 6άρι θα έχεις 6η, 100 χλμ ενώ οι στροφές σου θα είναι γύρω στις 2.500.
|
Μα αν έχει πιο κοντή τελική σχέση δεν σημαίνει ότι με 6η και 100χλμ θα έχεις 3500 στροφές;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FanIsHere
Εντός πόλης η κατανάλωση θα είναι λίγο περισσότερη με το 6άρι, γιατί αν με το 5άρι είχες 3η, 50χλμ και 2.500 στροφές, με το 6άρι θα έχεις 3η, 50 χλμ και 2.800 στροφές λόγω του ότι είναι πιο κοντό.
|
Σωστό αυτό, γι'αυτό λέω εγώ ότι θα είσαι μια σχέση πάνω αφού θεωρητικά θα αλλάζεις πιο νωρίς ταχύτητες. Θα μπορούσες εδώ δηλαδή να βάλεις 4η και να πέσει στις 2000 στροφές ενώ με το 5άρι και 4η θα έπεφτε κάτω από 2000 που δεν έχεις πολύ ροπή.
Εννοείται ότι εξαρτάται και απ'τον τρόπο που οδηγεί καθένας!
 |

18-01-13, 21:02
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Μα αν έχει πιο κοντή τελική σχέση δεν σημαίνει ότι με 6η και 100χλμ θα έχεις 3500 στροφές;
|
Όχι, γιατί έχεις μία έξτρα ταχύτητα. Αν στο 6άρι σασμάν έχεις 5η και 100χλμ, θα έχεις όντως 3.500 στροφές. Αλλά αν βάλεις 6η, θα πέσουν.
Παράθεση:
Σωστό αυτό, γι'αυτό λέω εγώ ότι θα είσαι μια σχέση πάνω αφού θεωρητικά θα αλλάζεις πιο νωρίς ταχύτητες. Θα μπορούσες εδώ δηλαδή να βάλεις 4η και να πέσει στις 2000 στροφές ενώ με το 5άρι και 4η θα έπεφτε κάτω από 2000 που δεν έχεις πολύ ροπή.
Εννοείται ότι εξαρτάται και απ'τον τρόπο που οδηγεί καθένας!
|
Στην πόλη η πιο μεγάλη κατανάλωση γίνεται λόγω των αλλαγών ταχυτήτων. Γιατί για να αλλάξεις ταχύτητα, οι στροφές πέφτουν και μετά τις ξανα-ανεβάζεις. Ενώ εκτός πόλης έχεις μία σταθερή ταχύτητα, άρα και στροφές. Οπότε συμφέρει να έχεις 3η και 2.500.
Όπως και να 'χει, είναι μικρές οι διαφορές εντός πόλης. Εκτός πόλης είναι που φαίνεται η μεγάλη διαφορά.
|

18-01-13, 18:47
|
 |
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ιωαννινα
|
|
εγω το 6αρι οχι της ts, δεν το θεωρω κοντο. κοντη ειναι η πρωτη κ η πεμπτη. Η πρωτη εχει 10 χλμ λιγοτερα απο το 5αρι. Πιστευω για υπερκυβισμενα καλυτερο το 5αρι.
|

18-01-13, 19:06
|
 |
Θεϊκό Μέλος
|
|
|
|
Το σασμαν απο το TS αν το βαλετε σε 1.4 θα πρεπει να πηγαινει μονο με 1η και αυτη δεν θα την φορτωνει ευκολα..Ειναι πολυ μακρυ..
Δεν εχετε δει τι κανει καλο υπερκυβισμενο με 6αρι..Το 6αρι που εχουν οι απλες εκδοσεις εχει την καλυτερη κλιμακωση για τα ατμοσφαιρικα-αροπα αλογα.

18-01-13, 19:39
|
|
|
|
|
Η ts εχει σασμαν C64 το C60 ειναι απο mr2.
Το σασμαν της ts ειναι το πιο κοντο εξαρι.
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Υβριδικός τρόπος
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,20206094 seconds (83,42% PHP - 16,58% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:26. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|