"Σήμερα το πρωί ξύπνησα με ένα τεράστιο βάρος στο κεφάλι μου,
Λες και μέσα σ’αυτό υπήρχαν οι σκέψεις όλων των ανθρώπων..
ο φόβος του συνταξιούχου που του έκοψαν την σύνταξη και η ανασφάλεια του για το πώς θα μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα του και να πάρει και αυτό το ένα λίτρο γάλα που του κάνει καλό...
ο φόβος της μάνας που στέλνει βόλτα το παιδί της και τρέμει μήπως της το φέρουν χτυπημένο από καμία «αδέσποτη» σφαίρα στην καρδιά ή «διαλυμένο» από κανένα «αδέσποτο» ιδιόχειρο μηχανισμό που κάποιοι «ιδεολόγοι» έβαλαν σε ένα κάδο,
ο φόβος των ανθρώπων της ηλικίας μου, που με 2 πτυχία ο καθένας και 2-3 ξένες γλώσσες, αν δε δουλεύουμε στη καλύτερη περίπτωση σερβιτόροι, μας κάνουν την χάρη να μας κάνουν ωρομίσθιους,
ο φόβος του μικρομεσαίου επιχειρηματία που αγωνίζεται να πληρώσει ενοίκια και επιταγές την ίδια στιγμή που οι τράπεζες «κυνηγούν» το χρέος του και που δεν ξέρει αν το μήνα που έρχεται θα έχει αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί του,
ο φόβος των παιδιών που ουρλιάζουν κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι και πίσω από έναν υπολογιστή,
και τέλος ο φόβος ο δικός μου, που γεννήθηκα με ένα χαμόγελο, μεγάλωσα με όνειρα και ελπίδες ότι η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και ότι θα αλλάξω τον κόσμο, μήπως τελικά αυτοί με κέρδισαν.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι «κύριοι» πολιτικοί που μας κάνουν ότι θέλουν και κατασκευάζουν κρίσεις για να μας εξαφανίσουν? Και ποιοι νομίζουν ότι εμείς είμαστε? Αφού υπάρχουν επειδή εμείς τους εκλέγουμε!! Μας συμπεριφέρονται λες και εμείς δεν έχουμε 2-3 πτυχία ο καθένας, λες και εμάς οι μανάδες μας δεν νοιάζονται και δεν πονάνε λες και εμείς δεν έχουμε δύναμη. Όχι δεν είμαστε ανθρωπάκια, αυτοί υπάρχουν γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη αυτοί είναι τα ανθρωπάκια, που ζητιανεύουν και πέφτουν στα γόνατα για μια ψήφο μας! Και όμως, αντί να πληρώσουν όσοι τόσα χρόνια έτρωγαν εις βάρος μας.. πάλι την πληρώνει ο λαός!!!
Μα αυτό πρέπει να καταλάβουμε και αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε πίσω… την δύναμη μας! Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε !Μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει! Αρκεί να ξυπνήσουμε, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και να καταλάβουμε την αξία μας! Δεν πρέπει να κερδίσουν αυτοί! "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή : troktiko
Link :
Here
Το θεώρησα ενδιαφέρον και είπα να το ποστάρω και εγώ εδώ να το δείτε και εσείς..ώστε μία μέρα να ξυπνήσουμε όλοι μαζί!Μπας και σώσουμε την κατάσταση γιατί δεν μας βλέπω καλά!Ετοιμάζομαστε να καταντήσουμε σαν την Αργεντινή το 2001..