Το ψευδοκάπακό μου ήταν σε άσχημη κατάσταση (μετά από ποιος ξέρει πόσο καιρό είχε κάτσει στο λιμάνι το 4E-FTE πριν το φέρει ελλάδα ο μαντράς κτλ), οπότε αποφάσησα να το βάψω. να τι να κάνεις εάν σου άρεσε το αποτέλεσμα:
1. αποσύνδεσε τα σωληνάκια αναθυμιάσεων
2. Ξεβίδωσε τις 5 10άρες βίδες που δένουν το καπάκι με το μπλοκ
3. με ένα ίσιο κατσαβίδι "ξεκόλησε" το καπάκι από το μπλόκ
4. αφαίρεσε τη λαστιχένια φλάτζα
5. τράβηξε και βγάλε την πλαστική σωλήνα (σε σχήμα γ) αναθυμιάσεων από το καπάκι
6. με ένα ίσιο κατσαβίδι ανασήκωσε και βγάλε και την πλαστική βάση του σωλήνα αναθυμιάσεων από το καπάκι
τώρα ξεκινά η δουλειά
7. με ένα χάλκινο βουρτσάκι για μπλακ & ντέκερ ξεκίνα και "καθάρισε" την κεφαλή (δες φώτο),
δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με το αποτέλεσμα, αλλά συνέχησε μέχρι να το τελειώσεις όλο
8. με ένα καθαριστικό λαδάκι (τυπου WD-40) ψέκασε και άσε να "φουσκώσει" (15 λεπτά) όση βρομιά παρέμεινε
9. με ένα πανάκι καθάρισε ότι έχει απομείνει
10. επανέλαβε τα 8 & 9 μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα
τελικά αποφάσησα να βάψω το ψευδοκάπακο, παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν όπως βλέπεις παρακάτω εντυποσιακότατο. οπότε συνεχίζω:
11. καθάρισε το καπάκι ώστε να φύγουν και τα τελευταία υπολύμματα βρωμιάς (εγώ το έκανα με καθαρό οινόπνευμα), και άφησέ το να στεγνώσει
12. με χαρτοταινία και εφημερίδες κάλυψε όλες τις τρύπες από βίδες, μπουζότρυπες κτλ
13. επέλεξε το χρώμα της προτίμησής σου (εγώ χρησιμοποίησα πυράντοχο σπρέι, αν και δεν είναι απαραίτητο) και ψέκασε πολλά και λεπτά στρώματα από απόσταση 25-30 εκ.
14. άφησε να στεγνόσει 1 ώρα
15. βγάλε τις χαρτοταινίες κτλ.
16. ψήσε το καπάκι για 30-60 λεπτά στούς 160C (αν επέλεξες πυράντοχο)
17. βουαλά...
μπακ & ντέκερ
με μύτη βούρτα
να πω ότι έγινε σαν καινούργιο ή είναι υπερβολή?
χαρτοταινιοποίηση...
ο υπαίτιος, υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις σε πυράντοχο, καθώς και άπειρες σε απλό σπρέι
μετά το βάψιμο
ψήνω κουλουρααάκια...
μετά το φούρνο
και το magic touch... για το τελικό αποτέλεσμα
όποιος νομίζει ότι το παραπάνω είναι πολύ διαριτικό, αν και το προτιμούσα, μπορεί να συνεχίσει...
και τοποθετημένο
ΤΕΛΟΣ