Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 482
λοιπον ξεκιναω για το χωριο,λεω ας παω να το γεμισω να δω ποσο θα παρει(δεν ηξερα ποσο ειχε μεσα).βαζω 7 ευρω-11 λιτρα.ολα καλα.ξεκιναω για το χωριο(αιγιο) και λιγο πριν τον ασπροπυργο λεω ας το γεμισω και βενζινη να ειμαι σιγουρος,μου λεει ο τυπος να βαλω την v-power 10 λεπτα διαφορα εχουν,με ενα χαμογελο εγω του λεω γεμισε το v-power.γεμισα με 50 ευρω αφου ειχα ηδη μεσα.παρεπιπτωντος παντα εβαζα την πιο φθηνη αλλα σκεφτηκα μεσα θα μεινει οποτε ας βαλω την καλη.
στον δρομο η corollara μου με 120-150 πηγαινε πολυ καλα,ειμαι σιγουρος οτι εχει παρει σε αποδοση,τα προσπερασματα γινοται πολυ πιο ανετα.
αφου εκανα και μερικες βολτες στο αιγιο μετα απο 2 μερες παιρνω το δρομο για την επιστροφη,σκεφτομουν οτι καπου στον δρομο θα τελειωσει το υγραεριο και θα το γυρισω σε βενζινη,ειχα φτασει στο ενα λαμπακι αναμενο και ακομα τιποτα.μετα απο λιγο αρχιζει να αναβοσβηνει ,λεω εδω ειμαστε σε λιγο θα τελειωσει.
τελικα εφτασα σπιτι και δεν ειχε τελειωσει.
εκανα 440 χιλιομετρα συνολο.
με το που γυρισα πηγα κατευθειαν στον βενζιναδικο(γκαζαδικο μαλλον) για να το γεμισω.
το αμαξι πηρε 24 ευρω
36 λιτρα
αρα με εναν προχειρο υπολογισμο 8,3/100km παρα πολυ καλα.
Δύναμη Σεβασμού: 198
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jason
λοιπον ξεκιναω για το χωριο,λεω ας παω να το γεμισω να δω ποσο θα παρει(δεν ηξερα ποσο ειχε μεσα).βαζω 7 ευρω-11 λιτρα.ολα καλα.ξεκιναω για το χωριο(αιγιο) και λιγο πριν τον ασπροπυργο λεω ας το γεμισω και βενζινη να ειμαι σιγουρος,μου λεει ο τυπος να βαλω την v-power 10 λεπτα διαφορα εχουν,με ενα χαμογελο εγω του λεω γεμισε το v-power.γεμισα με 50 ευρω αφου ειχα ηδη μεσα.παρεπιπτωντος παντα εβαζα την πιο φθηνη αλλα σκεφτηκα μεσα θα μεινει οποτε ας βαλω την καλη.
στον δρομο η corollara μου με 120-150 πηγαινε πολυ καλα,ειμαι σιγουρος οτι εχει παρει σε αποδοση,τα προσπερασματα γινοται πολυ πιο ανετα.
αφου εκανα και μερικες βολτες στο αιγιο μετα απο 2 μερες παιρνω το δρομο για την επιστροφη,σκεφτομουν οτι καπου στον δρομο θα τελειωσει το υγραεριο και θα το γυρισω σε βενζινη,ειχα φτασει στο ενα λαμπακι αναμενο και ακομα τιποτα.μετα απο λιγο αρχιζει να αναβοσβηνει ,λεω εδω ειμαστε σε λιγο θα τελειωσει.
τελικα εφτασα σπιτι και δεν ειχε τελειωσει.
εκανα 440 χιλιομετρα συνολο.
με το που γυρισα πηγα κατευθειαν στον βενζιναδικο(γκαζαδικο μαλλον) για να το γεμισω.
το αμαξι πηρε 24 ευρω
36 λιτρα
αρα με εναν προχειρο υπολογισμο 8,3/100km παρα πολυ καλα.
σιγουρα πρεπει να παω στον φανη να ρυθμισω τα λαμπακια γιατι καταιβαινουν γρηγορα.
κατα τα αλλα το αμαξι δεν το φοβηθηκα το ετρεξα αρκετα.
αν ειναι σωστα τα αποτελεσματα 100% θα σας πω μεσα στα επομενα χιλομετρα
φωτογραφιες και βιντεο με διαφορες υγραεριου-βενζινης θα ανεβασω συντομα
Καταρχήν, διαβάζοντας το μήνυμά σου ήταν σαν να περιέγραφε κάποιος τη συμπεριφορά και της δικιάς μου corollas με τη διαφορά ότι η κατανάλωση πέφτει κι άλλο αν σηκώσεις λιγάκι το πόδι από το γκάζι.
Δεύτερον είμαστε και συμπατριώτες (Ελίκη Αιγίου η καταγωγή) κι ένα θέμα που με απασχολεί είναι το φουλάρισμα στην ευρύτερη περιοχή. Εγώ κατεβαίνω από Γιάννενα και άκουσα/διάβασα ότι αναμένονται πρατήρια και στην Πάτρα. Ελπίζω σύντομα, διότι είναι απαράδεκτο σε ολόκληρη Πελοπόννησο να υπάρχει μόνο Τρίπολη...Έχεις ακούσει κάτι ; Αν και εσύ που έρχεσαι από Αθήνα άνετα σου φτάνει και να γυρίσεις. Βασικά κι εμένα μου φτάνει από Γιάννενα οριακά, αρκεί να μην κάνω πολλά χλμ κατά την παραμονή μου στο Αίγιο...Χρειάζονται περισσότερα πρατήρια!
Δύναμη Σεβασμού: 1032
Οι δεξαμενές που έχετε βάλει ειδικά εσύ jason που έχεις ΕΕ111, είναι τύπου ρεζέρβας? και αν ναι είπες παίρνει 44 λίτρα καλά είναι, την ρεζέρβα που την έβαλες? την έχεις μαζί σου κάπου χύμα? παρατηρησατε το μοτερ να ακούγεται λιγότερο? ή ο θόρυβος της εξάτμισης αν είναι διαφορετικός? ή οτιδήποτε άλλο που άλλαξε εκτός τις επιδόσεις?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Οι δεξαμενές που έχετε βάλει ειδικά εσύ jason που έχεις ΕΕ111, είναι τύπου ρεζέρβας? και αν ναι είπες παίρνει 44 λίτρα καλά είναι, την ρεζέρβα που την έβαλες? την έχεις μαζί σου κάπου χύμα? παρατηρησατε το μοτερ να ακούγεται λιγότερο? ή ο θόρυβος της εξάτμισης αν είναι διαφορετικός? ή οτιδήποτε άλλο που άλλαξε εκτός τις επιδόσεις?
Η δεξαμενή που έβαλα έχει ακριβώς το σχήμα ρεζέρβας και έχει χωρητικότητα 44 λίτρα, αν και ποτέ δεν πρέπει να φτάνεις - ούτε φτάνει τόσα - εφόσον πρέπει να γεμίζει κατά 80%. Εγώ το μέγιστο που έχω γεμίσει είναι 40 λίτρα. Επίσης, παρατήρησα ότι ορισμένες φορές παίρνει ακόμη λιγότερο (38, ακόμη και 36 λίτρα). Ο μάστορας που ρώτησα μου απάντησε ότι αυτό γίνεται λόγω πιέσεων.
Τη ρεζέρβα είτε την αφαιρείς εντελώς και παίρνεις ενα κιτ επισκευής ελαστικών είτε τη βάζεις στο πορτ παγκαζ ή μπαγκαζιέρα. Προσωπικά οδηγώ επίσημα 15 χρόνια και έχω πάθει μόνο μια φορά λάστιχο. Ομολογώ πάντως πως τη ρεζέρβα την έχω στο πορτ παγκάζ΄μάλλον για ψυχολογικούς λόγους μιας κι έχω κιτ επισκευής. Με εξαίρεση την περίπτωση των διακοπών που όντως χρειάζεσαι όλο το χώρο, όλον τον άλλο καιρό το πορτ παγκάζ είναι σχεδόν άδειο και δεν χάνεις ουσιαστικά πολύτιμο χώρο. Το θέμα με τη ρεζέρβα είναι όντως το μόνο αρνητικό. Κι εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κιτ επισκευής και αν μου κάτσει στραβή νιώθω ότι δε θα έχω χρόνο για πειραματισμούς μιας και η δουλειά μου είναι τρομερά πιεστική όσον αφορά στο χρόνο...
Σχετικά με τον ήχο του κινητήρα είναι ακόμη πιο αθόρυβος...Και για τη συμπεριφορά του αμαξιού υπό νορμάλ συνθήκες (όταν πηγαίνεις "κυρία") δεν καταλαβαίνεις το παραμικρό...Μικρή διαφορά είδα σε ανηφόρα όπου το αμάξι έκοψε λίγο όταν το γύρισα από υγραέριο σε βενζίνη εν κινήσει
Δύναμη Σεβασμού: 241
Στην Ε15 πάντως που το πορτ-μπαγκάζ είναι νεκροταφείο, δεν θα έχει μεγάλο θέμα η ρεζέρβα εκεί χύμα.
Ψήνομαι...
Θα περιμένω όμως λίγο ακόμη να δω και καμιά άλλη 15αρα να "φοράει" το σύστημα!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hagi : 27-08-10 στις 11:56.
Αιτία: Η μπαγκαζιέρα???
σιγουρα πρεπει να παω στον φανη να ρυθμισω τα λαμπακια γιατι καταιβαινουν γρηγορα.
κατα τα αλλα το αμαξι δεν το φοβηθηκα το ετρεξα αρκετα.
αν ειναι σωστα τα αποτελεσματα 100% θα σας πω μεσα στα επομενα χιλομετρα
φωτογραφιες και βιντεο με διαφορες υγραεριου-βενζινης θα ανεβασω συντομα
Jason καλημερα και απο εμενα.
καταρχην εχουμε την ιδια μπουκαλα 44λιτρα δυλαδη αλλα εχω υγρου ψεκασμου εγω.
Στην Γερμανια εκανα με 36 λιτρα 500χλμ ακριβως και ακομα δεν ειχε γυρισει σε βενζινη.ο υπολογιστης ταξιδιου μου ελεγε 6.3λιτρα/100κμ αλλα ξερω οτι πραγματικα ειναι συν 0.7λιτρα ανα 100 αρα παμε στα 7 λιτρα/100κμ.
φυσικα οδηγαγα πολυ νορμαλ μεχρι 120 αλλα οπως και να εχει στην Γερμανια ειναι ισαδη οι δρομοι.
Επισης αν ειναι με 23ευρω να κανω κοντα 500χλμ πραγματικα χεστηκα για τον αν η ρεζερβα(που ειναι και μινι)θα ειναι χυμα στο πορτ μπαγκαζ μα πραγματικα ομως.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης τι αποκλιση εχεις απο αυτο που γραφει ο υπολογιστης ταξιδιου απο το κανονικο?
Δύναμη Σεβασμού: 482
δεν εχω υπολογιστη ταξιδιου,εχω την στρογγυλοφαναρη.
εμενα νομιζω το ντεποζιτο μου ειναι 55αρι οποτε γεμιζει με 43-44 λιτρα και εινια τυπου ρεζερβας.
εχει χρησιμοποιθησει κανεις το κιτ επισκευης?εννοεις αυτο με τον αφρο ή υπαρχει κ αλλο?λεω να παω να παρω ενα
για τα πρατηρια που λες ειναι απαραδεκτο να μην εχει δευτερο πρατηριο σε ολη την πελλοπονησο,πρεπει να φτιαχτει τουλαχιστον ενα στην πατρα και αλλο ενα στο αγρινιο για να ειναι καλυμενες οι περιοχες.
αν αναγκαστεις απο υγραεριο να το γυρισεις σε βενζινη πραγματικα ξενερωνεις.
εμενα στο ρελαντι ακουγονται τα μπεκ αλλα δεν με ενοχλει,αν ειχα και την μονωση στο καπο πιστευω δεν θα το ακουγα καθολου.
η εξατμιση εμενα ακουγεται καπως διαφορετικα αλλα ειναι μικρη η διαφορα.
οταν το σκιζω βγαζει εναν ασπρο καπνο και ψαρωνουν ολοι απο πισω λες και ειναι supra,χαχα.αυτο ειναι απο το λαδι που καιει απο την λαδιερα για τις βαλβιδες ή το κανει και σε εσας?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jason
δεν εχω υπολογιστη ταξιδιου,εχω την στρογγυλοφαναρη.
εμενα νομιζω το ντεποζιτο μου ειναι 55αρι οποτε γεμιζει με 43-44 λιτρα και εινια τυπου ρεζερβας.
εχει χρησιμοποιθησει κανεις το κιτ επισκευης?εννοεις αυτο με τον αφρο ή υπαρχει κ αλλο?λεω να παω να παρω ενα
για τα πρατηρια που λες ειναι απαραδεκτο να μην εχει δευτερο πρατηριο σε ολη την πελλοπονησο,πρεπει να φτιαχτει τουλαχιστον ενα στην πατρα και αλλο ενα στο αγρινιο για να ειναι καλυμενες οι περιοχες.
αν αναγκαστεις απο υγραεριο να το γυρισεις σε βενζινη πραγματικα ξενερωνεις.
εμενα στο ρελαντι ακουγονται τα μπεκ αλλα δεν με ενοχλει,αν ειχα και την μονωση στο καπο πιστευω δεν θα το ακουγα καθολου.
η εξατμιση εμενα ακουγεται καπως διαφορετικα αλλα ειναι μικρη η διαφορα.
οταν το σκιζω βγαζει εναν ασπρο καπνο και ψαρωνουν ολοι απο πισω λες και ειναι supra,χαχα.αυτο ειναι απο το λαδι που καιει απο την λαδιερα για τις βαλβιδες ή το κανει και σε εσας?
καταρχήν στη δικιά μου corolla ο υπολογιστής ταξιδιού έμενε μηδενικός από τη στιγμή που έβαλα υγραέριο. Ούτως ή άλλως το σύστημα το αντικατέστησα με 2din car dvd και δεν υπάρχει πια...αλλά όπως προείπα, από τη στιγμή που έβαλα το σύστημα δε δουλευε το trip computer...έγραφε 0,4 ή 0,5 συνέχεια...
Το κιτ επισκευής το πήρα με 8 ευρώ...μόλις σκάσει το λάστιχο το βάζεις στη βαλβίδα και γεμίζει με αφρό μέχρι να το πας στο βουλκανιζατέρ. Εφαρμογή δεν έχω κάνει...και φυσικά είναι μόνο για μικρές τρύπες από πρόκες και καρφιά...αν σκιστεί στο πλάι το λάστιχο δε γίνεται τίποτα...
davaris κι εγώ αδιαφορώ για τη ρεζέρβα στο πορτπαγκάζ. Την τυλιξα και ωραία και την έβαλα στο πάτωμα. Βέβαια εάν θέλει όλο το χώρο για να μεταφέρεις πολλά πράγματα σε ενοχλεί. Πάντως νομίζω ότι εάν μιλάμε για οικογένεια με παιδιά, ούτως ή άλλως οι hatchback corolles δεν έχουν αρκετό πορτπαγκάζ για όλα τα πράγματα. Όταν με το καλό γίνω πα-τέρας (:P) και θέλω να πάω ταξίδι δεν βλέπω άλλη λύση από τον κουβά από πάνω (κοινώς μπαγκαζιέρα). Και φυσικά αυτόν θα τον έπαιρνα ακόμη και εάν δεν είχα την ρεζέρβα στο πορτπαγκάζ γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος για τα πράγματα ολόκληρης οικογένειας