Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
www.LpgPower.gr Τα παντα γυρω απο το Υγραεριο και οχι μονο. |
|
|
03-10-13, 22:35
|
|
Moderator
|
|
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Καλα εννοειται Φανη τα νουμερα που εγραψα ειναι με 2-3 αυγα κατω απο το δεξι πενταλ και ειναι τα καλυτερα που εχω πετυχει.
Λες να τα κανω υγραεριο να περναω τα παπακια και να καιω και λιγοτερο?
04-10-13, 08:51
|
Μέλος
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exs
ομοίως φετος το καλοκαίρι παρατήρησα αυξημενη κατανάλωση, μ.ο. εβγαζα 470 και φετος κάτω απο 400
|
Φαρμάκη φουλάρεις;
|
05-10-13, 20:32
|
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
Περιοχή:
Ηλιούπολη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GMASTER6
Γατακια με τα υγραερια...yaris 1.33 230 χλμ με 20 ευρω βενζινη
το auris με το ιδιο μοτερ βγαζει 180 max αλλα ειναι και 300 κιλα βαρυτερο
|
Σε πόλη; Εγώ βγάζω 130-150 max δηλαδή περίπου 7,5 κατανάλωση. Πόσο χαμηλότερη έχει το auris για να βγάζει 50 χλμ παραπάνω;
|
06-10-13, 17:59
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Πριν μερικες μερες που βρεθηκα στο μαγαζι του Φανη, εγιναν καποιες ρυθμισεις στα μειγματα κι ελεγχος στο συστημα του υγραεριου γενικα, και παρακολουθω την καταναλωση του αυτοκινητου να δω που βρισκομαι. Μαζι με αυτο μου χε πει οτι στον ανεφοδιασμο πρεπει να κοιταζω και την πιεση με την οποια μπαινει το υγραεριο στην δεξαμενη (9,5 με 11,5 ειναι το ιδανικο, οτιδηποτε πιο πανω ή πιο κατω ειναι αερας κοπανιστος) για να ξερω με τι γεμιζω. Εχουμε και λεμε:
εκανα ενα γεμισμα μετα τις ρυθμισεις του Φανη (την Δευτερα που μας περασε), με σκοπο να ξαναγεμισω 2-3 φορες ανα 100 χιλιομετρα για να εχουμε πιο αμεσα μετρο συγκρισης, κι ετσι πηγα βραδυ Πεμπτης και ξαναγεμισα (Νικαια-Παλαιο Φαληρο 2 φορες, και την Τεταρτη ανεβηκα για προβα στο Μαρουσι μεσα απο Αθηνα). Εχω την εντυπωση πως με εκλεψε την πρωτη φορα γιατι οταν γεμιζε η δεξαμενη μου δεν εκανε ενα "γκουπ" και μετα αντε να επαιρνε 10 λεπτα, αλλα ενα συνεχομενο "γκρρρρρ" κι ανεβαζε ανετα! Κι οταν εβαλα μπροστα δεν μου αναψανε και τα 4 λαμπακια κατευθειαν αλλα λιγο πιο μετα (αλλες φορες οταν εχει γεμισει κανονικα, αναβουν και τα 4 με τη μια). Τι σημαινει αυτο? Την πρωτη φορα η πιεση μαλλον ηταν κατω απο το ελαχιστο οριο, αλλα δεν μπορουσα να δω ποσο ακριβως, ενω την δευτερη ηταν στα 10. Στα 107,9 που ειχα γραψει και το trip να λεει 8,5 λιτρα, η αντλια τους στα 8 ευρω που σταματησε (βλεπε "γκουπ") εγραφε 9,42 λιτρα, και μετα βιας πηρε αλλα 10 λεπτα και πηρε 9,54 λιτρα. Στην αρχη πιστευα οτι ειναι καποιο ποσοστο αποκλισης που ισως εχει το trip, αλλα μετα θυμηθηκα οτι ειχα βαλει σε ενα πρατηριο στην Καβαλας -αν θελετε λεω και ποιο ειναι- και μου εκανε ακριβως το ιδιο γκρρρρρ και στην ουσια δεν ειχε γεμισει!
|
07-10-13, 23:18
|
|
Moderator
|
|
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasece
Σε πόλη; Εγώ βγάζω 130-150 max δηλαδή περίπου 7,5 κατανάλωση. Πόσο χαμηλότερη έχει το auris για να βγάζει 50 χλμ παραπάνω;
|
Ναι πόλη.Υπολόγιζε ότι έχει και start/stop το auris.
|
|
|
08-10-13, 02:14
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10
Πριν μερικες μερες που βρεθηκα στο μαγαζι του Φανη, εγιναν καποιες ρυθμισεις στα μειγματα κι ελεγχος στο συστημα του υγραεριου γενικα, και παρακολουθω την καταναλωση του αυτοκινητου να δω που βρισκομαι. Μαζι με αυτο μου χε πει οτι στον ανεφοδιασμο πρεπει να κοιταζω και την πιεση με την οποια μπαινει το υγραεριο στην δεξαμενη (9,5 με 11,5 ειναι το ιδανικο, οτιδηποτε πιο πανω ή πιο κατω ειναι αερας κοπανιστος) για να ξερω με τι γεμιζω. Εχουμε και λεμε:
εκανα ενα γεμισμα μετα τις ρυθμισεις του Φανη (την Δευτερα που μας περασε), με σκοπο να ξαναγεμισω 2-3 φορες ανα 100 χιλιομετρα για να εχουμε πιο αμεσα μετρο συγκρισης, κι ετσι πηγα βραδυ Πεμπτης και ξαναγεμισα (Νικαια-Παλαιο Φαληρο 2 φορες, και την Τεταρτη ανεβηκα για προβα στο Μαρουσι μεσα απο Αθηνα). Εχω την εντυπωση πως με εκλεψε την πρωτη φορα γιατι οταν γεμιζε η δεξαμενη μου δεν εκανε ενα "γκουπ" και μετα αντε να επαιρνε 10 λεπτα, αλλα ενα συνεχομενο "γκρρρρρ" κι ανεβαζε ανετα! Κι οταν εβαλα μπροστα δεν μου αναψανε και τα 4 λαμπακια κατευθειαν αλλα λιγο πιο μετα (αλλες φορες οταν εχει γεμισει κανονικα, αναβουν και τα 4 με τη μια). Τι σημαινει αυτο? Την πρωτη φορα η πιεση μαλλον ηταν κατω απο το ελαχιστο οριο, αλλα δεν μπορουσα να δω ποσο ακριβως, ενω την δευτερη ηταν στα 10. Στα 107,9 που ειχα γραψει και το trip να λεει 8,5 λιτρα, η αντλια τους στα 8 ευρω που σταματησε (βλεπε "γκουπ") εγραφε 9,42 λιτρα, και μετα βιας πηρε αλλα 10 λεπτα και πηρε 9,54 λιτρα. Στην αρχη πιστευα οτι ειναι καποιο ποσοστο αποκλισης που ισως εχει το trip, αλλα μετα θυμηθηκα οτι ειχα βαλει σε ενα πρατηριο στην Καβαλας -αν θελετε λεω και ποιο ειναι- και μου εκανε ακριβως το ιδιο γκρρρρρ και στην ουσια δεν ειχε γεμισει!
|
Το ντεπόζιτο του γκαζιού δεν έχει καμία σχέση με αυτό της βενζίνης.
Δηλαδή αυτό που προσπαθείς να κάνεις δεν γίνεται γιατί απλά το ντεπόζιτο κρατάει πίεση μέσα και τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να γεμίσει όταν έχει ήδη αέριο μέσα.
Να φανταστείς ότι γέμισα Αθήνα πήγα Αράχωβα-Πολύδροσο και γενικά πέριξ του Παρνασσού και όταν γύρισα και ξαναγέμισα πήρε 14€ .
Αυτό δεν σημαίνει οτι έκαψε μόνο 14 € αλλά λόγω πίεσης που είχε ήδη μέσα δεν μπόρεσε να γεμίσει παραπάνω.
Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην βενζίνη που ότι κάψεις θα ξαναγεμίσεις.....
|
|
08-10-13, 18:49
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Μπορει να ειναι οπως τα λες, γι αυτο αλλωστε και ποσταρω για να ανταλλαξουμε αποψεις σε αυτο το θεμα. Η καταναλωση του ομως μου φαινεται λογικη. Περυσι δηλαδη που δεν ειχα κανει ακομα την μετατροπη σε lpg, οταν ο καιρος αρχισε να κρυωνει και πιο μετα που μπηκαν τα κρυα, ειχα εναν κυκλο 8lt/100. Αν δεχτουμε οτι το υγραεριο εχει περιπου ενα λιτρο παραπανω καταναλωση γιατι χρειαζεται 2 μερη καυσιμου για ενα μερος αερα για την ιδια δουλεια σε σχεση με τη βενζινη (αν δεν ισχυει και λεω κατι λαθος διορθωστε με) τοτε ειμαι σε καλο δρομο. Χτες που γεμισα εβαλα γυρψ στα 10 λιτρα, αλλα ειχα και κινηση εντος πολης και λιγο βαρυ δεξι ποδι. Το πιεσα για να δω την αντίδρασή του και μπορω να πω οτι η αποκριση του ειναι σαν να καιω βενζινη, μετα τις ρυθμισεις που μου εκανε ο Φανης. [Αν δηλαδη σε 2 γεμισματα που εκανα τη μια εδειξε 9 λιτρα (αλλα μαλλον με ειχε κλεψει λιγακι ο τυπος) και χτες 10, εκτιμω οτι τωρα πρεπει να περιμενω να αδειασε τελειως η δεξαμενη ωστε να ειναι πιο σωστα τα νουμερα.
|
08-10-13, 19:17
|
|
Μικρό Μέλος
|
|
Περιοχή:
Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JL_e10
εκτιμω οτι τωρα πρεπει να περιμενω να αδειασε τελειως η δεξαμενη ωστε να ειναι πιο σωστα τα νουμερα.
|
Σίγουρα έτσι θα πάρεις πολύ πιο αξιόπιστες μετρήσεις και σίγουρα μέσα απο το ψάξιμο, τις δοκιμές και τις εμπειρίες του καθενός είμαστε κερδισμένοι όλοι.
|
|
14-10-13, 10:23
|
Μέλος
|
|
|
|
όπως είχα γράψει, επειδή άκουγα για μεγάλες απάτες με το υγραέριο, είπα να δοκιμάσω σε άλλο πρατήριο από αυτό που βάζω πάντα για να δω εάν θα υπάρξει διαφορά...Μάλιστα, γνωστός μου μού είπε ότι όταν έβαλε από εκεί έβγαλε πολύ λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με το πρώτο πρατήριο που βάζουμε και οι δύο...
Αυτή τη στιγμή μου έχει ανάψει λαμπάκι (αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη) και έχω βγάλει ήδη 450 χλμ με 38 λίτρα...
Θυμίζω ότι όταν φούλαρα στο άλλο είχα βγάλει 480 χλμ...αλλά, όπως ήδη έγραψα, ακόμη δεν μου έχει τελειώσει και μάλλον κάπου στα ίδια θα πάει...
Συνεπώς ακόμη και μια διαφορά της τάξης των 10-15 χλμ να προκύψει φαντάζομαι ότι είναι αμελητέα...και μπορεί κάλλιστα να οφείλεται και στο ότι μπορεί να το πάτησα λίγο περισσότερο...
Τα γράφω όλα αυτά για να πω ότι καλό είναι να το ψάχνουμε περισσότερο προτού επηρεαζόμαστε από θεωρίες συνωμοσίας...
Τέλος, παρά τις παραπλήσιες μετρήσεις κατανάλωσης, προφανώς θα συνεχίσω να φουλάρω στο παλιό πρατήριο που και το φτηνότερο είναι, αλλά κυρίως ύστερα από 3 χρόνια και πάνω από 70.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με υγραέριο δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξω...
|
15-10-13, 18:59
|
|
|
|
Περιοχή:
Newcity of Nikaia
|
|
Απο που φουλαρεις? Εισαι εδω Αθηνα?
|
Εργαλεία Θεμάτων |
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
|
|
|
Page generated in 0,19267893 seconds (79,44% PHP - 20,56% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:49. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|