Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από NikiforosGT
Η τιμή υγραερίου - βενζίνης είναι η μισή αυτή την στιγμή (προς το παρόν τουλάχιστον) γιατί ακουστηκε ειδικός φορος κατανάλωσης και στο υγραέριο!!!
Αν υποθέσουμε ότι πχ ένα αμάξι με βενζίνη καιει 6.5 λτ/100χλμ και με υγραεριο καιει πχ 8 λτ/100χλμ τοτε δεν καις τα μισα, γιατι η διαφορά ειναι μικρότερη. Θα ελεγα πως ειναι σε κοστος σαν πετρελαιο-βενζινη μονο που τα πετρελαιοκινητα εχουν μικροτερη καταναλωση ανα 100χλμ σε σχεση με αυτα της βενζινης. Οποτε θα ελεγα πως η σχεση πετρελαιο-βενζινη και υγραεριο-βενζινη πρεπει να ειναι παρομοια αν όχι σχεδόν ίδια. Σιγουρα παντως στην τελικη αξιζει το υγραεριο αρκει να μην το σκισουν πολυ με αυξησεις και τελη!
|
Νομίζω ότι η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ ψηλά ώστε να συγκριθεί με την οικονομία με το υγραέριο. Διαφορετικά δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δε θα επέλεγαν ένα πετρελαιοκίνητο αντί για ένα αμάξι που έχει μετατραπεί σε υγραεριοκίνητο με κίνδυνο (μικρότερο ή μεγαλύτερο) να εμφανίσει βλάβη λόγω της μετατροπής.
Προσωπικά από 200 ευρώ το μήνα βενζίνη (με χαμηλότερη τιμή βενζίνης πριν 1 χρόνο) έχω πέσει στα 80-100 ευρώ υγραέριο το μήνα. Από τα ελάχιστα που ξέρω για τα πετρελαιοκίνητα μου φαίνεται απίθανο με τα ίδια χρήματα να έβγαζα τα ίδια χλμ με πετρέλαιο...