Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά!
Ψάχνομαι εδώ και καιρό να βελτιώσω το car μου και πλεον είμαι σε δίλλημα σχετικά με το τι να διαλέξω.Οι επιλογές μου είναι οι εξής:
- 4A-GE 20V (αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε)
- 4Α-GTE 20V (ναι ξέρω πως ειναι αμαρτία :P )
Το 4A-GE είναι η πλεον δοκιμασμένη λύση, μια ολοκληρωμένη μετατροπή θα μου κοστίσει συνολικά περί τα 6 χιλιάρικα αλλά θα έχω σχετικά μικρή ιπποδύναμη (συγκριτικά με τις άλλες επιλογές πάντα).Το 3ZZ-FE με σφυρήλατα και πίεση στο 1 bar θα κοστίσει περίπου 3 χιλιάρικα και θα παίζει στα 200 άλογα.Όσο για το 4A-GTE, είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη επιλογή για κάποιον που δεν θέλει να κάνει πολλές μόντιφες (βλέπε 3S-GTE) και ζητάει πολλά άλογα (βλέπε 3S-GTE μαμα).Βέβαια θα κοστίσει αρκετά παραπάνω αλλά εκτός του 3S-GTE δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλο μοτερ που να ταιριάζει στην Ε11 και να βελτιώνεται τόσο πολύ.
Το 2ZZ-GE θα ήταν πολύ καλή επιλογή αλλα αμφιβάλλω αν χωράει, και γενικά δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα για αυτό το μοτερ από θέμα βελτίωσης.
Με ενδιαφέρει καθαρά η απόδοση και η αξιοπίστια και με βάση αυτά θα διάλεγα το 4A-GTE αφού με σφυρήλατα πιστόνια-μπιέλες και πίεση στο 1 bar θα βγάλει αξιόπιστα γύρω στα 250 άλογα.Είναι νομίζω ο καλύτερος συνδύασμος απόδοσης-αξιοπιστίας.
Για να ακούσω, εσείς τι θα διαλέγατε και γιατί?