Καλωσήλθατε στα CorollaClub Forums.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! . H εγγραφή σας στην online κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να κατεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας.. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη, Γίνε και εσύ μέλος του CorollaClub Forums σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.
|
Καλώς ορίσατε στο φόρουμ μας !!!
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ |
|
|
|
Βολαν-δισκος -πλατο |
|
12-05-05, 19:21
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
|
|
Βολαν-δισκος -πλατο
Μιας και οι κινητηρες με κωδικο 4A εχουν συγγενεια,κανει το βολαν του 4A-GE στον 4A-FE(Mην πει κανενας οχι θα τον shoothim ).Το λεω αυτο γιατι ψαχνομαι για ελαφρωμενο βολαν και για 4A-FE δεν βρισκω,ενω για 4A-GE βρισκω.Λογικα για να κανει το σασμαν απο CARINA στον 20V(Νομιζω εσυ χρηστο,απο CARINA σασμαν δεν εχεις και εσυ MARMEL, νομιζω ειπες, οτι σε 20ν κανει δισκος-πλατο απο CARINA.Αρα,εαν ισχυουν τα παραπανω και κανει σασμαν-δισκος-πλατο απο 4A-FE σε A4-GE τοτε γιατι να μην κανει το βολαν του 4A-GE στον 4A-FE.Πειτε οτι κανει
Re: Βολαν-δισκος -πλατο |
|
12-05-05, 22:48
|
|
Θεϊκό Μέλος
|
|
Περιοχή:
ΒΟΛΟΣ
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Re: Βολαν-δισκος -πλατο
κατα πασα πιθανοτητα μπαινει,αλλα για να βαλεις ελαφρωμενο βολαν,νομιζω πρεπει να ειναι ζυγισμενο με τον υπαρχον στροφαλο,μπιελες κτλπ. δηλαδη πρεπει να τα βγαλεις και να τα ελαφρωσεις και αυτα συμφωνα με το καινουργιο βολαν για να γινει σωστη δουλεια χωρις προβληματα.....
|
13-05-05, 00:12
|
|
|
|
|
Φιλε toyota mania. Σίγουρα δεν κάνει. Το βολάν από το 4AGE δενει με 6 βιδες στο στροφαλο και το βολαν από το 4ΑFE δένει με 8 βίδες ή το αντιστροφο, μπορώ να κοιτάξω και να σου πω στα σίγουρα ποιε έχει 6 και ποιο έχει 8. Πάντως αν έχεις σκοπό να αλάφρώσεις βολάν θα πρέπει να λύσεις όλο το μοτέρ και να πας μαζι με το βολάν και το στρόφαλο και το δισκο πλατό και την μπροστινή τροχαλία για να στο ζυγίσουν σωστα. Υπάρχει πιθανότητα αν δεν γίνει σωστή δουλειά να σου κόψει το αυτοκίνητο. Εξάλλου γιατί θές να αλλαφρώσεις το βολάν, νομίζεις οτι θα δεις τρομερή διαφορά??? Η μόνη διαφορά που θα δεις, αν βέβαια γίνει σωστή δουλειά από κάποιον που ξέρει, θα είναι στις περιπτώσεις που πηγαίνεις με σταθερό γκάζι το αμάξι δεν θα χάνει στροφές. Η συμβουλή μου είναι να μην το πειράξεις, καλυτέρα να μεινει όπως είναι με το μαμα βολάν για να είσαι σίγουρος.
|
|
|
13-05-05, 00:29
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
Γαμωτο yell ,τοσα πολλα θελει.Φιλοι που βαζουν ελαφρομενα βολαν,(Για μοτερ που βγαινει)δεν τα κανουνε αυτα,απλως βγαζουνε το παλιο και βαζουνε το ελαφρομενο.Υποτιθεται οτι ο κατασκευαστης του βολαν το εχει μελετηση το θεμα,αλλα και τον κινητηρα για τον οποιο το προοριζει.
13-05-05, 01:06
|
|
Administrator
|
|
Περιοχή:
αθηνα
Ευχαρίστησε: 5
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
|
|
μιας και ανοίξαμε αυτό το topic και από δίσκο πλατό έχω αρχίσει και εγώ να έχω ψιλοπροβληματάκια(75.000 χιλιόμετρα με μπαγαζιέρες κλπ όλα εθνική βέβαια)γιατί ψιλοπατινάρει η 2α και η 3η στις ψιλές στροφές στις γρήγορες αλλαγές τί προτείνεται για ΤΟΥΟΤΑ corolla 1,3 Ε101?εκτός ΤΟΥΟΤΑ φυσικά.έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι?
|
|
|
13-05-05, 01:21
|
|
Αdministrator
|
|
Περιοχή:
πειραιας
Ευχαρίστησε: 10
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 6 φορές σε 6 μηνύματα
|
|
ρε τι εχετε παθει? αφηστε τα αυτοκινητα οπως ειναι ρε σεις. εγω εβαλα δισκο πλατω απο carina. τωρα τι γινεται με το βολαν δεν ξερω επειδη δε το χω δει. εγω δε θα το πειραζα. ειναι πειραμα και ρε παιδια το βολαν ξερετε τι κανει? πανεπιστημιακα να μου το πειτε ομως. οι ιαπωνες για να το φτιαξουν ετσι κατι ξεραν. τωρα τα ελαφρωματα και τα αλλα κολπα τα ακουω βερεσε. θελει ΠΑΡΑ πολλα ακομα για να πιασει τοπο το ελαφρωμα του βολαν.οχι οτι δε γινεται. θελει πολλα. τις ιδιες μ@λ@κιες ειχα κανει και με τα μηχανακια πιτσιρικας. μεχρι και την καμπανα τορνιριζα. στο τελος το μοτερ απο το μηχανακι ειχε γινει γρεζια απο το τορνιρισμα χε χε. λοιπον ξερει κανεις ακριβως τι κανει το βολαν η αλλιως σφονδυλος? ε? πως ειπατε? οριστε? :P
|
13-05-05, 04:32
|
|
|
Περιοχή:
Βούλα
|
|
Πάνο το ελαφρωμένο βολάν δεν είναι μαλακία. Κάνει το μοτέρ να στροφάρει πιο γρήγορα και συνεπώς βοηθάει στην επιτάχυνση. Δεν σχετίζεται με την αύξηση ιπποδύναμης αλλά βοηθάει. Και βοηθάει αρκετά.
Βέβαια όσο γρήγορα ανεβαίνουν οι στροφές, άλλο τόσο γρήγορα πέφτουν. Έχει να κάνει με την ροπή αδράνειας σε μάζα διαφορετικού βάρους αλλά ίδιας διαμέτρου. Όσο πιο ελαφριά είναι μία κυκλική μάζα τόσο πιο γρήγορα περιστρέφεται αλλά το ίδιο γρήγορα σταματάει να περιστρέφεται. Κανόνες φυσικής.
Ένα άλλο θέμα είναι το πόσο ελαφρύ είναι το βολάν σε σχέση με το εργοστασιακό. Κάντο πολύ ελαφρύ και το αμάξι δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικό μιας και μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα ξεκινήματος, χώρια το γεγονός ότι οι στροφές του αυτοκινήτου θα πέφτουν πολύ πιο γρήγορα (και θ' ανεβαίνουν επίσης). Οπότε ψάχνεσαι για κάτι που θα ταιριάζει στο οδηγικό σου στυλ.
Θα συμφωνήσω με τον ramadani στο γεγονός ότι αν θες να γίνει 100% σωστή δουλειά θα πρέπει να ζυγίσεις εκ νέου το μοτέρ, αλλά ξέρω πάρα πολλά αυτοκίνητα που δεν το έχουν κάνει και δεν έχουν πάθει τίποτα εδώ και πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα. Για να γίνω πιο σαφής...
Για το δικό μου αμάξι βγάζουν αρκετές εταιρίες ελαφρωμένο βολάν. Π.χ. TRD, C-One, TOM'S, Unorthodox Racing, Fidanza, Toda, JUN κλπ. Το πιο ελαφύ απ'όλα είναι της Fidanza και μετά της Unothodox όπου είναι αλουμινίου. H TRD, TOM'S, C-One κλπ το βγάζουν 1.6 κιλά ελαφρύτερο από το stock και είναι chromoly...μείωση δηλαδή της τάξεως των 27%. Fidanza, UR πάνε περίπου στα 2,5 με 3 κιλά ελαφρύτερο οπότε πέραν από το προβλήματα που προανάφερα θέλεις οπωσδήποτε ζύγισμα του μοτέρ και όλου του στροφαλοφόρου άξονα. Για το βολάν της TRD κλπ δεν χρειάζεται ντε και καλά να γίνει το ζύγισμα. Μια χαρά θα είσαι αν το βάλεις κατευθείαν επάνω.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις παίζει μεγάλη σημασία τι βολάν θα πάρεις.
Πάντως γενικά παιδιά το βολάν είναι ένα πάρα πολύ καλό mod με άμεση αύξηση της επιτάχυνσης και της σπιρτάδας του αυτοκινήτου. Πραγματικά κάνει δουλειά. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα toyota mania! Άλλωστε και το δικό μου αμάξι θα το φοράει σε περίπου 2-3 μήνες από τώρα!
|
|
|
13-05-05, 10:13
|
Κυριλέ Μέλος
|
|
|
|
Θα συμφωνήσω οτι τα βολαν ανάμεσα σε 4Α-FΕ και 4A-GE είναι διαφορετικά στον αριθμο βιδων στερεωσης στο στροφαλο. Επιπλέον το ελαφρωμένο βολάν αν είναι μελετημένο απο τον βελτιωτικό οίκο δεν απαιτεί αλλες εργασίες στον κινητήρα. Μιλαω εκ πειρας. Το μοτέρ ανεβάζει γρηγορότερα αλλα χάνει και στροφές ευκολότερα. Ειναι μια καλη επιλογη για ενα αναβαθμισμενο μοτερ αλλα σε καμια περιπτωση δεν αυξανει την ιπποδυναμη. Απλα μειώνει ελαφρα τις απωλειες και βελτιώνει την ευστροφία και αρα ο οδηγος εισπρατει καλυτερο αρπαγμα- επιταχυνση στο τερμα γκαζι.
|
|
|
13-05-05, 15:30
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
καρδίτσα
|
|
Απο δυναμομετρησεις περιοδικων και ιντερνετ ειναι +5ps περιπου.Προσφατα γνωστος εβαλε σε ASTRA COYPE TURBO μονο βολαν,χωρις ολα αυτα που λετε και μου ειπε μεγαλη διαφορα στο στροφαρισμα.Ειναι λογικο να υπαρχει αυξηση ιπποδυναμης,γιατι μιλαμε για μειωσει σε βαρος κινουμενης μαζας(βολαν)οποτε διευκολυνουμε το μοτερ.Η αυξηση του στροφαρισματος δεν ερχετε με την επιφυτηση του Αγιου Πνευματος,το μοτερ θα εχει πιο ευκολο εργο μετα.Το θεμα ειναι μεχρι ποσο τοις εκατο κατω πας,με ασφαλεια, αξιοπιστια, λειτουργικοτητα και κυριως χωρις αλλες επεμβασεις.Τωρα οσο αφορα οτι οι κατασκευαστες ξερουν τι κανουν δεν συμφωνο,γιατι ειπαμε οτι κοιτανε να κρατανε χαμηλα το κοστος,αλλα και να καλυπτουν μια μεγαλη μαζα αγοραστων με διαφορετικα γουστα.Εμενα γιατι μου βαλανε ζαντα που ζυγιζει (δεν ξερω ποσο,δεν τη ζυγισα)χ κιλα και δεν μου βαλανε μια που να ζυγιζει 4.5κιλα( 6.5χ15)που ζυγιζει η TRD.Τα ελαφρυα υλικα στοιχιζουν και εχουνε καβουρια οι τσεπες των κατασκευαστων
|
13-05-05, 16:00
|
|
Moderator
|
|
Περιοχή:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ αλλα εμεις οι βλαχ... οπ'λαχ!!!
Ευχαρίστησε: 1
|
|
Μην ξεχνας ομως ποσο κοστιζει ενα εργοστασιακο αντικειμενο και ποσο ενα aftermarket.Ειναι τρελες οι διαφορες
|
Τρόποι εμφάνισης |
Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο
|
Δικαιώματα - Επιλογές
|
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
|
|
|
Page generated in 0,16607308 seconds (81,63% PHP - 18,37% MySQL) with 42 queries
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:49. Συνολικές Εμφανίσεις: |
|
|