vvti- Μήπως είναι λίγο θορωβώδης;
Αγαπητοί κάτοχοι corolla,
Τελευταία και ειδικότερα τώρα τις κρύες μέρες, έχω την εντύπωση ότι το vvt-i μου είναι πιο θορυβώδες απο ότι το έχω συνηθήσει. Έντάξει ξέρω ότι είναι φυσιολογικό για προφανείς λόγους, αλλά ακόμη και όταν ζεσταίνεται ο κινητήρας δεν έχει την βελούδινη λειτουργία όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός.
Ανεξάρτητα απο τις καιρικές συνθήκες γενικεύω και θεωρώ ότι ο vvti είναι θορυβώδεις πάνω απο τις 3000στροφές, και στα ταξίδια με ταχύτητα 120χλμ θα το περίμενα πιο ήσυχο αφού η ταχύτητα δεν είναι και τόσο μεγάλη.
Σε ερώτηση μου στην TOYOTA μου είχαν πει ότι σε αυτό συμβάλει ο κακός σχεδιασμός της πολλαπλής εισαγωγής και ότι έχουν έρθει καινούργιες. Μια και δυό σπεύδω στην εγγύηση πάντα και την άλλαξα με μια καινούργια. Στην αρχή μου φάνηκε ότι είχε διαφορά (ίσως να ήταν και ψυχολογικό).
Τέλος αυτό που παρατηρώ και αν έχει κανείς φίλος γνώμη, είναι ότι το πρωί κυρίως πιο έντονα, αλλά και όταν ζεσταθεί, στο ξεκίνημα, καθώς και στην αλλαγή απο 1η σε 2α ακούγεται ένας θόρυβος σαν να συντονίζει η εξάτμιση ή μέρος της. Δεν είναι έντονο, αλλά αρχίζει και με ενοχλέι. Λέτε να προέρχεται απο την πολλαπλή;
|